Kan gerichte ultrasone behandeling met hoge intensiteit facelifts vervangen?

Gefocuste echografie met hoge intensiteit (HIFU) is een relatief nieuwe cosmetische behandeling voor huidverstrakking die sommigen beschouwen als een niet-invasieve en pijnloze vervanging voor facelifts. Het gebruikt ultrasone energie om de productie van collageen te stimuleren, wat resulteert in een stevigere huid.

HIFU is het meest bekend om zijn gebruik bij de behandeling van tumoren. Het eerste gerapporteerde gebruik van HIFU voor esthetisch gebruik was in 2008.

HIFU werd vervolgens in 2009 goedgekeurd door de Food and Drug Administration (FDA) voor wenkbrauwliften. Het apparaat werd in 2014 ook goedgekeurd door de FDA om lijnen en rimpels van de bovenste borst en halslijn (décolletage) te verbeteren.

Verschillende kleine klinische onderzoeken hebben aangetoond dat HIFU veilig en effectief is voor het opheffen van het gezicht en het verfijnen van rimpels. Mensen konden enkele maanden na de behandeling resultaten zien, zonder de risico’s die gepaard gaan met een operatie.

Hoewel de procedure ook wordt gebruikt voor algehele gezichtsverjonging, huidverstrakking, aanscherping en lichaamscontouren, worden deze als “off-label” gebruik voor HIFU beschouwd, wat betekent dat de FDA HIFU voor deze doeleinden nog moet goedkeuren.

Er zal meer bewijs nodig zijn om erachter te komen wie het meest geschikt is voor dit type procedure. Tot nu toe is HIFU een veelbelovende behandeling gebleken die facelifts zou kunnen vervangen, vooral bij jongere mensen die niet de risico’s en hersteltijd willen die gepaard gaan met een operatie.

HIFU zal niet zo goed werken voor mensen met ernstigere gevallen van slappe huid. Huidspecialist opleidingen doet in zo n geval een combinatie behandeling met een juvenus of profhilo skinbooster behandeling wat geweldige resultaten geeft.

Bekijk onze cursus voor hifu behandelingen

HIFU gezichtsbehandeling

HIFU gebruikt gerichte ultrasone energie om de huidlagen net onder het oppervlak te richten. De ultrasone energie zorgt ervoor dat het weefsel snel opwarmt. Zodra de cellen in het beoogde gebied een bepaalde temperatuur bereiken, ervaren ze celbeschadiging. Hoewel dit misschien contra-intuïtief lijkt, stimuleert de schade de cellen om meer collageen te produceren – een eiwit dat structuur aan de huid geeft.

De toename van collageen resulteert in een strakkere, stevigere huid met minder rimpels. Omdat de hoogfrequente ultrasone stralen zijn gericht op een specifieke weefselplaats onder het huidoppervlak, is er geen schade aan de bovenste lagen van de huid en aangrenzend probleem

HIFU is misschien niet voor iedereen geschikt. Over het algemeen werkt de procedure het beste bij mensen ouder dan 30 jaar met milde tot matige huidlaxiteit.

Mensen met een door licht beschadigde huid of een hoge mate van losse huid hebben mogelijk meerdere behandelingen nodig voordat ze resultaten zien.

Oudere mensen met uitgebreidere fotoveroudering, ernstige huidverslapping of een zeer slappe huid in de nek zijn geen goede kandidaten en hebben mogelijk een operatie nodig.

HIFU wordt niet aanbevolen voor mensen met infecties en open huidlaesies in het doelgebied, ernstige of cystische acne en metalen implantaten in het behandelingsgebied.

 

Voordelen van gefocuste echografie met hoge intensiteit

Volgens de American Society for Aesthetic Plastic Surgery (ASAPS) zijn HIFU en andere niet-chirurgische alternatieven voor facelifts de afgelopen jaren enorm populair geworden. Het totaal aantal uitgevoerde procedures is tussen 2012 en 2017 met 64,8 procent gestegen.

