FAQ - Veelgestelde vragen

Algemene vragen

Hieronder vindt je wat algemene vragen, deze hebben wij voor u alvast beantwoord. Komt u er dan nog steeds niet uit? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers staan graag voor u klaar.

Je hoeft geen specifieke vooropleiding te hebben gevolgd om de opleidingen te volgen.

De cursus wordt volgens de  hygiëne richtlijnen van de GGD gegeven. 

Dit is mogelijk. U kunt contact opnemen met de Huidspecialist om hierover een afspraak te maken.

Iedereen vanaf 18 jaar, is van harte welkom om een cursus te komen volgen bij de Huidspecialist opleidingen. Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig.

De Huidspecialist opleidingen geeft u de mogelijkheid om zelf te kiezen wanneer u met uw cursus wilt starten. U kunt bij de desbetreffende cursu een datum aanklikken. Wij nemen dan later contact met u op om het te bevestigen.

Het is niet mogelijk om 2 verschillende cursussen op 1 dag te volgen. De opleidingen zijn te intensief om er 2 op een dag te kunnen volgen.

Als u een apparaat via de Huidspecialist opleidingen heeft gekocht is het mogelijk om dit apparaat tijdens uw cursus te gebruiken. Als u elders een apparaat heeft gekocht is het helaas niet mogelijk deze te gebruiken tijdens de cursus, omdat wij alleen voor onze goedgekeurde apparatuur verzekerd zijn.

Het is bij de Huidspecialist opleidingen mogelijk om tegen betaling een prive cursus te krijgen of met een collega. Neem via de mail of telefonisch contact op met de Huidspecialist opleidingen voor meer informatie.

Dit is mogelijk, u kunt voor meer informatie contact opnemen met De Huidspecialist opleidingen.

Voor een cursus bij Huidspecialist opleidingen zult u zelf modellen moeten regelen.

Het is helaas niet mogelijk dat wij voor u de modellen regelen. 

Het is mogelijk om de cursus contant te voldoen. Wij vragen bij boeking wel om een aanbetaling van € 250 voor de reservering van de cursus.

Alle cursussen worden op locatie in Valkenswaard gegeven. 

Op de pagina van de opleiding die je wil volgen staat aangeven hoeveel cursisten er minimaal moeten deelnemen om een cursus te kunnen starten. Het is mogelijk om met een collega privéles te krijgen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Huidspecialist.

het is mogelijk om tijdens de cursus appratuur te lease. 

Voorwaarden om te lease is dat je een KVK nummer hebt en al twee jaar een onderneming hebt, die ingeschreven staat onder beauty behandelingen.

Voor meer informatie hierover kunt u Huidspecialist opleiding een mail sturen.

Dermashot

Tijdens de opleiding skinbooster, haarbooster en cellulite behandelingen wordt gewerkt met de Dermashot.

Tijdens deze praktijkgerichte skinbooster opleidingen leer je om o.a. de Dermashot in te stellen en gebruiken voor de juiste zones, het kiezen van de juiste haarboosters en skinboosters, naaldmodule en om de correcte hoeveelheid serums te gebruiken. Hieronder enkele veel gestelde vragen over de verschillende skinbooster en haarbooster cursussen.

Dit is afhankelijk van de cursus. Er wordt het model aangeraden om verdovende zalf mee te brengen. Dit dient het model zelf op recept te verkrijgen via de huisarts.

U heeft geen GGD vergunning nodig voor het werken met de Dermashot. Ondanks dat het niet verplicht is, is het extreem belangrijk alle hygiëne richtlijnen te hanteren die we u uitleggen tijdens de Cursus Dermashot om complicaties te voorkomen.

Wel dient u bij een klachtencommissie aangesloten te zijn en te werken volgens de protocollen van de WTZA

Voor het gebruik van de mesogun heeft u een BIG registratie nodig in Nederland

Fibroblasting cursus

Een fibroblastbehandeling is niet meer weg te denken uit schoonheidssalons! De behandeling is een goed alternatief voor een chirurgische ooglidcorrectie, het verwijderen van littekens of verwijdering van overtollig huid. Een fibroblastbehandeling zorgt voor een liftend effect en is dus ook toepasbaar in andere zones, waaronder de hals en de kaaklijn.

Tijdens de cursus leer je oefenen om een gehele facelift uit te voeren waarbij je o.a. de huid onder en boven de ogen en rond de mond behandelt. Ook leer je om striae, de kaak, nek te liften en de neus-lipplooi strakker te maken.

