Skip to content

Verschillende merken fillers


Met fillers, kunnen allerlei soorten behandelingen in het gezicht worden gegeven:

  • dikkere lippen
  • dunner wordende lippen opvullen
  • wenkbrauwen een lift geven
  • jukbeenderen versterken
  • kringen onder de ogen weghalen
  • rimpels verminderen
  • jonger uit laten zien – en ja, zelfs een paar jaar jonger.

Fillers kunnen in minder dan een uur worden geïnjecteerd en vereisen daarna weinig tot geen downtime. Bijwerkingen zijn klein. Af en toe kan een persoon een allergische reactie hebben op een filler, maar voor de meeste mensen is het ergste dat zal gebeuren lichte kneuzingen, zwelling of roodheid waar de filler werd geïnjecteerd – allemaal tijdelijke bijwerkingen.

Tijdelijk is het sleutelwoord als we het hebben over het enige andere mogelijke nadeel van fillers: ze gaan niet eeuwig mee. Soms verdwijnt het effect na 6 maanden, afhankelijk van de filler en hoe deze wordt gebruikt. Dat gezegd hebbende, sommige procedures leveren resultaten op die goed zijn voor anderhalf jaar

Hoe te kiezen

Er zijn veel verschillende fillers op de markt. Het vinden van de juiste keuze hangt af van je budget, de ervaring en voorkeur van de specialist en de individuele huidnuances – bijvoorbeeld hoeveel zonbeschadiging je hebt of hoe elastisch of niet-elastisch de huid is. Houd er rekening mee dat wat voor je vriend werkt, mogelijk niet de beste optie voor jou is. Als je erover denkt om onder de naald te gaan, zijn hier enkele belangrijke dingen die u moet weten over enkele van de meest gebruikte dermale fillers.

Niet verwarren met botox


Verwar fillers niet met andere injectables zoals Botox, Dysport of Xeomin, die rimpelontspanners zijn. Hoewel deze producten, net als fillers, injectables zijn, werken ze heel anders – door tijdelijk de spieren te verlammen die kraaienpootjes, voorhoofdplooien en de ‘elf’ lijnen tussen de wenkbrauwen veroorzaken. Ze vullen of versterken een gebied niet. Ze kunnen echter samen met fillers worden gebruikt.

Juvederm

Juvéderm is een verzameling fillers en zijn ontworpen om op verschillende delen van het gezicht te worden gebruikt. Zo wordt Juvéderm Voluma XC gebruikt om jeugdige contouren terug te geven aan de wangen, die na verloop van tijd natuurlijk afvlakken. Het verzacht ook matig tot diepe lijnen tussen haakjes rond de neus en mond (ook bekend als de nasolabiale plooien) en de lijnen die van de mondhoeken naar de kin lopen (de marionetlijnen). Juvéderm Ultra XC maakt de lippen voller, net als Juvéderm Volbella XC, dat ook wordt gebruikt om verticale liplijnen te verzachten. Hoewel niet helemaal pijnloos, zijn de meeste HA-vulstoffen doordrenkt met het verdovende lidocaïne om ongemak tijdens en na de behandeling te minimaliseren.

Het belangrijkste ingrediënt in Juvéderm is hyaluronzuur (HA), een natuurlijk voorkomende suiker die in het lichaam wordt aangetroffen en die de huid vocht, volume en elasticiteit geeft. Naarmate HA ouder wordt, verliest de huid volume en ontstaan ​​er meer rimpels. Bij injectie werkt HA als een spons om water in de huid aan te trekken. Als gevolg hiervan wordt het gebied waarin het is geïnjecteerd voller. Onderzoek uit 2007 heeft niet alleen onmiddellijke gladmakende resultaten opgeleverd, maar ook aangetoond dat HA-injecties de eigen productie van collageen door de huid stimuleren. Dat betekent dat er minder aanpassingen nodig zijn, en dat wanneer het tijd is voor een aanpassing, minder van het materiaal nodig zal zijn (dus herhaalbehandelingen moeten goedkoper zijn). Een voordeel van op HA gebaseerde vulstoffen ten opzichte van eerdere opties is dat omdat HA van nature in het lichaam wordt aangetroffen, er geen risico op allergische reacties is.

Afhankelijk van het materiaal (sommige zijn dunner en meer “vloeiend”, andere dikker, zodat ze mogelijk langer meegaan), kunnen de effecten van Juvéderm van 6 maanden tot 18 maanden aanhouden voordat het lichaam het materiaal geleidelijk opneemt. Als u zich afvraagt ​​wat er gebeurt als u niet van uw resultaat houdt, vrees dan niet: vulstoffen die HA bevatten, kunnen gedeeltelijk of volledig worden verwijderd met hyaluronidase, een enzym dat HA afbreekt.

Restylane

net als Juvéderm is er een familie van Restylane-producten die zijn ontworpen om verschillende, soms overlappende, probleemgebieden te behandelen. De originele Restylane verzacht rimpels en plooien en kan worden gebruikt om volume toe te voegen aan dunne lippen. Restylane Lyft (voorheen Perlane-L), een veel dikkere gel, wordt gebruikt om ernstige rimpels en plooien zoals de nasolabiale plooien en volumeverlies in de wangen te corrigeren. Het is ook door de FDA goedgekeurd van de rug van de handen vol te maken. Restylane Silk is speciaal ontworpen om de lippen te versterken, omdat het is gemaakt met kleinere deeltjes dan de andere producten. Hoe het werkt: dit is een andere productlijn die afhankelijk is van het onmiddellijke gladmakende vermogen van hyaluronzuur. Injecties kunnen ook de natuurlijke aanmaak van collageen stimuleren, waardoor er minder aanpassingen nodig zijn en minder materiaal nodig is.

Klinische studies hebben aangetoond dat de resultaten met Restylane tot 18 maanden kunnen duren met “volledige behandeling”, waaronder één herhaalde injectie. Resultaten in de wangen blijven tot een jaar en tot 6 maanden bij rimpels en plooien met Restylane Lyft. Resultaten in de lippen gaan tot 6 maanden mee met Restylane Silk.

Radiesse

Radiesse wordt gebruikt voor de behandeling van matige tot ernstige gezichtsplooien, zoals de nasolabiale plooien. Het kan ook worden gebruikt om wangen en andere gezichtscontouren op te vullen. Het wordt niet op de lippen gebruikt.

Radiesse bevat microsferen van calciumhydroxylapatiet, een soort mineraal dat voorkomt in menselijke tanden en botten. Bij gebruik in een filler zijn de calciumdeeltjes klein en gesuspendeerd in een dikke gelachtige oplossing. Terwijl Radiesse onmiddellijk het verloren volume aanvult, wordt de gel na verloop van tijd geabsorbeerd en het lichaam metaboliseert het calcium, waardoor uw eigen collageen achterblijft.

resultaten met Radiesse duren een jaar of langer. Echter, omdat calciumhydroxylapatiet de natuurlijke aanmaak van collageen stimuleert, minder herhaalbehandelingen nodig.

Wil je een filler behandeling of een mesogun cursus volgen, neem dan contact op met de Filler kliniek. Wij staan je graag persoonlijk te woord