Skip to content

Beauty opleidingen

Ontwikkeling van jezelf en medewerkers in de beautybranche is belangrijk. Sterker nog: het belang van het up to date houden door middel van beauty cursussen en opleiden neemt de laatste jaren alleen maar toe. Vaak zien schoonheidsspecialisten, beautyspecialisten leren en ontwikkelen van medewerkers als een moet. Door je medewerkers beauty cursus- en opleidingsmogelijkheden te bieden til je hun kennis en kunde naar een hoger niveau en daar pluk je als bedrijf de vruchten van. Het bedrijf wordt wendbaarder, toekomstbestendiger en kan makkelijker inspelen op veranderingen. Bovendien leidt scholing van personeel tot meer motivatie en loyaliteit!

Waarom is ontwikkeling van medewerkers in de beautybranche belangrijk?
Waarom moet ik beauty cursussen aanbieden aan het personeel? Dat is een veel gestelde vraag. Veel beautysalons zien dit meer als een kostenpost. Dat laatste is natuurlijk waar; training van personeel kost nu eenmaal geld. Je kunt het echter ook zien als een investering waarmee je op andere vlakken juist kosten bespaart. Je investeert immers in de kennis van het personeel en daarmee dus in de groei en ontwikkeling van het bedrijf. Kortom, beautytrainingen en het volgen van de nieuwste schoonheidstrends heeft een heleboel voordelen.

Beauty opleidingen bevordert de groei van de beautysalon

Op de arbeidsmarkt heerst momenteel krapte. Om die reden kampen veel bedrijven met problemen met betrekking tot het opvullen van vacatures. In dat geval kun je als bedrijf echter ook intern gaan zoeken naar mogelijkheden. Je personeel trainen, opleiden of omscholen kan een slimme zet zijn om zo je openstaande vacatures te vervullen of je personeel juist in de toekomst door te schuiven naar andere functies. Door cursussen wordt je personeel flexibeler; door meer kennis is men optimaal inzetbaar binnen een functie, maar ook daarbuiten. Wel zo handig bij het vervangen van collega’s bij ziekte, drukte of verloop.

Hogere kwaliteit aan behandelingen en een betere concurrentiepositie

Goed getrainde medewerkers werken efficiënter en geven een hogere kwaliteit van behandelingen / resultaat. Goed opgeleid personeel krijgt meer werk af in dezelfde tijd en maakt minder fouten, omdat ze de theorie achter de praktijk weten. De mogelijkheid tot het volgen van beauty trainingen en opleidingen verhoogt namelijk het werkplezier en dat zorgt ervoor dat men beter presteert. Zo verbeter je als organisatie de dienstverlening richting je klanten aanzienlijk.

Je kunt je als beautyexpert wendbaarder bewegen en sneller en makkelijker inspelen op veranderingen in de ohh zo veranderlijke beautymarkt. Door ervoor te zorgen dat je medewerkers op de hoogte zijn van de laatste beauty ontwikkelingen in het vakgebied en de veranderende wet- en regelgeving verbeter je de concurrentiepositie van het bedrijf. Medewerkers leren door beauty training immers hoe ze nieuwe wetten en regels direct kunnen toepassen in de praktijk en blijven de concurrentie bij of zelfs voor door te werken volgens de nieuwste kennis en technieken.

Door beautytrainingen een aantrekkelijke (toekomstige) werkgever

Bedrijven die inzetten op leren en ontwikkelen van medewerkers plukken daar de vruchten van in de (arbeids)markt. Mogelijkheden tot het volgen van beauty opleidingen en trainingen worden door toekomstige werknemers immers als pluspunt van de organisatie gezien. Ook zorg je voor meer binding van je personeel en dat heeft weer impact op je imago als werkgever. Je wordt hierdoor sneller als interessant en betrouwbaar gezien door toekomstige schoonheidsspecialisten en beautykenners.

Investeren in ontwikkeling: besparen van kosten

Het trainen en opleiden van personeel en van jezelf kost geld, maar levert juist ook geld op. Daarnaast levert het belastingtechnische voordelen op; opleidingskosten zijn namelijk fiscaal aftrekbaar.

Een veelgehoord tegenargument van beautyondernemers met betrekking tot het laten volgen van beauty cursussen van personeel is dat men bang is dat het personeel met alle opgedane kennis het bedrijf verlaat om elders een betere functie te bekleden. Dat is echter af te dekken door met werknemers afspraken te maken over studie en opleiding.

Benieuwd naar de beauty opleidingen voor jouw bedrijf?

Wist je dat trainingen en opleidingen geen verlies van productiecapaciteit met zich mee hoeven te brengen? Cursussen en beauty trainingen kunnen in allerlei vormen verzorgd worden. Denk bijvoorbeeld aan in eigen tijd in de vorm van e-learning. Kortom, er zijn tal van mogelijkheden! Wil je graag eens sparren hierover of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze beauty docenten van Huidspecialist opleidingen staan je graag te woord!

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.