Verwijderen van een tatoeage

De beslissing nemen om een tatoeage te laten verwijderen is misschien wel een net zo grote beslissing als het nemen van de tatoeage in de eerste plaats (behalve die dronken tatoeage die je met je vrienden kreeg toen je 18 werd of de naam van een nieuwe partner in een vlaag van passie). Hoewel tatoeages heel persoonlijk kunnen zijn, mag het niet de bedoeling zijn om te bedenken hoe gemakkelijk het zou zijn om ze te verwijderen als je ooit van gedachten verandert. Het laten verwijderen van een tatoeage kan evenveel vragen en overwegingen met zich meebrengen als het laten zetten van een tatoeage, zoals:

• Wie kan ik vertrouwen om het te verwijderen?
• Zal het pijnlijk zijn?
• Zal het litteken zijn?
• Hoe zal het er daarna uitzien?
• En zullen de zwarte en gekleurde inkt in mijn tattoo anders reageren?

Die laatste vraag is vooral interessant en relevant, omdat de evolutie van tattoo-kunst steeds kleurrijker en ingewikkelder is geworden. U moet begrijpen dat voordat u inkt op de huid aanbrengt, in de ogen van de laser niet alle kleuren gelijk zijn.

Bekijk onze cursus tattoo verwijderen

Wat is een laserbehandeling voor het verwijderen van een tatttoo?

Voordat we ingaan op hoe jouw verschillende tattookleuren zullen reageren, is het essentieel dat we dit begrijpen. Laser Tattoo Removal ontstond in de jaren zestig, en de technologie en lasers die bij deze procedures worden gebruikt, zijn in de loop van de tijd blijven revolutioneren en evolueren, net zoals Apple-producten of onze mode-keuzes!

Het verwijderen van tatoeages door middel van een laser gebeurt doordat laserlicht en energie op het getatoeëerde deel van de huid worden aangebracht, dat vervolgens door de inkt wordt aangetrokken en geabsorbeerd. Wanneer de inkt het laserlicht absorbeert, vallen de inktdeeltjes uiteen in microscopisch kleine fragmenten, die het immuunsysteem van het lichaam na verloop van tijd zal wegspoelen. Het verwijderingsproces is geen onmiddellijke oplossing en vereist vaak meerdere sessies (afhankelijk van verschillende factoren) om de inktdeeltjes verder af te breken totdat de kleur is verwijderd.

Zijn zwarte tatoeages moeilijk te verwijderen?

Is u ooit verteld dat u in de zomer geen zwarte kleding moet dragen, omdat zwart meer licht absorbeert en vervolgens wordt omgezet in warmte? Lasers en zwarte tattoo-inkt werken op dezelfde manier!

Tatoeagepigmenten hebben specifieke lichtabsorptiespectra, wat betekent dat het gebruikte type laser voldoende energie moet kunnen uitstralen binnen het spectrum van het pigment om effectief te kunnen werken. Zwarte tatoeages zijn over het algemeen de gemakkelijkste soorten tatoeages om te verwijderen, omdat ze het donkerste kleurpigment zijn dat je kunt krijgen. De donkerdere kleurpigmenten absorberen alle lasergolflengten en trekken het meeste licht en energie van de laser aan, wat helpt bij het afbreken van de inktdeeltjes.

Hoe is het verwijderen van kleurtatoeages anders?

Als algemene vuistregel bij het verwijderen van tatoeages geldt: hoe groter het contrast tussen het pigment van de tatoeage en de kleur van uw huid, hoe gemakkelijker het verwijderingsproces zal zijn. En daarom kunnen kleurrijke tatoeages iets lastiger blijken te zijn dan eenvoudige zwarte tatoeages om te verwijderen.

Verder uitleggen waarom dit het geval is;

• Verschillende kleurpigmenten vereisen verschillende lasergolflengten
• Lichtere kleuren absorberen minder licht en energie dan donkere kleuren

Dit wil niet zeggen dat kleurrijke tatoeages niet kunnen worden verwijderd! Ze vereisen echter verschillende lasergolflengten en mogelijk meer sessies. Al deze mogelijke factoren en overwegingen zullen met u worden besproken en gepland tijdens uw eerste consultatie met uw behandelaar.

Welke andere factoren kunnen de effectiviteit van tatoeageverwijdering beïnvloeden?

Hoewel de kleur en het type inkt zeker een grote factor spelen bij de effectiviteit van het verwijderen van een tatoeage, zijn er een aantal andere factoren die ook van invloed kunnen zijn op hoe goed het verwijderingsproces met een laser werkt:

• Waar op het lichaam de tatoeage zich bevindt. Tatoeages die dichter bij het hart zijn geplaatst, hebben een betere bloedcirculatie, wat het genezingsproces bevordert, in tegenstelling tot tatoeages op de handen of op de borst.
• Hoe groot de tatoeage is en hoeveel verschillende lagen inktkleuren er doorheen worden gebruikt.
• Of de cliënt een roker is, aangezien rokers over het algemeen een slechtere bloedsomloop hebben dan niet-rokers, wat van invloed is op hoe lang het genezingsproces duurt.
• De leeftijd van de tatoeage, aangezien oudere tatoeages vaak minder levendig zijn, omdat het lichaam in de loop van de tijd een deel van het pigment heeft opgenomen.
Ook al reageren alle tatoeagekleuren en -types anders op het verwijderingsproces, en sommigen van jullie dachten dat het de bedoeling was dat jullie voor altijd samen zouden zijn, er is zeker een geschikte lasertechnologie en -behandeling om dat beste onroerend goed op je lichaam te bevrijden van de naam van je ex in cursief en gevangen in een liefdeshart.

Zou je graag een cursus tattoo verwijderen willen volgen of je tattoo laten verwijderen? De medewerkers van Huidspecialist Opleidingen en De Huidspecialisten staan je graag telefonisch te woord een persoonlijke afspraak kan ook gemaakt worden.