De huidspecialist Opleidingen heeft de medic lason Plasma pen in het assortiment. Het is mogelijk om een pen te huren tijdens de cursus zodat u kan kijken of u deze pen fijn vind in gebruik.

De behandelingen zijn gevoelig. U mag anderhalf uur vooraf de behandeling 2 paracetamols innemen en u kunt bij de huisarts een recept aanvragen voor de verdovende creme Emla. Deze mag u ook een uur voor de behandeling aanbrengen met een huishoudfolie op de creme, zodat deze goed kan inwerken en de werkzame stoffen niet zullen vervliegen.

 

Een fibroblast behandeling is een veilige behandeling vanwege het niet-invasieve ( niet in de huid) karakter. U hebt met deze behandeling wel een zogenoemde downtime. De huid zal in de eerste 3 dagen zwellen en er zullen bruine vlekjes ontstaan die lijken op kleine korstjes, dit zijn koolstof koorstjes. Na ongeveer 5 dagen zullen deze eraf vallen en een nieuwe roze huid (babyhuid) eronder tevoorschijn komen. Om ernstige bijwerkingen zoals hyperpigmentatie te voorkomen, dienen de clienten een nazorginstructie strikte op te volgen. Deze worden door de specialist aan u voorgelegd.

Het word afgeraden om een fibroblast behandeling te ondergaan bij een van de volgende aandoeningen:

 • Zwanger
 • Borstvoeding
 • Diabetes
 • Hemofilie
 • Chronische huidziektes
 • Allergie
 • Immuunstoornis 
 • Hart en vaatafwijkingen

Voor een huid verstrakkende fiborblast behandeling moet uw model 40+ zijn. Als het een behandeling is voor bijvoorbeeld een vouchtarme huid, striae of pigment vlekken moeten uw modellen minimaal 18 jaar oud zijn.

Een fibroblast behandeling is een niet-chirugische ooglidcorrectie, ook bekend als de bliksemlift. Plasmabehandeling ‘zachte chirurgie’- technologie maakt gebruik van plasmaenergie en is een van de beste procedures om het gebied rond de ogen te liften strakker te maken en te verjongen, die snel comfortabel is en geen littekens achterlaat.

Plexr is een merknaam en fibroblast of plasmabehandeling is de naam van de behandeling zelf. Lason groothandel werkt samen met Huidspecialist Opleidingen. Heeft u intresse in een plasmapen en wil je de daarbij horende opleiding volgen. neem dan contact op met de Huidspecialist opleidingen.

Tatoeage verwijderen met de picosecond laser

De cursus tattoo verwijderen met de Picosecond laser is ideaal wanneer je niet alleen tattoos wilt verwijderen maar ook vervagen om de tattoo te kunnen coveren. Het is de nieuwste en veilige manier voor het verwijderen van tattoos. Met deze laser kunnen wij alle tattoos inclusief tattoos met kleuren en permanente make-up verwijderen.

Terp methode tattoo removal.

Met vloeistof tattoo verwijderen:

De terp methode is de oudste methode om tattoos te verwijderen, door middel van zuren worden de inkten uit de huid gehaald. Je tatoeëert of pigmenteert met een zuur in de huid, waardoor er kleine ontstekingen ontstaan en de inkt / pigment naar boven komt.  

De behandeling worden als pijnlijk ervaren. Wanneer je een cryobuis gebruikt tijdens de behandeling, zal de behandeling niet meer pijnlijk aanvoelen, omdat je de zenuwen in de huid verdoofd zijn door de kou. Na de behandeling kan het voelen alsof de huid licht verbrand is door de zon. De meeste verschijnselen verdwijnen binnen een dag. Nadat de roodheid wegtrekt krijgt de huid weer zijn normale kleur.

 • Diabetes mellites
 • Op de zone waar je gelaserd wil worden.
 • Hemofilie
 • Allergie (Aangeven tijdens de behandeling voor pleisters)
 • Epilepsie
 • Kanker
 • Immuunstoornis
 • Hartafwijking
 • Nieraandoening
 • (mogelijk) zwanger
 • borstvoeding
 • Op de zone waar je de tattoo of permanent make up hebt, is ook plastische chirurgie uitgevoerd, minder dan 1 jaar geleden.
 • Na genezing van een wondje ontstaat littekenweefsel
 • Medicijnen waarbij je niet in de zon mag, of antibiotica
 • last van trombose en of ernstige vaatverwijding
 • Op de zone waar je de tattoo of permanent make up hebt, zijn ook (semi) permanente fillers /Botox geïnjecteerd

De tattoo of permanent make-up dient minimaal 3 maanden oud te zijn, voordat je mag laseren.

