Als je meer leest over henna-wenkbrauwen, dan weet je zeker dat je hebt gehoord van getinte wenkbrauwen. Alle henna brows zijn een andere vorm van wenkbrauw tint. Ze hebben allebei hun voor- en nadelen, en beide leveren ongeveer hetzelfde resultaat: donkere wenkbrauwen.

We raden u aan uw onderzoek naar beide opties te doen voordat u zich tot een van beide verbindt. Geen van beide zal de bank breken of langer duren dan een paar weken, dus er zit niet al te veel commitment achter uw uiteindelijke beslissing.

Toch denken we dat alles wat je op je haar, huid en gezicht aanbrengt, een goede hoeveelheid onderzoek achter de rug moet hebben. Met zoveel agressieve chemicaliën in zoveel producten tegenwoordig, kun je nooit voorzichtig genoeg zijn.

Hier bij de huidspecialisten vinden we het zo belangrijk om dingen dierproefvrij en vrij van agressieve chemicaliën te houden. We zijn trots op de kwaliteit van onze producten, dus we willen jullie altijd de beste en veiligste manieren bieden om je wenkbrauwen er goed uit te laten zien.

Bekijk onze cursus voor henna brows

Wat is henna?

Voordat we ingaan op de vraag of je je wenkbrauwen moet laten verven met henna, laten we eerst praten over wat het precies is.

Henna is een van de weinige volledig natuurlijke haarkleurmiddelen die de resultaten kan produceren die ze doen. Henna is een plant (“Lawsonia inermis”) waarvan bekend is dat ze in warme of droge klimaten groeit.

Henna wordt gemaakt door de bladeren van de plant te oogsten, ze uit te drogen, ze tot een fijn poeder te pletten en van dat poeder een dikke pasta te maken. Deze pasta wordt traditioneel gebruikt voor henna-tatoeages en wordt ook gebruikt voor haarverf en vingernagelverf.

Is henna beter voor je wenkbrouwen?

Henna is beter voor je haar dan traditionele haarverf. Haarverf zit boordevol tonnen agressieve chemicaliën en ingrediënten. Aangezien henna volledig natuurlijk is, is het een veel gezonder en veiliger alternatief. Sommige haarstylisten beweren zelfs dat het gebruik van henna als haarverf resulteert in een gezondere en vollere haardos. Dit komt omdat de natuurlijke kleurstof de haarzakjes conditioneert en versterkt zonder ze te beschadigen, in tegenstelling tot alle andere haarkleurmiddelen. Tenzij toegevoegd, zijn alle hennakleurstoffen vrij van ammoniak en peroxiden, wat geweldig is! Beide ingrediënten staan ​​erom bekend dat ze het haar van zijn natuurlijke kleur ontdoen en die droge, broze en beschadigde look aan je mooie haardos geven.

Natuurlijk, als je alleen je wenkbrauwen verft, is het niet per se zo belangrijk als wanneer je je hele haardos verft, maar dat wil niet zeggen dat je nog steeds niet moet letten op wat je aanbrengt op je lichaam.

Henna brows versus traditionele tint

Wenkbrauwen verven is waar de meeste mensen aan denken bij het laten verven van wenkbrauwen. Brow tint is een semi-permanente plantaardige kleurstof met een peroxide activator. Het is volkomen veilig om op je gezicht en ogen te gebruiken, en je zou verwachten dat de kleurstof ongeveer vier tot zes weken meegaat.

Wenkbrauwkleuring is niet zo krachtig als henna en zal de huid niet verven; het verft alleen de wenkbrauwharen. De tint is onopvallend en is het beste als je alleen een klein beetje kleur en body aan het voorhoofd wilt toevoegen. Verven is een geweldige optie voor je wenkbrauwen als je niet iemand bent die veel make-up draagt ​​of niet graag zijn wenkbrauwen opvult.

Aan de andere kant is Henna een krachtigere formule en je kunt verwachten dat het zes tot acht weken op je wenkbrauwen blijft zitten. Henna tint gaat langer mee dan traditionele tint omdat de henna de huid achter de wenkbrauwhaartjes zal verven, waardoor de kleuring een extra één tot twee weken meegaat.

Henna is een natuurlijke stof, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je je wenkbrauwhaartjes beschadigt. Omdat het vrij is van ammoniak en peroxide, dringt het niet door tot de wortel en veroorzaakt het geen problemen. Henna bestaat al duizenden jaren en is een natuurlijke en veilige haarverf.

Sommige mensen denken dat henna maar in één kleur verkrijgbaar is, en dat is rood. Henna is er in verschillende tinten die bij bijna ieders haarkleur passen

Henna proces

Als je ooit je wenkbrauwen hebt laten waxen, microbladen of verven, heb je een goed idee van wat je kunt verwachten van een hennakleuringsproces. Maar zo niet, maak je geen zorgen – we gaan het je uitleggen. Je wenkbrauwtechnicus gaat je wenkbrauwen heel goed reinigen. Je wilt geen overtollige olie of vuil op je wenkbrauwen, omdat dat het verfproces kan verstoren. Voordat de kleurstof wordt aangebracht, worden de wenkbrauwen opgemeten en gevormd, zodat je een mooi voorproefje krijgt van hoe de voltooide wenkbrauwen eruit zullen zien. Nadat ze zijn gevormd, wordt een dikke witte pasta rond de wenkbrauwen aangebracht. Deze pasta wordt aangebracht zodat de kleurstof niet in ongewenste gebieden lekt. Zodra de pasta op de juiste plaatsen is aangebracht, is het tijd voor de henna! Dit onderdeel kost wat tijd, omdat we zeker weten dat uw technicus wil dat uw wenkbrauwen perfect uitkomen. Henna kost wat meer precisie en tijd dan tinting, omdat het op de huid moet worden geduwd om ervoor te zorgen dat het op een extra klein plekje komt. De henna blijft 10 tot 20 minuten op je wenkbrauwen zitten en wordt voorzichtig weggeveegd. Zodra je wenkbrauwen zijn geverfd en schoongeveegd, worden ze met een pincet, wax of threaded om de look af te maken

Hoe vaak moet je de behandeling doen?

