Skip to content

Over EHBO cursus

Eindhoven

Diploma EHBO
Het Diploma geeft aan dat uw kennis en vaardigheden op het gebied van Eerste Hulp voldoen aan de eindtermen van Het Oranje Kruis. Het Diploma kan actueel gehouden worden door het iedere 2 jaar te hercertificeren. In die periode houdt u uw kennis op peil door nascholing bij een Eerste Hulp opleider te volgen.

Examen

Het onafhankelijke examen wordt afgenomen door een examenteam van Het Oranje Kruis. Over het examen kunt u meer lezen in het Algemeen Examenreglement en het Examenreglement Diploma Eerste Hulp.

Aansprakelijkheidsverzekering

Iemand in het bezit van een geldig Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis is verzekerd tegen aansprakelijkheid voor schade aan zaken of personen wanneer zij eerste hulp verlenen. Zie hier voor meer informatie.

Cursuskiezer

Benieuwd waar u de opleiding tot dit Diploma kunt volgen? Bezoek dan onze Cursuskiezer. Daar hebben we alle opleiders, voor u, op een rijtje gezet.

Wat bieden wij:

Voor iedereen toegankelijk

Gelijk aan MBO niveau. Voor deze cursus is geen verplichte vooropleiding nodig.

Waardevol diploma

Incl. examen. Niet geslaagd? Gratis herexamen.

Voorziening

Koffie, thee water zijn inbegrepen.

Doelstelling

De cursus én de apparatuur zijn bedoeld ter uitoefening in beroep of bedrijf.

Kwalitatief hoogstaand onderwijs

Ons cursusmateriaal wordt voortdurend up-to-date gehouden en aangevuld met de laatste wetgevingen en belangrijke evoluties in je vakgebied.

Geen onvoorziene kosten

Kant en klare pakketten.

Allergische reacties

Waarom is het belangrijk een EHBO diploma te hebben wanneer je pmu behandelingen geeft of tattoos zet? Het is mogelijk dat een klant een allergische reactie krijgt door de geïnjecteerde inkt. Een allergie is een reactie van het immuunsysteem op bepaalde stoffen. Een allergische reactie ontstaat pas nadat het lichaam meerdere malen in contact is geweest met een bepaalde (lichaamsvreemde) stof.

De reacties op allergieën kunnen verschillen. Sommige mensen krijgen alleen een rode en jeukende huid, terwijl mensen in het ergste geval kunnen flauwvallen of in shock raken. Vraag daarom altijd vóór de behandeling of klanten last hebben van bepaalde allergieën. Wanneer je een EHBO diploma hebt weet je hoe je moet handelen, mocht dit gebeuren. Ook voor een plasmabehandeling of fibroblasting en tattoo verwijderen met een laser is een EHBO diploma belangrijk. Dit zijn zeer intensieve behandelingen, waarbij de mogelijkheid op een allergische reactie of brandwond bestaat en het nodig is om adequaat te kunnen handelen. De Huidspecialisten opleidingen is een samenwerking aangegaan met het oranje kruis.

• Bel direct 112 als een klant in shock raakt!

Het verschil tussen flauwvallen en in shock raken is lastig te herkennen. Neem bij twijfel altijd contact op met de alarmcentrale. Bij een shock stroomt er minder bloed naar de hersenen waardoor iemand het bewustzijn kan verliezen. Zij zijn vaak alert, angstig en verward, hebben een hoge polsslag, een ‘koude neus’ en een klamme huid. Iemand die flauwvalt komt binnen enkele minuten vanzelf weer bij. Bij een shock blijft iemand buiten bewustzijn.

Misselijkheid en flauwvallen

Het kan voorkomen dat een klant tijdens of na het zetten van de permanente make up/ pmu misselijk wordt of dreigt flauw te vallen. Let op symptomen als een bleek gezicht en hevige transpiratie.

Tips

  • Laat een klant na het zetten van de PMU nog even liggen of zitten.
  • Wees alert en houd de klant vooral in de gaten bij het op en af lopen van trappen.
  • Dreigt de klant flauw te vallen, laat hem of haar dan tien minuten op de behandeltafel liggen met de benen omhoog. Als de klant niet ligt maar zit, is het beter om het hoofd ongeveer één minuut tussen de benen te houden (doe dit niet als de klant misselijk is). Zorg voor voldoende frisse lucht.
  • Geef de klant, wanneer hij of zij weer rechtop kan zitten, iets te eten en drinken (bij voorkeur iets dat rijk is aan suiker, zoals druivensuiker of appelsap).
  • Is een klant kort buiten bewustzijn geweest? Reageer dan rustig en zorg dat hij of zij zich niet bezeert. Laat de klant ongeveer 10 minuten rustig liggen. Bel 112 als de klant langer dan twee minuten buiten bewustzijn blijft.

Onafhankelijke examinering

Mensen ervaren een drempel om eerste hulp te verlenen. Een onafhankelijk examen voor het Diploma Eerste Hulp kan deze drempel wegnemen. Iemand die zich voorbereidt op een EHBO-examen merkt dat hij of zij zekerder wordt in het handelen. Tijdens het examen ziet de cursist dat hij of zij in staat is iemand te helpen. Als dit door een onbekende wordt bevestigd, weet de cursist het zeker: ik kan het! Mocht iemand de dag daarna al worden geconfronteerd met een ongeval, zal hij of zij ongetwijfeld direct en bekwaam in actie komen.

Bij een examen van Het Oranje Kruis voor het Diploma Eerste Hulp wordt door anderen dan de eigen instructeur beoordeeld of iemand de eerstehulpvaardigheden goed onder de knie heeft. Dit wordt gedaan door een examenteam van Het Oranje Kruis dat niet betrokken is geweest bij de opleiding.

Het behalen van het Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis kan worden vergeleken met het behalen van het rijbewijs. Iemand volgt rijlessen en rijdt uiteindelijk af bij een examinator die niet betrokken is geweest bij de lessen. Zowel bij het behalen van het rijbewijs als het EHBO-diploma is veiligheid van groot belang. Bekwaam zijn in het handelen, bevordert veiligheid.

 

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.