U heeft geen GGD vergunning nodig voor het tattoo verwijderen. Het is niet verplicht. Ondanks dat het niet verplicht is, is het extreem belangrijk alle hygiëne richtlijnen te hanteren die we u uitleggen tijdens de Cursus Tattoo Verwijderen om complicaties te voorkomen.

Het is van essentieel belang dat er een cursus is gevolgd voordat het product gebruikt mag worden. In de verwijderings vloeistof zitten namelijk organische zuren verwerkt, die ervoor zorgen dat de pigmentdeeltjes worden afgebroken. Bij verkeerd gebruik van dit product, zoals het niet neutraliseren van de vloeistof met de daarbij horende neutralisator en bij een onjuiste aftercare kunnen er ernstige complicaties optreden zoals brandwonden en littekenweefsel.

Tijdens het laseren wordt een picosecond laser gebruikt. Deze verpulverd de inkt in de huid tot zeer kleine deeltjes, waardoor het lymfesysteem de inkt kan afvoeren. De verwijdering vloeistof wordt ingebracht net als pmu of het zetten van een tattoo. Verwijdering Vloeistof bestaat uit een soort zuur, waardoor er kleine ontstekingen in de huid ontstaan en de inkt uit de huid getrokken wordt.

Microneedeling

Microneedling is een huidverbeterende behandeling. Die ook wel bekend staat als CIT oftewel Dermarolling, dermapen. Het is een natuurlijke cosmetische procedure. Door kleine trauma’s aan de huid te veroorzaken wordt het natuurlijke herstelproces van de huid in werking gezet. Waardoor huidverbetering ontstaat door middel van collageen aanmaak.

U heeft geen GGD vergunning nodig om een microneedling behandeling uit te voeren. Bij de Huidspecialist Opleidingen, leiden wij alle cursisten op via de richtlijnen van de GGD. Omdat het hygiëne aspect extreem belangrijk is wanneer je behandelingen geeft waar wondvocht bij komt kijken,  hanteert de Huidspecialist opleidingen deze richtlijnen om complicaties te voorkomen.

De prijzen van de apparatuur die gebruikt worden, tijdens de cursussen bij Huidspecialist Opleidingen kunt u terug vinden op www.lasongroothandel.nl

Microneedling werkt bij acne littekens, fijne lijntjes, rimpels, striae, hyperpigmentatie en grove poriën.

Microneedling stimuleert de natuurlijke regeneratie en genezingsprocessen van de huid. Het bevordert de aanmaak van collageen en elastine. Dit betekend dat de huid er steviger uitziet. De huid wordt gladder en je krijgt een mooie glow.

In de zomer is het belangrijk dat je erg oplet met een Microneedling behandeling i.v.m. pigmentvorming. Ook mag de behandeling niet uitgevoerd worden als er afgelopen jaar op het behandelde gebied een plastisch chirurgische operatie is ondergaan, als de klant afgelopen jaar een bestraling is ondergaan, op een litteken wat minder dan 1 jaar oud is, op een geïrriteerde huid zoals bultjes/moedervlekken of zwelling en uiteraard bij zwangerschap.