 

HIFU heeft veel esthetische voordelen, waaronder:

 • rimpel vermindering
 • aanscherping slappe huid in de nek (soms kalkoenhals genoemd)
 • het verstrakken van de wangen, wenkbrauwen
 • verbetering van de kaaklijndefinitie
 • aanscherping van het decolleté
 • de huid verbeteren

De studieresultaten zijn veelbelovend. Een studie uit 2017 waarbij 32 mensen betrokken waren, toonde aan dat HIFU de huidelasticiteit van de wangen, onderbuik en dijen na 12 weken aanzienlijk verbeterde.

In een grotere studie onder 93 mensen merkte 66 procent van degenen die met HIFU werden behandeld na 90 dagen een verbetering in het uiterlijk van hun gezicht en hals.

 

Hoe voelt HIFU?

U kunt tijdens een HIFU-procedure licht ongemak ervaren. Sommige mensen beschrijven het als kleine elektrische pulsen of een licht prikkelend gevoel.

Onmiddellijk na de behandeling kunt u lichte roodheid of zwelling ervaren, die in de loop van de volgende uren geleidelijk zal afnemen.

 

HIFU voor gezichtsprocedure

Er is geen speciale voorbereiding nodig voor een HIFU-procedure. U dient voor de behandeling alle make-up en huidverzorgingsproducten van het doelgebied te verwijderen.

 

Dit is wat u kunt verwachten op uw afspraak:

 • Een technicus reinigt eerst het doelgebied.
 • De schoonheidsspecialiste brengt vervolgens een ultrasone gel aan.
 • Het HIFU-apparaat wordt tegen de huid geplaatst.
 • Ultrasone energie wordt vervolgens gedurende ongeveer 30 tot 90 minuten in korte pulsen aan het doelgebied afgegeven.

Als er aanvullende behandelingen nodig zijn, plant u de volgende behandeling in.Terwijl de ultrasone energie wordt toegepast, kunt u warmte en tintelingen voelen. U kunt pijnstillers nemen als het hinderlijk is.

 

HIFU-behandeling voor bijwerkingen op het gezicht

HIFU wordt als zeer veilig beschouwd als het wordt uitgevoerd door een getrainde en gekwalificeerde professional. Huidspecialist opleidingen geeft verschillende Hifu trainingen om op een juiste wijze de behandeling te leren geven.

 • Er kan wat lichte roodheid of zwelling optreden, maar dit zou snel moeten verdwijnen. Een licht tintelend gevoel van het behandelde gebied kan enkele weken aanhouden.
 • In zeldzame gevallen kunt u tijdelijk gevoelloosheid of blauwe plekken krijgen, maar deze bijwerkingen verdwijnen meestal na een paar dagen.

HIFU wordt beschouwd als een veilige, effectieve en niet-invasieve procedure voor het strakker maken van de gezichtshuid. De voordelen ten opzichte van een chirurgische facelift zijn moeilijk te ontkennen. Er zijn geen incisies, geen littekens en geen vereiste rust- of hersteltijd. HIFU is ook veel goedkoper dan een facelift. De meeste mensen zien drie maanden na hun laatste behandeling volledige resultaten.

Natuurlijk is HIFU geen wondermiddel tegen veroudering. De procedure is het meest geschikt voor cliënten met milde tot matige huidlaxiteit en het kan nodig zijn om de procedure over één tot twee jaar te herhalen, aangezien het natuurlijke verouderingsproces het overneemt.

Zou je graag je salon uit willen breidden met de hifu behandeling en een Hifu apparaat kopen? volg dan de cursus Hifu bij de huidspecialist opleidingen. Wij hebben via groothandel Lason ook verschillende hifu apparatuur ter beschikking. Waaronder de 3D hifu, 7D hifu en Hifu met radio frequentie.