Mesotherapie serums zijn een populaire vorm van cosmetische behandeling die gericht zijn op het herstellen en verbeteren van verschillende huidproblemen, zoals fijne lijntjes, rimpels, acne, pigmentatie en littekens. Deze serums bevatten een combinatie van verschillende werkzame stoffen die samenwerken om de huid te verbeteren en verjongen.

Bekijk onze cursus voor wimperlifting

Alle stoffen op een rijtje

Hyaluronzuur is een van de belangrijkste werkzame stoffen die vaak worden gebruikt in mesotherapie serums. Het is een natuurlijk voorkomend suikermolecuul dat een sleutelrol speelt bij het vochtgehalte van de huid. Hyaluronzuur is in staat om tot duizend keer zijn eigen gewicht in water vast te houden, waardoor het een uitstekende moisturizer is voor de huid. Het helpt de huid gehydrateerd te houden en zo de verschijning van fijne lijntjes en rimpels te verminderen.

Een andere belangrijke werkzame stof in mesotherapie serums is retinol. Retinol is een afgeleide van vitamine A en is een krachtig ingrediënt dat helpt bij de productie van collageen en elastine. Deze eiwitten zijn essentieel voor de gezondheid en elasticiteit van de huid. Retinol helpt bij het verminderen van fijne lijntjes, rimpels en pigmentatie, terwijl het ook werkt als een exfoliant, waardoor de huidtextuur gladder wordt.

Peptiden zijn ook belangrijke werkzame stoffen die vaak worden gebruikt in mesotherapie serums. Peptiden zijn korte ketens van aminozuren die fungeren als bouwstenen voor eiwitten, zoals collageen en elastine. Door de toevoeging van peptiden aan het serum, wordt de productie van collageen en elastine gestimuleerd, wat bijdraagt aan de verjonging van de huid en de uitstraling verbetert. Daarnaast werken sommige peptiden als antioxidanten, waardoor ze bescherming bieden tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Vitamine C wordt ook vaak gebruikt in mesotherapie serums vanwege zijn krachtige antioxidanteigenschappen. Het beschermt de huid tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen, terwijl het ook de productie van collageen stimuleert. Vitamine C kan ook helpen bij het verminderen van pigmentatie en het verbeteren van de uitstraling van de huid.

In sommige mesotherapie serums wordt ook gebruik gemaakt van glycolzuur. Glycolzuur is een alfa-hydroxyzuur (AHA) dat werkt als een exfoliant. Het helpt dode huidcellen te verwijderen en stimuleert de celvernieuwing, waardoor de huidtextuur gladder wordt en het verschijnen van fijne lijntjes en rimpels wordt verminderd. Andere AHAs, zoals melkzuur en citroenzuur, kunnen ook worden gebruikt in mesotherapie serums.

Tot slot worden stoffen als niacinamide (vitamine B3), panthenol (provitamine B5) en ceramiden ook regelmatig gebruikt in mesotherapie serums. Niacinamide helpt bij het verminderen van roodheid en ontsteking, terwijl panthenol de huid hydrateert en kalmeert. Ceramiden zijn natuurlijke lipiden die de huidfunctie ondersteunen en helpen bij het behouden van een gezonde huidbarrière.

Conclusie

Kortom, mesotherapie serums zijn een effectieve manier om de huid te verbeteren en te verjongen. Door gebruik te maken van een combinatie van verschillende werkzame stoffen, zoals hyaluronzuur, retinol, peptiden, vitamine C, glycolzuur en andere stoffen, kunnen deze serums verschillende huidproblemen aanpakken en de huidtextuur en -uitstraling verbeteren. Raadpleeg altijd een professional voordat u mesotherapie serums gebruikt, om er zeker van te zijn dat de behandeling geschikt is voor uw huidtype en conditie.

Wil je graag een mesotherapie cursus volgen dan kan dit bij Huidspecialist opleidingen. We hebben diverse meso appartuur waarbij ook apparatuur zit waarbij geen BIG registratie is verreist.