Permanente make up

 • Ja, Om permanente make-up te zetten heb je een GGD vergunning nodig. Deze dien je middels een online aanvraag zelf bij de GGD aan te vragen. Op deze link vind u meer informatie: https://www.rivm.nl/hygienerichtlijnen/pmu Bij de Huidspecialisten Opleidingen leiden wij iedereen op volgens de hygiënerichtlijnen van de GGD.
 • De prijzen en huurkosten betreft pmu zijn allemaal terug te vinden op lasongroothandel.nl U kunt kijken bij het kopje apparatuur en bij het kopje cursus.
 • U heeft geen vooropleiding nodig om deze cursus pmu te volgen.
 • U heeft tijdens de pmu cursus ook geen hygiëne vergunning nodig, omdat u les krijgt op locatie van Huidspecialist opleidingen. U werkt dan onder de vergunning van de huidspecialisten opleidingen.
 • Dit is mogelijk. U kunt contact opnemen met de huidspecialist opleidingen om hierover een afspraak te maken.
 • Ja, dit kan met verwijdering vloeistof (kill the bad). Het is van essentieel belang dat er een aparte cursus wordt gevolgd voor dat het product gebruikt mag worden. In de verwijderings vloeistof zitten namelijk organische zuren verwerkt die ervoor zorgen dat de pigmentdeeltjes worden afgebroken. Bij verkeerd gebruik van dit product, en bij een onjuiste aftercare kunnen er ernstige complicaties optreden zoals brandwonden en littekenweefsel.
 • Het verschil tussen permanente make-up en een tatoeage is vooral de diepte van het inbrengen van het pigment. Bij een tatoeage wordt het pigment veel dieper gezet. Dit gaat vaak dieper dan 1.9 mm in de huid. Ze zitten hierbij in de onderhuidse bindweefsellaag. Bij permanente make-up wordt het pigment ingebracht in de lederhuid. Hier variëren de dieptes van 1,3 tot 1.5 mm. Daarnaast worden er andere inkten en pigmenten gebruikt, tijdens het tatoeëren en pigmenteren.

Microblading is een techniek waarbij semi-permanente make-up handmatig wordt aangebracht op de wenkbrauwen. Met behulp van flinterdunne naaldjes in de vorm van een mesje, worden één voor één lijntjes met pigment in de vorm van haartjes aangebracht, net onder de bovenste huidlaag.

De Hairstroke pen die wij gebruiken bij De Huidspecialist Opleidingen is de enige pen die op dit moment goedgekeurd is door de GGD, en die dus voldoet aan alle eisen van de GGD.

Hoe lang een PMU blijft zitten hangt meestal af van de conditie van de huid. Een vette huid, collageen arme huid,  zweet en zon hebben allemaal invloed op de kwaliteit van het pigment in de huid. Gemiddeld is de verwachtte tijd voor een touch-up van een Hairstroke behandeling 10-12 maanden.  Tijdens de cursus Permanente Make-up Allround bij de Huidspecialist Opleidingen vertellen we hier alles over.

Powderbrows?Het verschil tussen permanente make-up hairstroke en Permanente make-up Powderbrows is, dat je met permanente make-up hairstrokes als het ware haartjes in de huid snijd met een GGD goedgekeurd hairstroke mesje. En met permanente make-up powder brows gebruik je een poedertechniek waarbij je een pixel schaduw maakt tussen de haartjes met een permanente make-up pen. Tijdens de cursus permanente make-up bij de Huidspecialist Opleidingen kun je verschillende machines huren/kopen via www.lasongroothandel.nl

 • Dit is afhankelijk van de cursus. Er wordt het model aangeraden om verdovende zalf Emla mee te brengen. Dit dient het model zelf op recept te verkrijgen via de huisarts.

Een permanente make-up behandeling heeft tijd nodig om te genezen. Daarom is een nabehandeling ook vaak nodig bij een permanente make-up behandeling. Zowel bij de wenkbrauwen als bij de lippen. Acht weken na de eerste behandeling volgt een tweede behandeling. Tijdens deze tweede behandeling worden de PMU gecorrigeerd indien nodig, omdat 30-50% van de gezette PMU verdwijnt na de eerste behandeling.

Diploma's, certificaten en erkenning

Om een onderneming in de beauty industrie te starten is het NIET verplicht om een diploma te hebben. Je hebt voor een schoonheidssalon, wellness of als pedicure GÉÉN diploma nodig. Iedereen kan voor zichzelf beginnen. Alle opleidingen die wij geven zijn al jaren vrijgegeven (zogenaamde vrije beroepen). Dit houdt in dat iedereen zonder diploma of certificaat een eigen bedrijf binnen dit vakgebied mag beginnen.

Huidspecialist opleidingen is een particulier opleidingsinstituut. Dit betekent dat de diploma’s niet geregistreerd staan bij Duo. wij geven geen mbo opleidingen.

Het kan gebeuren dat je je certificaat kwijt bent geraakt. Je kunt bij de Huidspecialisten een nieuw certificaat aanvragen via huidspecialistopleidingen@gmail.com. De kosten hiervoor bedragen €49,50 exclusief verzendkosten.

Is het verplicht om jezelf te registreren bij een branchevereniging in Nederland of België?

