Kun je  powder brows verwijderen als je niet tevreden bent met het resultaat? Het antwoord is ja en in dit artikel laten we je zien hoe je  powder brows verwijdert – zowel professioneel als thuis.

powder brows kunnen worden verwijderd via lasertherapie, zoutoplossing of glycolzuur

Laser is de meest efficiënte maar ook de duurste behandeling

Het verwijderen van zoutoplossing is het beste voor de gevoelige huid

Alle methoden vereisen een uitgebreide herstelperiode. Om deze reden kan het beter zijn om wenkbrauwen te vervagen door de instructies voor nazorg niet op te volgen

Bekijk onze cursus voor het verwijderen van PMU

Waarom powder brows verwijderen?

De belangrijkste reden waarom mensen hun powderbrows willen verwijderen, is omdat ze simpelweg niet tevreden zijn met het resultaat. 

Dit gebeurt meestal als de wenkbrauwartiest nieuw is of als de wenkbrauwen te donker of ongelijkmatig zijn. De gepoederde look past misschien ook niet bij sommige soorten wenkbrauwen, vooral als je erg dunne wenkbrauwen hebt.

Het is daarom altijd aan te raden om met een wenkbrauwartiest te praten voordat u beslist welk type semi-permanente behandeling u wilt laten doen.

Dingen om te overwegen voordat u powder brows-Wenkbrauwen verwijdert

Voordat u uw  powder brows verwijdert, zijn er een paar dingen die u misschien wilt overwegen:

 • powder brows zien er diredct na de behandeling donkerder uit.  als je net je  powder brows hebt laten doen en een hekel hebt aan hoe ze eruit zien, wacht dan tot je eerste touch-up-afspraak .
 • Wanneer je ze voor het eerst laat doen, zien ze er vaak donkerder uit dan de bedoeling is.
 • Nadat het genezingsproces voorbij is, zouden ze moeten oplichten.
 • Tijdens het genezingsproces zullen er waarschijnlijk korstjes en zwellingen ontstaan, waardoor de wenkbrauwen er intenser uitzien.

Het is mogelijk om powder brows te laten vervagen

Als je je  powder brows gewoon niet mooi vindt, kun je overwegen ze gewoon te laten vervagen .

 • Maak de wenkbrauwen nat na de behandeling
 • Ga naar de sportschool – het zweet kan de wenkbrauwen doen vervagen
 • Draag make-up en gebruik make-upremover.

Hoe powder brows te verwijderen

De beste manier om  powder brows te verwijderen, is door lasertherapie of door een zoutoplossing of glycolzuur te gebruiken. Het is echter de moeite waard om te weten dat  powder brows na verloop van tijd vanzelf verdwijnen.

Als je je  powder brows voldoende tijd hebt gegeven om te genezen, naar je touch-up-afspraak bent gegaan en ze hebt laten vervagen en je bent er nog steeds niet blij mee, dan is het verwijderen van powder brows wellicht de enige optie .

Voordat u dit doet, is het raadzaam om altijd met uw wenkbrauwartiest te overleggen, aangezien u deze mogelijk kunt corrigeren . Het verwijderen van  powder brows is niet alleen duur , maar vereist meestal ook meer dan één sessie.

Laserverwijdering is verreweg de meest effectieve techniek die wordt gebruikt om ombre-wenkbrauwen te verwijderen. Een ding om op te merken is dat je meer dan waarschijnlijk meer dan één sessie nodig hebt om ze volledig te verwijderen. Dit is volledig afhankelijk van de duisternis en schaduw die op je wenkbrauwen wordt gebruikt. Gemiddeld hebben de meeste mensen 4 tot 6 sessies nodig .

Hoe werkt laserverwijdering van powderbrows?

Een technicus zal een apparaat gebruiken dat kleine pulsen van lichtenergie in de ombre-wenkbrauwen levert. Hierdoor breken de inktdeeltjes af en lossen ze op in de huid. In elke sessie worden er steeds meer inktdeeltjes opgelost totdat ze helemaal verdwenen zijn.

Zal de Laser Mijn Wenkbrauwen Verbranden?

Een van de grootste nadelen van laserverwijdering is dat sommige haren eraf kunnen branden.

Dit is meer een zorg voor mensen met zeer dunne wenkbrauwhaartjes. Voor mensen met dikkere wenkbrauwen is dit misschien niet zo’n grote zorg. Over het algemeen hoeft u zich geen zorgen te maken, de haren zullen teruggroeien.

Doet een laserbehandeling Pijn?

Een grote zorg die mensen hebben over het verwijderen van lasertatoeages, is het pijnniveau.
De hoeveelheid pijn verschilt van persoon tot persoon, maar de meeste mensen zeggen dat het een behoorlijk ongemakkelijke ervaring is. Om deze reden zullen technici een koelpack op het gebied om enkele van de ongemakken te verdoven. Nadat de behandeling is voltooid, kunt u wat pijn gaan voelen. Het is prima om een ​​pijnstiller te nemen om ook wat van dit ongemak te verlichten.

Wacht minimaal 8 weken tussen elke laserverwijderingssessie om littekens te voorkomen. 
Sommige bijwerkingen kunnen zwelling, roodheid en jeukende huid zijn.

