Een filler behandeling

Wil je graag een filler behandeling ondergaan maar weet je niet waar je op moet letten? De huidspecialisten leggen het hier uit. Soorten fillers: verschillende merken, de beste fillers en hoe ze werken.

Soorten fillers

Filler behandelingen zijn de meest populaire niet-invasieve cosmetische procedure in Nederland en België
Hyaluronzuur fillers hebben de voorkeur van behandelaars, vanwege hun veiligheid en de duur van hun effecten.

Collageen fillers zijn nog steeds beschikbaar als alternatieve behandeling, hoewel deze resultaten minder direct zijn.
Fillers zijn injecteerbare behandelingen die hyaluronzuur of collageen bevatten om het volume in de lippen of het gezicht aanzienlijk te verbeteren. Ze worden beschouwd als een veilige behandeling, met weinig uitvaltijd en weinig bijwerkingen. Er zijn veel verschillende soorten fillers, elk met hun eigen voordelen.

Lip filler behandelingen met hyaluronzuur


Hyaluronzuur (HA) fillers zijn de meest populaire keuze van injecteerbare behandelingen. HA-fillers zijn veiliger gebleken en bieden meer directe effecten dan andere alternatieven, zoals collageen. Wanneer ze worden geïnjecteerd, vullen HA-fillers de lippen onmiddellijk aan, terwijl ze ook de natuurlijke collageenproductie van uw huid stimuleren.

Bekijk onze mesogun lip filler cursus

Juvederm

Juvéderm is een merk van fillers  dat wordt gebruikt om volume aan de lippen toe te voegen en om verloren volume op de wangen en rond de mond te herstellen. In vergelijking met andere merken, zoals Restylane, heeft Juvéderm een gladdere gelformulering waardoor het kan bewegen en de lippen gelijkmatig voller maken. Er zijn verschillende soorten Juvéderm filler; Juvéderm Ultra XC en Juvéderm Volbella XC zijn speciaal ontwikkeld om je lippen voller te maken.
De effecten van filler behandelingen met Juvéderm worden direct na de procedure waargenomen, hoewel u moet wachten tot de zwelling is afgenomen voordat u het eindresultaat ziet. Gemiddeld blijven de resultaten van Juvéderm ongeveer tot 12 maanden zitten.

Restylane

Restylane is een HA-filler die het meest wordt gebruikt om de wangen en lippen voller te maken, maar het wordt ook gebruikt om lijntjes en rimpels in andere delen van het gezicht te verminderen. Restylane heeft een stevigere gelconsistentie in vergelijking met Juvéderm, wat betekent dat het een stevigere en stijvere positie op de injectieplaats behoudt. Restylane Silk is speciaal ontwikkeld voor lipvergroting. Het is belangrijk op te merken dat Restylane niet kan worden gebruikt door personen onder de 21 jaar.

Net als bij Juvéderm kunt u direct na de procedure zichtbare resultaten verwachten. Bij alle fillers moet u wachten tot de zwelling en roodheid afnemen voordat u de daadwerkelijke resultaten ziet. De resultaten van Restylane-lipinjecties houden gemiddeld ongeveer zes maanden aan, maar kunnen tot tien maanden aanhouden.

Wil je meer weten over filler behandelingen  of zou je graag een cursus mesogun fillers willen volgen? Kijk dan eens op de website van de Huidspecialist opleidingen