Het is niet verplicht om geregistreerd te staan bij een brancheorganisatie. Behandelingen als elektrisch ontharen, ontharingstechnieken (IPL/laser), acne en camouflage kunnen geheel of gedeeltelijk worden vergoed door een merendeel van zorgverzekeraars. Lees hiervoor altijd de polisvoorwaarden van de zorgverzekeraar. Vaak kijkt de zorgverzekeraar of de uitvoerende schoonheidsspecialist ook bij ANBOS geregistreerd staat én is opgenomen in het informatiesysteem. 

Om aangesloten te zijn bij een brancheorganisatie heb je wel een erkend diploma nodig. Na het behalen van jouw certificaat dien je nog examen te doen bij het TCI of KWC-UV.

ANBOS (Schoonheidsspecialisten)

ProVoet (Pedicures)

ANKO (Kappers)

Brancheplatform Kappers (Kappers)

Nagelgilde (Nagelstylisten)

Zoals je kunt lezen in de Algemene Voorwaarden van de huidspecialist opleidingen en zoals ook wordt aangeven tijdens de lessen, dien je genoeg lessen te volgen om in aanmerking te komen voor een diploma of certificaat. Lees onze algemene voorwaarden voor meer informatie.

Besko (Schoonheidsspecialisten)

Coiffure (Kappers)

Belgische Vereniging voor Gespecialiseerde Voetverzorgers (Pedicures)

Belgische Beauty Federatie (Schoonheidsspecialisten, Pedicures, Grimeurs, Visagisten, Kappers en Nagelstylisten)

Als je vroegtijdig stopt met de opleiding of de cursus kunnen wij helaas geen certificaat uitreiken, omdat we je niet voldoende kunnen toetsen van de kennis en kunde.

Alle examens die je bij Huidspecialist opleidingen kunt volgen, worden afgenomen op de locatie waar jij de lessen volgt. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Heeft geen officiële erkenning omdat geen vereniging of brancheorganisatie deze taak op zich neemt. Om in het kwaliteitsregister te worden vermeld, ben je verplicht om het branchediploma te halen. Om het branchediploma te behalen dien je een examen af te leggen bij het examineringsbureau TCI of KWC-UV. Dit geldt alleen voor schoonheidsspecialisten en (medisch) pedicures.

 

Nederlandse cursisten kunnen zich als zelfstandige met een branchediploma aansluiten bij ANBOS (schoonheidsspecialist) of ProVoet (pedicure). Hierdoor kunnen behandelingen (gedeeltelijk) vergoed worden door de zorgverzekering.

 

Alle diploma’s die je in Nederland behaalt zijn automatisch ook erkend in België. Voor kappers, schoonheidsspecialisten en pedicures geldt dat, wanneer zij als zelfstandige aan het werk willen, zij een vestigingsattest moeten halen via de Centrale Examencommissie Brussel.

Enkel na afronding van een opleiding ontvang je een certificaat of diploma. Dit gebeurd middels een theorie- en praktijktoets op bekwaamheid. Huidspecialist opleidingen heeft een slagingspercentage van 97% en bij de informatie over de opleiding staat aangegeven of je na de opleiding een certificaat of een diploma ontvangt.

Inschrijfprocedure en annulering

Huidspecialist opleidingen is niet aansprakelijk voor het niet opkomen dagen tijdens de opleiding. Hierdoor vervalt jouw inschrijving en dien je jezelf opnieuw in te schrijven.

Inschrijven voor een cursus kan alleen via de website. Heb je hulp nodig bij het inschrijven, neem dan telefonisch contact met ons op en wij helpen je met de inschrijving.

Bij de Huidspecialist opleidingen hebben we niet altijd een vaste startdatum, maar beginnen deze zodra er voldoende aanmeldingen zijn.

Cursisten kunnen dan instromen bij een al lopende opleiding. Doordat iedereen op zijn eigen niveau leert, hoef je niet te wachten op jouw medecursist. Zo kunnen wij wekelijks en maandelijks een nieuwe opleiding starten.

 

Bij jouw inschrijving kan je jouw voorkeursdagen aangeven. De planning probeert hier zoveel mogelijk rekening mee te houden, maar deze dagen zijn niet altijd beschikbaar.

Het kan zo zijn dat jouw opgegeven dagen al bezet zijn, of dat er geen andere inschrijvingen zijn voor die dag. Wij zijn dan genoodzaakt een andere dag aan te bieden, hierbij letten wij altijd op de andere aangeven beschikbare dagen. Wij kunnen helaas niet garanderen dat jouw opgegeven dagen ook jouw opleidingsdagen zullen worden.

