permanente makeup wenkbrauwen is al tientallen jaren populair. Gelukkig zijn de technologie en ingrediënten die in inkt worden gebruikt verbeterd, evenals de technieken die worden gebruikt om deze wenkbrauwen en eyeliner te maken. Vaak, als we denken aan permanente make-up of cosmetische tatoeage, hebben we visioenen van de gevreesde stevige roze of blauwe wenkbrauwen. Hoewel dat nog steeds gebruikelijk is bij klanten van onervaren artiesten, is het gelukkig iets dat gemakkelijk te vermijden is, als jij en je artiest de juiste informatie hebben, die je nodig hebt voordat je je wenkbrauwen laat doen. 

Bekijk onze cursus PMU Powder Brows

Laten we beginnen met waarom de wenkbrauwinkt veroudert tot een rode tint. Inkt die in permanente makeup wordt gebruikt, heeft meestal pigmenten op basis van koolstof of ijzer. Pigmenten op ijzerbasis hebben een zeer grote kans om rood te verouderen, omdat gele en zwarte ijzeroxiden onstabiel en zwak zijn en een rode tint achterlaten die lijkt op roest. Een andere veel voorkomende kleur waar we wenkbrauwen naar zien vervagen, is grijs/blauw. Dit kan worden veroorzaakt door een aantal factoren, en is meestal de onervarenheid van de artiest of het onvermogen van de klant om goede nazorg te volgen.

Asachtige tinten in oudere wenkbrauwen kunnen worden veroorzaakt doordat de artiest te diep in de huid is gegaan, de cliënt retinol producten gebruikt, de cliënt wordt blootgesteld aan UV-stralen zonder bescherming, of doordat de artiest een inktkleur gebruikt die niet geschikt was voor de Fitzpatrick van de cliënt niveau.

Dus wat kan je doen om te voorkomen dat je wenkbrauwen verkleuren?

Helaas hebben de meeste klanten die bij mij komen met het verzoek om hun eerder gepigmenteerde wenkbrauwen te microbladen, zoveel littekens dat zelfs powderbrows een risico zou zijn. Ik vraag alle klanten die eerder werk hebben gedaan om mij foto’s te sturen of langs te komen voor een consult. Microblading over een stevige roze wenkbrauw zal leiden tot blauw/paars genezen hairstrokes. Dat wil zeggen, als een hairstroke het genezingsproces van 6-8 weken doorstaat. Aangezien het meeste werk van andere kunstenaars die door mijn deur komen enorme littekens heeft (omdat de kunstenaar zich niet bewust is van de juiste diepte en de huid overbelast), wordt de huid zo dun als een papieren zakdoekje. Dit alleen al leidt tot een extreem risico op asy genezen wenkbrauwen, aangezien de naald gemakkelijk door de epidermis snijdt, en ver voorbij de papillaire dermis. Zelfs voor de meest ervaren en standvastige artiest is dit een enorm risico. Microblading over je stevige wenkbrauwtattoo geeft je niet het gewenste resultaat. Je zult eindigen met vlekkerige, verkleurde wenkbrauwen, nog erger dan wat je eerder had. Je zou dit echter niet weten door naar voor en na foto’s van “correcties” te kijken. Vraag altijd om het genezen resultaat te zien. Het beste plan van aanpak is het laten verwijderen van tatoeages met een laser. Laserverwijdering van tatoeages is een betere optie dan verwijdering van pmu oplossing, omdat laserverwijdering littekenweefsel zal afbreken en minder trauma zal veroorzaken dan verwijdering van oplossing vloeistof. Nadat de permanent makeup is verlicht en/of verwijderd, kan uw artiest uw wenkbrauwen opnieuw beoordelen en u een service bieden waar u na genezing gelukkiger van zult zijn.

“Maar wat als ik geen verwijdering wil?”

Hoewel verwijderen tijdrovend en kostbaar kan zijn, is het de beste optie om de wenkbrauwen te krijgen die je echt wilt. Als dit niet de manier van handelen is die u wilt ondernemen, kunnen de wenkbrauwen af en toe worden gecorrigeerd door middel van shading. Persoonlijk zal ik niet meer microbladen over oud werk, maar ik weet zeker dat je een minder ervaren artiest kunt vinden die graag je geld aanneemt en het toch doet! Als ik ervoor kies om een correctie aan te nemen, gebruik ik een machine. Deze methode zorgt voor een meer gelijkmatige verdeling van inkt, wat een meer succesvolle en echte correctie zal opleveren

Doorgaans hebben correcties meer dan één sessie nodig om de genezen kleur opnieuw te beoordelen. Hoewel veel artiesten nog steeds microblading aanbieden om een wenkbrauw te ‘corrigeren’, laat u niet misleiden door te denken dat microblading met succes kan worden uitgevoerd op basis van hoe een voor- en onmiddellijk na-looks eruitziet. Het resultaat zal vage/vlekkerige, asachtige hairstrokes zijn.

Wil je graag leren hoe je pmu kunt verwijderen met de laser of met vloeistof en weer mooie wenkbrauwen met permanent make-up kunt maken? Volg dan een opleiding bij de Huidspecialist opleidingen en leer kleurkennis met pmu, en het op de juiste wijze verwijderen door middel van een permanent make up laser verwijderings opleiding te volgen.