Cursus lip fillers door middel van een mesogun bij de Filler Kliniek

Als je fillers in de lippen wil leren zetten met een mesogun, dan is het belangrijk om te weten waarom lippen zo belangrijk zijn in het gezicht. De lippen zijn het frame van het gezicht en de lach. De vorm en het volume van de lippen hebben een grote invloed op de mate waarop tanden en tandvlees zichtbaar is. Een mooie lach wordt mede bepaald door de mate waarin de bovenlip (één derde van de lippen) in rust de boventanden laat zien, en waarbij een geringe mate van tandvlees zichtbaar is.

De onderlip bestaat uit twee derde van de bovenlip en volgt de contour van de ondertanden, waarbij er geen tot geringe ruimte is tussen de tanden en de lippen. Lippen zijn belangrijk bij het bepalen van de aantrekkelijkheid van het gezicht. Dit is ook de reden waarom lipfillers de meest gevraagde filler behandeling is. Bij de Filler Kliniek opleidingen leer je tijdens de cursus lip fillers de technieken, de verouderingen en waar rekening mee te houden als je op een veilige en verantwoorde manier met de mesogun wil werken.

Hoe is een lip opgedeeld en waar moet je rekening mee houden tijdens een lip filler behandeling met de mesogun

De contour lijnen van de bovenlip, het accent van de cupidoboog is hierbij het belangrijkste. Bij lipverbetering draait het niet alleen om volume, maar vooral ook om de vorm. De bovenlip bestaat uit drie delen (twee laterale delen en een mediaal deel) De onderlip bestaat uit twee delen door het ontbreken van mediaal (middelste) deel. tijdens de cursus lip fillers leer je een natuurlijk resultaat te krijgen en belangrijk het is om tijdens een lipfiller behandeling de natuurlijke anatomische grenzen te respecteren.

Daarnaast is de overgang tussen de lip en huid, de white roll genaamd een belangrijk onderdeel tijdens het zetten van russian lips. De overgang tussen de droge lip en mucosa van de natte lip wordt red roll genoemd, en tussen deze twee rolls bevindt zich het vermillion.

De verhouding van de afstand tussen neus en lipspleet en tussen lipspleet en kinrand is 1:2. Bij vrouwen is over het algemeen het lipvolume groter dan bij de man. Het prettige om met een mesogun te werken is de automatische dossering. Je stelt de dossering van de fillerhoeveelheid af op de mesogun, waardoor je nooit teveel injecteert en altijd symmetrisch werkt.

Door veroudering vinden er tal van veranderingen plaats in de vorm van de schedel. Door afname de tandwortels en atrofie verdwijnt een groot gedeelte waarop de bovenlip is gelegen. De bovenlip glijdt daardoor naar beneden en wordt langer. Vaak gaat de bovenlip hangen en krijg je een droevige blik. Daarnaast neemt het lipvolume ook af door het verlies van diep submusculair vet. Dit is het vet net onder de lipspier.

Cursus lip fillers toestemmingsformulier

Tijdens de Cursus lip fillers bij de Filler Kliniek leer je naast de technieken heel uitvoerig om volgens de richtlijnen van de GGD te werken. Ook hoort bij de voorbereiding van de cliënt een consult met vragen zoals eerder gebruik van fillers, ziekten en overgevoeligheden, een informed consent ( toestemmingsformulier) wordt getekend en er worden foto’s gemaakt van het gezicht.

Nadat we tijdens de cursus mesogun lippen  bij de Filler Kliniek het informed consent formulier hebben ingevuld en foto’s hebben gemaakt van de lippen, zullen we onderscheidt maken van de drie injectiegebieden die aansluiten met de wensen van de cliënt. Bij verbeteren van het lipprofiel wordt met de mesogun de contour met fillers gevuld, als de lipprojectie moet verbeteren alleen de vermillion en indien de wens bestaat tot vergroting van de lippen worden de lippen met de mesogun totaal opgevuld.

Meestal is er sprake van een combinatie van de drie lokalisaties tijdens een mesogun lipfiller behandeling. Tijdens de cursus worden diverse technieken besproken. Zoals de techniek;

  • russian lips,
  • contouring
  • touch up van de lippen.
  • De technieken met de mesogun achter de cupidoboogjes
  • de middensectie van de bovenlip, vanuit een nieuwe insteekplaats in het centrale lage punt van de cupidolijn.

Een ander belangrijk onderdeel van de mesogun lip filler cursus bij de Filler Kliniek is het masseren na de behandeling. De lippen worden over de volle lengte direct na de mesogun filler behandeling gemasseerd tussen duim en wijsvinger om de filler goed te positioneren.

Om een esthetisch mooi resultaat te bereiken van de gehele mond en omgeving is het vaak nodig om ook de marionnetlijnen en de periorale lijntjes te behandelen. Dit kan met de filler die ook is gekozen voor de lippen en behoort ook tot het onderdeel dat je krijgt tijdens de cursus mesogun lippen bij de Filler Kliniek.

Wil jij graag fillers in de lippen leren zetten of hier mgraag meer informatie over. Neem dan vrijblijvend contact op met de Filler kliniek info@fillerkliniekopeleidingen.nl

of kijk op www.huidspecialistopleidingen.nl