Beauty Lesmaterialen en cursus pakketen

Bij de opleidingen en beauty cursussen ben je verplicht te werken met de producten. Hierdoor blijft de kwaliteit van onze opleidingen hetzelfde en kunnen we iedereen op hetzelfde niveau beoordelen. Ook voor de apparatuur geldt dit vanwege de keuringen op de apparatuur.

 

Zijn de cursuskosten inclusief de praktijkmaterialen?

Nee, de lesmaterialen voor de praktijk zijn niet inbegrepen bij de opleidingskosten. Je dient deze zelf te kopen bij Lason groothandel. Voor elke opleiding heb je producten/materialen nodig en deze zijn met uiterste zorg uitgekozen door Huidspecialist opleidingen.

Ja, je kunt alle producten los bestellen in de webshop van lason beauty groothandel.

Je dient alle materialen uit het cursuspakket mee te brengen naar de eerste lesdag van de opleiding. Je bent niet verplicht om het (volledige) startpakket af te nemen, maar je hebt wel alle producten uit het startpakket nodig om de opleiding te kunnen volgen. Ben je al in het bezit van (een aantal) producten dan mag je deze meenemen naar de opleiding. De producten die je nodig hebt kun je vinden op de website van lason groothandel cursus pakketen.

Het is mogelijk om tijdens jouw cursus apparatuur te huren. Huidspecialist Opleidingen werkt samen met beauty groothandel Lason (beide bedrijven zijn in hetzelfde pand gevestigd). Lason groothandel verhuurt de apparatuur per lesdag.

Facturen en kosten

Er zijn regelmatig leuke (maand)aanbiedingen en acties. Deze kun je vinden op onze website, facebook en instagram

De cursuskosten zijn exclusief de materiaalkosten. Deze zitten niet bij de cursus inbegrepen, uitgezonderd dat het specifiek op de website vermeld staat. Wij bieden onze cursisten de mogelijkheid om de cursus pakketten bij beauty groothandel Lason aan te kopen. het volledige cursuspakket wordt klaargezet op jouw eerste lesdag.

Ja, je zult de gehele opleiding/cursus moeten betalen, ook wanneer je vroegtijdig stopt. Dit staat duidelijk vermeld in onze Algemene Voorwaarden waarmee je akkoord gegaan bent na ondertekening van de inschrijving.

Helaas is het niet mogelijk om studiefinanciering aan te vragen, omdat Jolange Opleidingen een particuliere school is.

Na het versturen van de bevestigingsmail volgt later, mits de volledige opleidingskosten nog niet betaald zijn, de factuur van het resterende opleidingsbedrag. Dit dient zonder enige aftrek of verrekening te geschieden, binnen zeven (7) kalender dagen na factuurdatum, met als voorwaarde dat de opleiding niet binnen twee (2) werkdagen na de vervaldatum aanvangt. Indien de opleiding binnen twee (2) werkdagen aanvangt, is betaling van het resterende bedrag uitsluitend mogelijk op locatie (pin of contant), vóór aanvang van de lesdag. Overschrijving per bank is niet mogelijk in verband met de verwerkingstijd van betalingen.

Voor particulieren zijn de studiekosten vanaf 2022 niet meer aftrekbaar.

Vanaf 1 januari 2022 zijn studiekosten en andere scholingsuitgaven niet meer aftrekbaar. In plaats van de aftrek studiekosten komt er een subsidieregeling: STAP-budget voor werkenden en werkzoekenden. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarktpositie.

De invoering van het STAP-budget betekent onder meer het volgende:

– Studiekosten die u in 2021 hebt betaald, kunt u nog aftrekken in de aangifte inkomstenbelasting 2021.
– Studiekosten die u in 2022 of later betaalt, zijn niet meer aftrekbaar.
– Had u voor 1 juli 2015 prestatiebeurs? En is deze beurs definitief niet omgezet in een gift omdat u niet voldoet aan de diplomatermijn? U mag deze kosten na 2021 wel aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting. Het aftrekbare bedrag vindt u in uw online aangifte.
– U krijgt in uw voorlopige aanslag 2022 geen aftrek van studiekosten meer.

 

Ben je zelfstandige en volg je een studie of cursus? Dan mag je deze van de belastingdienst aftrekken tijdens de aangifte inkomstenbelasting. Wat mag je aftrekken?