Nazorg bij laserverwijdering

U dient de eerste vier dagen burnshield op het aangetaste gebied te gebruiken . U moet uit de buurt blijven van make-up en crèmes of lotions die niet door uw lasertechnicus worden aanbevolen. 
Houd het gebied te allen tijde schoon en droog en hydrateer indien nodig uw wenkbrauwen met een helende crème zoals alhydran

Verwijdering van zoutoplossing

Het verwijderen van zoutoplossing is een methode die pigment uit de huid haalt, een beetje zoals een omgekeerde tatoeage . Het wordt gedaan met een handgereedschap of een machine die lijkt op degene die wordt gebruikt om de ombre-wenkbrauwen aan te brengen.

Hoe werkt het verwijderen van powderbrows met zoutoplossing?

De technicus gaat met hen over de wenkbrauwgebieden met pigment en maakt de huid iets open. Vervolgens brengen ze een zoutoplossing in die het pigment uitdroogt en uit de huid haalt.

Genezingsperiode voor verwijdering van zoutoplossing

Net zoals het genezingsproces van de ombre-wenkbrauwen, vormt zich een korstje over de wenkbrauw in de week nadat dit is gedaan. Dit korstje bevat alle geëxtraheerde pigmenten, dus het is belangrijk om er niet mee te knoeien en het er vanzelf af te laten vallen. Als het goed wordt verzorgd, veroorzaakt dit geen littekens.

Het duurt ongeveer 10 dagen voordat de huid is genezen van het verwijderen van de wenkbrauwen met zoutoplossing. Net als bij laserverwijdering moet u echter 6-8 weken wachten tussen elke sessie om de huid te laten herstellen.

Doet het verwijderen van zoutoplossing pijn?

Omdat de techniek vergelijkbaar is met de eigenlijke ombre-wenkbrauwtechniek, is de pijn vrij gelijkwaardig. Een spoedafspraak voor het verwijderen van zoutoplossing werkt echter alleen in de eerste 48 uur na het laten tatoeëren.

Nazorg voor het verwijderen van zoutoplossing

De nazorg voor het verwijderen van wenkbrauwen met zoutoplossing lijkt sterk op de nazorg van semi-permanente tattoos:

 • Reinig het gebied twee keer per dag en houd het op alle andere momenten droog.
 • Niet blootstellen aan sauna’s, zweten, zwembaden en vermijd lichaamsbeweging.
 • Raak de korstjes niet aan, maar laat ze er vanzelf af vallen

Voor wie is het verwijderen van zoutoplossing het beste?

 • Het verwijderen van zoutoplossing is beter dan laserverwijdering voor deze aandoeningen:
 • Voor mensen met een gevoelige huid
 • Voor mensen met zeer dunne wenkbrauwhaartjes
 • Spoedverhuizing binnen 48 uur

Verwijdering van glycolzuur

In plaats van een zoutoplossing te gebruiken, kiezen sommige technici ervoor om glycolzuur te gebruiken om ombre-wenkbrauwen te verwijderen.

Net als bij de zoutverwijderingsmethode haalt deze techniek het pigment uit de huid.

Mensen kiezen vaak voor de methode voor het verwijderen van glycolzuur omdat dit meestal de goedkoopste is. Veel technici zeggen echter dat het een beetje agressiever en pijnlijker is in vergelijking met de verwijderingsmethode met zoutoplossing.

Hoe powder brows thuis te verwijderen

Hoewel er geen snelle en gemakkelijke manier is om  powder brows thuis te verwijderen, zijn er enkele dingen die je kunt doen om ze veel sneller te laten vervagen.

Over het algemeen zullen de meeste van deze tips precies het tegenovergestelde zijn van wat de nazorgtips suggereren:

 • Krijg de eerste touch-up niet
 • Neem gedurende lange tijd elke dag warme, stomende douches
 • Gebruik elke dag een zeezoutwateroplossing (aanbrengen met een wattenschijfje)
 • Gebruik een huidverzorgingsproduct met Retinol erin
 • Stel je ombre-wenkbrauwen bloot aan zonlicht
 • Sporten/overmatig zweten
 • Scrub het wenkbrauwgebied

Als u deze tips volgt, worden de wenkbrauwen effectief voldoende verwijderd gedurende een periode van 8-12 weken en kunt u uw wenkbrauwen opnieuw laten doen zonder een fortuin te hoeven betalen voor een laserbehandeling. Vergeet niet dat  powder brows niet permanent zijn.

Hoe lang gaan powder brows mee?

Hoe lang ombre-wenkbrauwen meegaan, verschilt van persoon tot persoon. Gemiddeld gaan ze meestal ergens tussen de 2 en 5 jaar mee.

Dit is nog een reden waarom ombre-wenkbrauwen worden verkozen boven microblading, omdat ze de neiging hebben iets langer mee te gaan. Deze geschatte levensduur is inclusief het krijgen van de aanbevolen touch-ups 5 weken na de eerste afspraak en daarna eenmaal per jaar. Zonder de touch-ups gaan ombre-wenkbrauwen gemiddeld anderhalf jaar mee.

Natuurlijk hangt de levensduur van je ombre-wenkbrauwen allemaal af van verschillende factoren, zoals je levensstijl, huidtype, huidaandoeningen, blootstelling aan de zon , fitnessniveau, enz.

Conclusie

De beste manier om  powder brows te verwijderen is door middel van lasertherapie, maar dit is ook behoorlijk duur. Andere alternatieven zijn een behandeling met een zoutoplossing of een behandeling met glycolzuur.

Al deze behandelingen hebben een lange herstelperiode en het kan beter zijn om je  powder brows gewoon te vervagen door het nazorgadvies niet op te volgen.