Het enige nadeel van een semi-permanente kleurbehandeling is dat ze niet, nou ja, permanent zijn. Ja, het is leuk dat je iets kunt proberen zonder je vast te leggen op iets dat 100% permanent is.

Hoe lang je hennaverf op je wenkbrauwen blijft, hangt vooral af van hoe vaak je je gezicht wast, wat voor soort gezichtsreiniging je gebruikt en hoe vaak je exfolieert. Sommige technici beweren dat henna tot zes weken kan duren. Toch beweren anderen dat het alleen zo lang meegaat als je je wenkbrauwen overslaat terwijl je je gezicht wast.

Nadelen van het gebruik van henna-kleurstof

Van henna is bekend dat het enigszins van kleur verandert als het vervaagt, zodat het kan leiden tot verkleuring in de late helft van uw verfproces.

Voordelen van het gebruik van henna-kleurstof

Ja, de hennakleurstof is misschien niet perfect, maar geen optie voor wenkbrauwtint. Hoewel er nadelen zijn aan het gebruik van hennakleurstof, zijn er ook voordelen. Het hangt er gewoon allemaal vanaf wat er precies voor jou toe doet.
Het belangrijkste voordeel van het gebruik van hennakleurstof is dat het een volledig natuurlijke substantie is. Tegenwoordig is het echt heel moeilijk om een ​​natuurlijke haarverf of haarverf te vinden die niet super schadelijk is voor je haar.

Hoewel henna gemakkelijk kan vervagen en geen dramatische kleurverandering biedt, is het een goede optie als je een subtiele basisvorm wilt die je kunt volgen wanneer je je wenkbrauwen invult. Het is geen schande om hier en daar wat hulp nodig te hebben, vooral als het gaat om het invullen van je wenkbrauwen.

Als je iemand bent die lijdt aan haaruitval in het gebied van de wenkbrauwen, dan kan henna een goede optie voor je zijn, omdat het de huid kleurt en niet alleen de wenkbrauwhaartjes. Last hebben van wenkbrauwhaarverlies is helemaal niet leuk, en naast microblading kan henna je in dit geval goed van pas komen.

Henna is niet alleen een betere, veiligere haarverf om op je haar te gebruiken, maar het kan het ook gezonder maken. Henna heeft natuurlijke schimmelwerende eigenschappen, dus het gebruik van henna als haarverf kan voordelen opleveren voor mensen die last hebben van roos of haaruitval.

Henna is rijk aan tannines waardoor het altijd kan voorkomen dat je vroegtijdig grijze haren krijgt. Niemand wil te maken krijgen met grijze wenkbrauwen!

Je haar heeft een paar dingen nodig om er gezond uit te zien en aan te voelen, zoals eiwitten, antioxidanten en vitamines en mineralen. Een uitgebalanceerd dieet is de eerste stap om al die dingen te bereiken, maar henna zit boordevol vitamine E en tonnen eiwitten en antioxidanten. Dit is de reden waarom zoveel mensen melden dat henna hun haar gezonder dan ooit heeft gemaakt.

Ook al is het raar om te denken dat we onze wenkbrauwen aan dezelfde normen moeten houden als de rest van onze haardos, het heeft geen zin om ze te verwaarlozen. Ook je wenkbrauwen hebben verzorging nodig. Net als de haren op je hoofd kunnen je wenkbrauwen beschadigd raken.

Alternatieve opties voor henna

Er zijn voor- en nadelen aan het verven met henna voor je wenkbrauwen, en als je vindt dat het slechte zwaarder weegt dan het goede, willen we ervoor zorgen dat je een paar alternatieven hebt om uit te kiezen.

Ook al is het populair om ergens je wenkbrauwen permanent of semi-permanent te laten verven, we denken dat het geen schande is om je wenkbrauwen in je eentje op te vullen. We vinden het helemaal leuk en geven je de vrijheid om het zo vaak te wisselen als je wilt.

Wanneer je thuis je wenkbrauwen invult, hoef je je nooit zorgen te maken dat je kostbare wenkbrauwen in de war wordt gebracht.

Sommige mensen vinden het moeilijk om hun wenkbrauwen er zo natuurlijk uit te laten zien als hun technici kunnen. Stel, je laat je wenkbrauwen verven door een professional. In dat geval zullen ze heel goed en natuurlijk uitpakken, maar dat wil niet zeggen dat je dat ook niet alleen kunt bereiken.

Tot slot

Henna-wenkbrauwen zijn nog een andere trend op het gebied van wenkbrauwverf. Met nieuwe trends die voortdurend opkomen, kan het moeilijk zijn om bij te blijven, dat weten we! Maar daarom nemen we de tijd om al het harde onderzoek voor u te doen. Het hebben van gerichte wenkbrauwen is een must, en als het weten of je wel of niet henna-wenkbrauwen moet doen, je wenkbrauwspel gaat maken of breken, zeggen we dat je zoveel mogelijk moet lezen.