Skip to content

Risico fillers

Het gebruik van hyaluronzuur fillers is zeer veilig. Bij de filler kliniek gebruiken wij veilig en goedgekeurde CE en FDA fillers en hebben wij veel ervaring met het uitvoeren van deze behandelmethoden. Tijdens de mesogun cursus en mesogun behandelingen staat de veiligheid centraal. Fillers met hyaluronzuur is één van de meestgebruikte behandelwijze in de cosmetiek. Direct na de behandeling kan er een lichte roodheid of een kleine zwelling ontstaan, maar na 10 minuten is hier niets meer van te zien.


Blauwe plekken bij behandeling met fillers. Het is mogelijk dat bij een rimpelbehandeling met fillers blauwe plekken ontstaan. Rondom de mond is de kans hierop het grootst. De 2e en 3e dag na de behandeling zijn de eventuele blauwe plekken op hun ‘hoogtepunt’. Houd rekening met een week zichtbare plekjes.

Wanneer mag u niet met hyaluronzuur filler worden behandeld ?
  • Indien u al eerder een overgevoeligheidsreactie had op een hyaluronzuur filler
  • Indien u zwanger bent of borstvoeding geeft
  • Indien er eerder permanente fillers op de plek van behandeling  is ingediend
  • Indien er een andere fillers op de plek van behandeling zit waarvan niet duidelijk is of het met hyaluronzuur samen kan
  • Indien u lijdt aan een (actieve) herpes simplex infectie (koortslip). Injecteren in de(boven)lip kan zelfs een koortslip uitlokken. Bij een actieve koortslip wordt de behandeling uitgesteld.

Controleer de geschiedenis van cliënten op medische ziekten en medicijnen. Het risico op blauwe plekken is groter wanneer klanten bloedingsstoornissen, ongecontroleerde hypertensie (hogebloeddruk) of bloedverdunners zoals aspirine, clopidogrel of warfarine hebben. Controleer altijd of klanten allergisch zijn voor lidocaine omdat dit vaak verwerkt zit in de fillers.