 • De btw (Belasting Toegevoegde Waarde) over jouw opleiding.
  • Reis- en verblijfskosten.
  • Kosten voor de lunch

Er geldt een drempelbedrag van €4.500,- exclusief btw. Haal je dit niet? Dan mag je alsnog bovenstaande als aftrekpost opvoeren. Je mag dan 80% van de gemaakte kosten aftrekken van jouw belastbare winst. Waar je als particulier enkel de kosten voor de studie en toebehoren mag aftrekken, mag je als ondernemer meer aftrekken. Het is dus verstandig om te kijken of je de cursus/opleiding particulier of zakelijk afneemt. Zorg er wel voor dat je dit direct bij inschrijving goed opgeeft, dit voorkomt onnodige kosten voor het aanpassen van jouw gegevens.

Modellen

Het is niet toegestaan om als model aanwezig te zijn in het leslokaal tijdens de theorieles. Kinderen jonger dan 15 jaar kunnen niet als model worden meegenomen. Modellen onder de 18 jaar moeten goedkeuring hebben van de ouders door middel van een formulier met handtekening. Kinderen jonger dan 15 jaar worden niet toegelaten in ons pand.

De huidspecialist Opleidingen is niet verantwoordelijk voor het niet nakomen van gemaakte afspraken tussen cursist en model. Komt je model niet opdagen tijdens de cursus, is Huidspecialist hier niet verantwoordelijk voor.

De modellen moeten op de aangegeven tijd aanwezig zijn. Dit betekent dat modellen max. 5 minuten van tevoren het pand mogen betreden. Dit betekent dat wanneer modellen, eerder dan 5 minuten voor aanvang van de les aanwezig zijn, ze buiten moeten wachten tot dat de les begint.

Als cursist ben je zelf verantwoordelijk voor het regelen van de modellen. Huidspecialist opleidingen heeft een modellenlijst beschikbaar. Deze kun je per e-mail aanvragen wanneer je bent ingeschreven voor een opleiding. Verder kun je ook via de Facebookpagina (berichten) van Huidspecialist Opleidingen een oproep plaatsen voor een model.

Wanneer je op een lesdag geen model hebt kunnen vinden, dan kun je niet deelnemen aan de praktijklesdag (zie ook onze Algemene Voorwaarden). Je bent als cursist te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het regelen van een model.

Het is wel mogelijk om tijdens de praktijkles mee te kijken, maar we kunnen dan geen certificaat uitreiken. Verder kun je ook via de Facebookpagina (berichten een oproep plaatsen voor een model.

Tip: schrijf een leuke tekst (wie ben je, welke opleiding volg je, waarvoor heb je een model nodig – welke behandeling, datum en welk tijdstip). Het toevoegen van een foto of plaatje maakt jouw oproep vaak net iets aantrekkelijker om op te reageren.

Voor de meeste cursussen heb je één of meerdere modellen nodig, zodat je het geleerde gelijk in de praktijk kan uitoefenen. Of je een model nodig hebt, op welke lesdagen je een model of modellen nodig hebt en hoe laat, kun je nalezen in de mail die je van Huidspecialist opleidingen krijgt.

Dit is mogelijk. Je kunt jezelf via onze website inschrijven.

Dit formulier dient volledig ingevuld te worden teruggestuurd. Op het inschrijfformulier kun je aangeven waar je model voor wilt zijn, of waar je juist geen model voor wilt zijn.

Cursussen

Bij een groepsopleiding krijg je les in kleine groepen maximaal 6 leerlingen op een vooraf bepaalde startdatum. Wanneer je kiest voor een privé opleiding kun je zelf een startdatum bepalen en krijg je één op één les. Je hebt dan meer ruimte voor eigen inbreng en om veel extra vragen te stellen aan jouw docent.

Het is mogelijk om vrijstelling te krijgen voor onderdelen in de opleiding die je eerder hebt behaald.

Als jij je na de opleiding wilt laten verzekeren dan is dit mogelijk. Voor meer informatie hierover kun je kijken op onze pagina verzekeringen.

Huidspecialist opleidingen is een particuliere school, waardoor onze cursisten niet verplicht stage hoeven te lopen. De opleidingen worden op een dusdanige manier gegeven, dat je gelijk daarna zelfstandig aan de slag kunt.

Het is niet mogelijk om tussentijds met de beauty cursus te stoppen voor een korte of langere periode. Voor je van start gaat, is jouw plek gereserveerd voor de duur van de opleiding. Raadpleeg voor meer informatie hierover onze algemene voorwaarden.

