Skip to content

Over Cursus definitief ontharen DPL

6.770,00 incl. 21% BTW

Eindhoven

Deze permanent ontharing cursus wordt gegeven met een DPL:

In het pakket zitten de volgende onderdelen:

 • Opleidingsboek
 • Informatiepakket en vragenformulier voor de cliënt
 • Certificaat
 • DPL laser
Dagopleiding
Duur van de opleiding: 1 dag
Lestijden: 10:00-16.30 uur
Modellen 2 voor praktijk

 

Wat bieden wij:

Voor iedereen toegankelijk

Gelijk aan MBO niveau. Voor deze cursus is geen verplichte vooropleiding nodig.

Waardevol diploma

Incl. examen. Niet geslaagd? Gratis herexamen.

Voorziening

Koffie, thee water zijn inbegrepen.

Doelstelling

De cursus én de apparatuur zijn bedoeld ter uitoefening in beroep of bedrijf.

Kwalitatief hoogstaand onderwijs

Ons cursusmateriaal wordt voortdurend up-to-date gehouden en aangevuld met de laatste wetgevingen en belangrijke evoluties in je vakgebied.

DPL is een nieuwe technologie voor permanente ontharing en huidverjonging die een doorslaand succes kent. Tegelijkertijd biedt DPL een sterkere maar zachtere oplossing. Het spectrum van intens gepulseerd licht wordt gecomprimeerd in 640nm – 750nm, en de verhouding van melanineabsorptiesnelheid en penetratie diepte is tegelijkertijd gegarandeerd, die wordt gebruikt voor de behandeling van ontharing. Zijn bijzondere 530nm – 750nm smal-spectrum licht kan tegelijkertijd fotothermische fotochemische effecten genereren, herschikken collageenvezels en elastische vezels in het diepe gedeelte, en huidelasticiteit herstellen, en maak de huid glad, delicaat en flexibel.

YouTube video

Voordelen DPL:

 • OPT / AFT: Houdt elke puls hetzelfde, vervang de traditionele scherpe driehoek de outputwijze maakt de penetratiediepte uniformer, en cliënten comfortabeler
 • Filtreer de dubbele golflengten: 530nm – 750nm; 640 nm – 750 nm Maak de golflengte veel zuiverder, effectiever en pijnloos
 • DPL is een preciezere smal-spectrum lichte huidverjongingstechnologie technologie, wat de fotothermische selectiviteit en het comfort aanzienlijk verbetert.
 • In bewegingswerkmodus, 1-10HZ om tijd te besparen
 • Twee werkmodi: In-Motion & Stamp
 • voldoen aan de bredere vraag, professioneler
 • De software is eenvoudig te bedienen
 • Zowel Intense Pulsed Light Therapy als Pulsed Dye Laser zijn op licht gebaseerde behandelingen die worden gebruikt om verschillende huidaandoeningen te behandelen. Beide behandelingen gebruiken intense uitbarstingen van licht en warmte en kunnen wat ongemak veroorzaken.

Wat behandelen IPL en Pulsed Dye Lasers?

Hoewel deze lasertherapieën bekend staan ​​om hun vermogen om schade door de zon, rosacea en hyperpigmentatie te behandelen, gebruiken we bij Huidspecialist opleidingen deze innovatieve therapieën ook voor andere huidaandoeningen:

 • Wijnvlek – Gekenmerkt door gebieden die rozerood zijn bij de geboorte en donkerder rood en paars worden in de volwassenheid, wordt deze moedervlek veroorzaakt door bloedvaten die niet normaal groeiden in de baarmoeder en kleine of grote delen van het lichaam kunnen bedekken.
 • Teleangiëctastieën – Een huidaandoening veroorzaakt door verwijde haarvaten, teleangiëctastieën verschijnt als kleine rode of paarse spataderen op het huidoppervlak.
  Door beschadigde bloedvaten onder de huid te stimuleren zonder de omliggende weefsels te irriteren, verminderen zowel IPL- als Pulsed Dye Laser-behandelingen de verschijning van deze huidaandoeningen zonder uitgebreide hersteltijd.

Wat is een intens gepulseerd licht?

Een Intense Pulsed Light Therapy of IPL wordt ook wel een fotogezichtsbehandeling genoemd. Het is een machine die korte uitbarstingen van krachtig, polychromatisch licht uitzendt die net onder het huidoppervlak gaan, waar ze zich richten op melanine of bloedvaten. Het licht vernietigt de melanine of bloedvaten en vernietigt zo zaken als ouderdomsvlekken en spataderen. Een IPL-behandeling kan ook de aanmaak van collageen stimuleren en zo de huid verjongen.

