Voor huidbehandelingen zonder operatie zijn injectables erg populair! Injectables zijn stoffen die met een naald in de huid worden ingebracht, die de spieren ondersteunen of de huid voller maken en rimpels verminderen.

Botox® en fillers zijn twee soorten injectables, die beide met een naald worden geïnjecteerd.

Het grootste verschil tussen Botox® en fillers is dat Botox® gebruikt wordt om fijne lijntjes en rimpels te verminderen door de onderliggende spieren te verlammen, fillers daarentegen vullen rimpels op.

Injecties met Botox® en fillers werken anders, maar hebben een aantal dingen gemeen:

  • Het is een minimaal invasieve procedure, die bijna geen uitvaltijd heeft
  • Het is een alternatief voor een chirurgische ingreep, waardoor een facelift vertraging kan oplopen
  • Met zowel Botox® als fillers kan een natuurlijk resultaat worden bereikt. Bezoek daarom een ervaren specialist
  • Mogelijk heeft u een maand na de injectie een kleine bijwerking nodig

Blijf jong en bekijk onze filler cursus

 

Wat is botox®?

Botox® wordt met een fijn naaldje in de spieren gespoten waar er fijne lijntjes en rimpels in je gezicht ontstaan. Injectables met botuline toxine helpen je gezichtsspieren te ontspannen, waardoor fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar worden bij het aanspannen van je gezichtsspieren.

Botox® wordt geïnjecteerd in de fronslijnen, voorhoofdlijnen, kraaienpootjes en kan ook helpen bij het verminderen van overmatig zweten, hoofdpijn, gummy smile, marionetlijnen / mondhoeken, en tandenknarsen (bruxisme).

 

Wat zijn fillers?

Bij de huidspecialisten gebruiken we fillers met hyaluronzuur om rimpels op te vullen, het volume van de lippen te hervormen, het volume van uw wangen te vergroten en de kaaklijn op een natuurlijke manier te verbeteren.

Hyaluronzuur is een natuurlijke stof die in je lichaam wordt aangetroffen en die je huid soepel en veerkrachtig houdt. Ons lichaam maakt hyaluronzuur aan, maar dit proces neemt geleidelijk af, waardoor onze huid slapper wordt en je rimpels krijgt.

Dankzij de injecties met hyaluronzuur kan het volumeverlies hersteld worden. Fillers kunnen fronslijnen, nasolabiale lijnen en lippen opvullen.
Het resultaat van het effect van fillers houdt 8 tot 12 maanden aan. Ons lichaam zal de geïnjecteerde filler na verloop van tijd afvoeren. Dit proces verschilt van persoon tot persoon en van het behandelde gebied.

Fillers worden ingespoten met een fijn naaldje. Deze injecties zijn niet pijnlijk dankzij de verdovende stof. Het resultaat van een filler injectie is direct zichtbaar. Het behandelde gebied kan de eerste drie dagen gezwollen zijn door de verdovende stof in de filler.

Verschillen tussen BOTOX® en fillers

BOTOX Doel: Verlammende / gezichtsspieren waardoor rimpels niet meer kunnen onstaan en rimpels verzachten. Het werkt preventief om rimpels te voorkomen.
Duur van de behandeling: Ongeveer 15 minuten
Actief: vanaf 3 dagen en optimaal resultaat na 2 weken
Duur resultaat: 3 tot 5 maanden

Fillers werkt als opvulling: Om diepe rimpels of volumeverlies te behandelen
Duur van de behandeling 15 tot 30 minuten
Duur resultaat: 8 tot 12 maanden

Bij de Huidspecialist opleidingen kun je een mesogun filler opleiding volgen, om te leren op de juiste wijze fillers te zetten door gebruik van de mesogun. Ook zetten wij fillers met de mesogun. De huidspecialist gebruikt geen botox om de spieren stilte leggen. Onze medewerkers van de huidspecialisten vertellen je graag meer over de behandelingen en opleidingen.