Skip to content

Over Cursus definitief ontharen IPL

294,00 incl. 21% BTW

Eindhoven

Deze permanent ontharings cursus wordt gegeven met een IPL:

In het pakket zitten de volgende onderdelen:

  • Opleidingsboek
  • Informatiepakket en vragenformulier voor de cliënt
  • Certificaat
Dagopleiding
Duur van de opleiding: 1 dag
Lestijden: 10:00-16.30 uur
Modellen  1 voor praktijk

 

Wat bieden wij:

Voor iedereen toegankelijk

Gelijk aan MBO niveau. Voor deze cursus is geen verplichte vooropleiding nodig.

Waardevol diploma

Incl. examen. Niet geslaagd? Gratis herexamen.

Voorziening

Koffie, thee water zijn inbegrepen.

Doelstelling

De cursus én de apparatuur zijn bedoeld ter uitoefening in beroep of bedrijf.

Kwalitatief hoogstaand onderwijs

Ons cursusmateriaal wordt voortdurend up-to-date gehouden en aangevuld met de laatste wetgevingen en belangrijke evoluties in je vakgebied.

Cursus IPL – SHR

Tijdens de Cursus IPL – SHR wordt er gewerkt met een IPL apparaat. IPL/laser is een laser waarbij sterk gebundeld licht in de huid wordt gestraald. Het pigment van de haarwortels absorbeert het licht en zet het om in warmte. Deze warmte komt terecht in het haarzakje en vernietigt de haarpapil. Hierdoor groeit in dit haarzakje geen haar meer terug. De behandeling is niet geheel pijnloos, maar de gevoeligheid verschilt per persoon en is afhankelijk van het lichaamsdeel dat behandeld wordt. De IPL/laser methodes zijn effectief voor het verminderen van haren. Ze zijn niet geschikt voor licht blonde, witte, grijze en rode haren, omdat de haren niet genoeg pigment bevatten. De huidskleur is ook bepalend voor de werking van IPL/laser. De donkere en getinte huid bevatten veel pigment en hebben daarom een aangepaste instelling nodig.

De huidspecialist opleidingen werkt samen met groothandel Lason. De IPL ontharingslaser is een van de nieuwste ontharingslasers waarin de laatste technieken verwerkt zijn. Door de huidige combinatie kunnen we niet alleen haren verwijderen maar ook huid verbeterende behandelingen aanbieden, zoals:

  •  Huidverzorging
  • Acne behandeling
  • Pigment vermindering
  • Couperose vermindering

De cursus IPL zal beginnen met theorie, in de theorie bespreken wij verschillende huidtypes en haartypes, zodat er  met goede resultaten gewerkt kan worden.  Tijdens de training vertellen wij over de wetgeving, normen en richtlijnen van het laseren. Een bijzonder belangrijk aspect zijn de veiligheidsmaatregelen en beschermingsmaatregelen die aanwezig moeten zijn voordat u de nieuwe behandeling aanbied in de praktijk.

Inhoud cursus IPL ontharen:

Zeer praktijkgericht:

Huid- en haaranalyse (o.a. aandoeningen)
Oppervlakte reiniging
Permanent ontharen (o.a. gezicht, nek, bikini, borst en lichaam)
Groeifasen en haarsoorten herkennen
Instellen IPL laser
Behandelplan opstellen
Indicaties en contra-indicaties

Theorie:

Anatomie, fysiologie en dermatologie
Product en materiaalkennis
Hygiëne, Arbo en Milieu
Communiceren en adviseren

Startpakketten

Om de kwaliteit van onze opleidingen te garanderen en om de beste resultaten te behalen werken wij met de producten van Lason beauty groothandel. Door de hoge kwaliteit van de schoonheidsproducten kunnen we onze cursisten opleidingen bieden van het hoogste niveau. De IPL laser ontharings startpakketten zijn met zorg samengesteld en bevatten alle producten die jij nodig hebt tijdens de lessen. Je leert direct werken met alle producten die alleen in professionele salons gebruikt worden. Het IPL laser ontharings startpakket bestel je via www.lasongroothandel.nl 

Let op: Diverse apparatuur, producten en materialen hebben wij niet in de startpakketten verwerkt, zodat jij tijdens de praktijk les zelf een keuze kan maken welke kwaliteit apparatuur en producten jij wilt aanschaffen. 

Volg jij een ontharing laser opleiding of cursus bij de Huidspecialist opleidingen en wil je graag de IPL laser uitproberen voordat je deze koopt. Huur dan de IPL laser voor gebruik tijdens de cursus. Lason groothandel zorgt ervoor dat de ipl laser klaarstaat bij Huidspecialist opleidingen op de dag dat de opleiding van start gaat.

Certificaat
Deze opleiding bevat één certificaat.

Verplichte voorkennis of opleiding
Voor deze cursus is geen vooropleiding verplicht. Ben je geen schoonheidsspecialiste, is het wenselijk om eerst de cursus gezichtsbehandeling te volgen.

Certificering wordt verleend na succesvolle afronding. Aan het einde van de cursus wordt een examen afgenomen waarbij een voldoende wordt behaald van 80%. U kunt dit examen zo vaak opnieuw afleggen als nodig is om te slagen.

Erkend leerbedrijf. Doelgericht op de praktijk.