Wat is een gepulseerde kleurstoflaser?

Een Pulsed Dye Laser (PDL) richt een intense en gerichte lichtstraal op de bloedvaten onder de huid. Het licht wordt warmte die het beoogde bloedvat uitwist, maar de naburige huid en weefsels ongedeerd laat. De PDL gebruikt geel licht omdat het geen langdurige schade aan de huid veroorzaakt.

Wat zijn de belangrijkste verschillen van IPL en DPL?

 • Een IPL is polychromatisch, wat betekent dat de machine meerdere golflengten tegelijk uitzendt. Dit betekent dat een IPL meerdere huidaandoeningen tegelijk kan behandelen. Een PDL produceert, net als een laser, slechts één golflengte licht. Het kan daarom worden gebruikt om slechts één huidaandoening tegelijk te behandelen. Aan de andere kant is het licht sterker en intenser dan dat van een IPL. Het zal daarom effectiever zijn dan een IPL, wat betekent dat de cliënt minder behandelingen nodig heeft om de gewenste resultaten te krijgen.
 • DPL excellent laser met 2 handvaten is de nieuwste techniek voor ontharen en huidverbetering
 • Dynamic Pulsed Light Facial (DPL) is een niet-ablatieve en niet-invasieve behandeling die laser en Intense Pulsed Light (IPL) bevat om huidaandoeningen zoals melasma en een doffe of vermoeide huid te behandelen. DPL kan in de diepere lagen van de huid reiken om pigmentatie effectief te verminderen, waardoor een helderdere, mooiere huid ontstaat.
 • De effectiviteit van DPL-behandeling ligt in de Dynamic Toning Technology of D-Light. D-Light is een nieuwe vorm van lichtpulsen die is gemaakt op basis van een krachtige combinatie van IPL en laserkrachtbron. Het gebruik van D-light voor het behandelen van huidaandoeningen is uiterst effectief en veilig vanwege de energie en snelheid met lage invloed en hoge dichtheid.

De cursus DPL zal beginnen met theorie, in de theorie bespreken wij verschillende huidtypes en haartypes, zodat er  met goede resultaten gewerkt kan worden.  Tijdens de training vertellen wij over de wetgeving, normen en richtlijnen van het laseren. Een bijzonder belangrijk aspect zijn de veiligheidsmaatregelen en beschermingsmaatregelen die aanwezig moeten zijn voordat u de nieuwe behandeling aanbied in de praktijk.

Inhoud cursus DPL ontharen:

Zeer praktijkgericht:

Huid- en haaranalyse (o.a. aandoeningen)
Oppervlakte reiniging
Permanent ontharen (o.a. gezicht, nek, bikini, borst en lichaam)
Groeifasen en haarsoorten herkennen
Instellen DPL laser
Behandelplan opstellen
Indicaties en contra-indicaties

Theorie:

Anatomie, fysiologie en dermatologie
Product en materiaalkennis
Hygiëne, Arbo en Milieu
Communiceren en adviseren

Startpakketten

Om de kwaliteit van onze opleidingen te garanderen en om de beste resultaten te behalen werken wij met de producten van Lason beauty groothandel. Door de hoge kwaliteit van de schoonheidsproducten kunnen we onze cursisten opleidingen bieden van het hoogste niveau. De DPL laser ontharings startpakketten zijn met zorg samengesteld en bevatten alle producten die jij nodig hebt tijdens de lessen. Je leert direct werken met alle producten die alleen in professionele salons gebruikt worden. Het DPL laser ontharings startpakket bestel je via www.lasongroothandel.nl 

Let op: Diverse apparatuur, producten en materialen hebben wij niet in de startpakketten verwerkt, zodat jij tijdens de praktijk les zelf een keuze kan maken welke kwaliteit apparatuur en producten jij wilt aanschaffen. 

Certificaat
Deze opleiding bevat één certificaat.

Verplichte voorkennis of opleiding
Voor deze cursus is geen vooropleiding verplicht. Ben je geen schoonheidsspecialiste, is het wenselijk om eerst de cursus gezichtsbehandeling te volgen.

Certificering wordt verleend na succesvolle afronding. Aan het einde van de cursus wordt een examen afgenomen waarbij een voldoende wordt behaald van 80%. U kunt dit examen zo vaak opnieuw afleggen als nodig is om te slagen.

Erkend leerbedrijf. Doelgericht op de praktijk.