Skip to content

Over Cursus microhaar pigmentatie 4 dagen

1.450,00 incl. 21% BTW

Eindhoven

In het pakket zitten de volgende onderdelen:

 • Opleidingsboek
 • Informatiepakket en vragenformulier voor de cliënt
 • certificaat
Dagopleiding
Duur van de opleiding: 4 dagen
Lestijden: 10:00-15.00 uur
Modellen  4 voor praktijk

Wat bieden wij:

Voor iedereen toegankelijk

Gelijk aan MBO niveau. Voor deze cursus is geen verplichte vooropleiding nodig.

Waardevol diploma

Incl. examen. Niet geslaagd? Gratis herexamen.

Voorziening

Koffie, thee water zijn inbegrepen.

Doelstelling

De cursus én de apparatuur zijn bedoeld ter uitoefening in beroep of bedrijf.

Kwalitatief hoogstaand onderwijs

Ons cursusmateriaal wordt voortdurend up-to-date gehouden en aangevuld met de laatste wetgevingen en belangrijke evoluties in je vakgebied.

microhaar pigmentatie

Micro Haar Simulatie (scalppigmentatie) geeft je als permanente make-up specialist de mogelijkheid en de vrijheid om de meest natuurlijke haarsimulatie te creëren. Met deze techniek voeg je extra waarde toe aan je shop of salon. En aan de resultaten voor zowel de mannelijke als de vrouwelijke klanten.

 • Sessie 1 initiële behandeling
 • Sessie 2 extra dichtheid
 • Sessie 3 optimaliseren resultaat (min 4 tot max 6 weken na de eerste sessies)

Zowel mannen als vrouwen met dun haar of weinig haar kunnen een verhoging van de dichtheid met micro haar overwegen. De puntjes die in de huid worden gezet zorgen ervoor dat de huid minder zichtbaar zal zijn. Hierdoor zullen de bestaande haren voller. Door de hoofdhuid donkerder te maken met scalppigmentatie zal er minder contrast zijn tussen de haarkleur en de huidskleur. Hierdoor zal de reflectie van de hoofdhuid afnemen en de illusie ontstaan van een vollere haardos.

Shaven look
Microscalp ofwel Micro Haar Pigmentatie (MHP) is een relatief nieuwe oplossing voor optische vermeerderen van haar. Er wordt een uitstraling van een geschoren look gecreëerd, in slechts 3 behandelingen. Ook kunnen littekens minder opzichtig worden gemaakt.

Haar pigmentatie kan worden toegepast bij gedeeltelijke- en volledige kaalheid. Het camoufleert kaalheid en littekens en geeft een realistische illusie van echt haar. micro haar pigmentatie wekt de illusie van hele korte stoppeltjes, waaraan je eerst zou moeten voelen om het verschil met echt haar te merken.

Bij micro haar pigmentatie worden semi-permanente / biologische pigmenten gebruikt, dus de cliënt heeft altijd de keuze om zijn (of haar) haarlijn in de toekomst aan te passen of zelfs om de pigmenten gaandeweg op een geheel natuurlijke wijze weer te laten verdwijnen.

Met een specifieke permanente make-up techniek worden hele korte haartjes op de hoofdhuid gepigmenteerd. Door deze combinatie geven ze de uitstraling van echt haar. Deze micro haar pigmentatie behandeling is niet pijnlijk of gevoelig en geeft direct een mooi resultaat.

Test behandeling: Deze micro haar pigmentatie test behandeling is enkel bedoeld voor diegenen die bang zijn voor allergische reacties en tijdens de intake voordat we aan de behandeling starten. Deze test geeft geen optisch resultaat. Mocht je na de micro haar pigmentatie testbehandeling een zone willen boeken, wordt de prijs in mindering gebracht op de uiteindelijke prijs van je behandeling, wanneer je deze binnen een jaar ondergaat.

Tijdens de cursus zal zowel aandacht worden besteed aan de Scalp pigmentatie als de Haar meso behandeling met stamcellen om het haar  terug te laten groeien. Je kan 1 model meenemen voor de scalppigmentatie en 1 model voor de behandeling met stamcellen.

Het lesprogramma bestaat o.a. uit:

1ste dag theorie waarna we gaan oefenen op latex.

 • Kennis van de huid
 • PMU pen
 • Reinigen van de huid
 • anatomie van de huid
 • contra indicaties
 • GGD erkenning
 • van intake tot aan nazorg
 • het proces
 • Kleurbepaling
 • pré-draw
 • werkwijze
 • apparaat introductie
 • oefenen op latex
 • oefenen op jouw eigen model

Praktijkdagen

1 model voor de praktijk per dag. Je zult samen met de docente de behandeling uitvoeren. Waarbij de docente niet van je zijde wijkt en iedere stap aan je laat zien. Bij het tweede en derde model zul je de behandeling zelf stap voor stap uitvoeren en krijg je feedback van de docente. Door meer praktijk ervaring op te doen zul je met veel meer zelfvertrouwen de behandeling van micro haar pigmentatie in jouw shop of salon kunnen toepassen.

Startpakketten

Om de kwaliteit van onze opleidingen te garanderen en om de beste resultaten te behalen werken wij met de producten van Lason beauty groothandel. Door de hoge kwaliteit van de producten kunnen we onze cursisten opleidingen bieden van het hoogste niveau. De permanent make up startpakketten zijn met zorg samengesteld en bevatten alle producten die jij nodig hebt tijdens de lessen. Je leert direct werken met alle producten die alleen in professionele salons gebruikt worden. www.lasongroothandel.nl 

Let op: Diverse permanent make up pennen, apparatuur, producten en materialen hebben wij niet in de startpakketten verwerkt, zodat jij tijdens de praktijk les zelf een keuze kan maken welke kwaliteit apparatuur en producten jij wilt aanschaffen. 

Volg jij een permanent make up opleiding of cursus bij de Huidspecialist opleidingen en wil je graag een permanent make up pen uitproberen voordat je deze koopt. Huur dan een permanent make up pen voor gebruik tijdens de cursus. Lason groothandel zorgt ervoor dat de permanent make up purbeaupen xr9 of de permanent make up VIP pen klaarstaat bij Huidspecialist opleidingen op de dag dat de opleiding van start gaat.

Certificaat
Certificering wordt verleend na succesvolle afronding. Aan het einde van de cursus wordt een examen afgenomen waarbij een voldoende wordt behaald van 80%. U kunt dit examen zo vaak opnieuw afleggen als nodig is om te slagen. Na afronding van de opleiding ontvangt u één certificaat.

Verplichte voorkennis of opleiding
U heeft voor deze cursus geen verplichte vooropleiding nodig