Huidspecialist opleidingen geeft geen opleiding(en) cursussen op locatie. Het is van tevoren niet te bepalen of een locatie een geschikte ruimte heeft om les te geven. Ook mogen sommige opleidingen alleen gegeven worden in een door de GGD goedgekeurde ruimte.

 

Is het mogelijk om na de start van een beauty cursussen te ‘switchen’ naar een andere cursus?

Het is bij Huidspecialist opleidingen is het niet altijd mogelijk om na de start van een opleiding te ‘switchen’. Je kunt hierin altijd contact opnemen met de administratie.

Bij een groepsopleiding krijg je les in kleine groepen maximaal 6 leerlingen op een vooraf bepaalde startdatum. Wanneer je kiest voor een privé opleiding kun je zelf een startdatum bepalen en krijg je één op één les. Je hebt dan meer ruimte voor eigen inbreng en om veel extra vragen te stellen aan jouw docent.

Het is mogelijk om vrijstelling te krijgen voor onderdelen in de opleiding die je eerder hebt behaald.

Als jij je na de opleiding wilt laten verzekeren dan is dit mogelijk. Voor meer informatie hierover kun je kijken op onze pagina verzekeringen.

Het is niet mogelijk om tussentijds met de beauty cursus te stoppen voor een korte of langere periode. Voor je van start gaat, is jouw plek gereserveerd voor de duur van de opleiding. Raadpleeg voor meer informatie hierover onze algemene voorwaarden.

Huidspecialist opleidingen geeft geen opleiding(en) cursussen op locatie. Het is van tevoren niet te bepalen of een locatie een geschikte ruimte heeft om les te geven. Ook mogen sommige opleidingen alleen gegeven worden in een door de GGD goedgekeurde ruimte.

 

Is het mogelijk om na de start van een beauty cursussen te ‘switchen’ naar een andere cursus?

Het is bij Huidspecialist opleidingen is het niet altijd mogelijk om na de start van een opleiding te ‘switchen’. Je kunt hierin altijd contact opnemen met de administratie.

Bedrijf starten

Wanneer moet jij je inschrijven bij de KvK? Als je wilt weten wat de voorwaarden voor inschrijven zijn kun je kijken naar een paar belangrijke onderdelen. Houd rekening met de criteria voor een onderneming en de indicatoren voor een bedrijf. Wij zetten een paar voorbeelden voor je op een rij:

Je levert goederen en of diensten

 • Verkoop je beautyproducten? Je levert goederen.
 • Werk je als schoonheidsspecialisten of beautyspecialist? Als je jouw diensten verkoopt aan particulieren of aan zakelijke klanten voldoe je aan dit criterium van de Kamer van Koophandel.
 • Je vraagt daar meer dan een symbolische vergoeding voor: Dat betekent dat het niet mag gaan om een hobby die je vooral geld kost en ook niet om vrijwilligerswerk.

Let op: het maakt niet uit of je van de inkomsten kunt leven. Als je er te weinig mee verdient om (al) van te kunnen leven kun je toch als ondernemer gezien worden.

 • Je neemt deel aan het economische verkeer. Het economische verkeer vindt plaats tussen jou en particuliere of zakelijke klanten. Lever je een vriendendienst aan vrienden of familie? Dan neem je geen deel aan het normale economische verkeer en voldoe je dus niet aan dit criterium.

Je dient aan deze voorwaarden voor het inschrijven bij de KvK te voldoen om gekwalificeerd te worden als ondernemer.

Als jij je na de opleiding wilt laten verzekeren dan is dit mogelijk. Voor meer informatie hierover kun je kijken op onze pagina verzekeringen.

Om een onderneming in de beautyindustrie te starten zoals schoonheidssalon, of laserkliniek te beginnen, heb je GÉÉN diploma en/of certificaat nodig. Iedereen kan voor zichzelf beginnen.

Alle opleidingen die wij geven zijn al jaren vrijgegeven (zogenaamde vrije beroepen). Dit houdt in dat iedereen zonder diploma of certificaat een eigen bedrijf binnen dit vakgebied mag beginnen.

Let wel op dat je voor sommige ondernemingen een keuring, vergunning of erkenning dient aan te vragen. Ook kan de wet- en regelgeving veranderen. Dit dien je daarom in de gaten te houden.