Blauwe permanente make-up klinkt belachelijk, nietwaar? Waarschijnlijk wel, maar helaas komt het probleem van blauwe wenkbrauwen vrij vaak voor.

Waarom worden sommige permanente wenkbrauwen blauw? Hoe kunt u dit vermijden? Kan dit gecorrigeerd worden als het jou overkomt?

Een juiste pigmentkeuze voor permanente wenkbrauw make-up is erg belangrijk.

Hoogwaardig pigment voor permanente make-up zoals de pigmenten van Purbeau is erg belangrijk, maar garandeert geen succesvol resultaat van een permanente make-up behandeling. De kennis en ervaring van de technicus speelt hierbij een grote rol

Bekijk onze cursus Powder Brows

Waarom wordt permanente make-up blauw?

De belangrijkste reden waarom permanente makeup zoals powder brows, microblading of een eyeliner blauw worden, is de verkeerde kleurkeuze.
Zelfs de beste kwaliteit en het dure permanente pigment kan, als het slecht is afgestemd op het huidtype, de techniek en de kleur, blauw worden na genezing.

De kleur moet worden gemengd volgens de klant en ondertonen van de huid, ook hun Fitzpatrick’s-groep. Dezelfde pigmentkleur, als deze bij verschillende mensen wordt gebruikt, ziet er na genezing anders uit. Onze huid is geen wit canvas, het heeft koele en warme ondertonen en verschillende tinten.

Vaak wordt pigment blauw als er een puur zwarte kleur gebruikt. Zwart pigment mag UITSLUITEND worden gebruikt voor de pigmentatie van een eyeliner. Als het op wenkbrauwen wordt gebruikt, wordt het een blauw-marineblauwe tint helemaal het is genezen.

Blauwe wenkbrauwen zijn ook het gevolg van het gebruik van een koele kleur op een koele huidtint.

Maar hoe kies je de juiste kleur?

U moet vertrouwen op de ervaring van de professional en niet aandringen op koude en koele kleuren.
Een ervaren technicus weet de juiste kleuren te kiezen voor een bepaald huidtype en tint.

Wenkbrauwen kunnen ook blauw worden als gevolg van een te diepe pigmentatie.

Diepe pigmentatie zorgt ervoor dat het pigment de subcutis bereikt, waar de bloedvaten zitten en waardoor je een blow-out als resultaat kunt krijgen. Dit geeft het effect van een “blauwe gloed” in de huid, die achteraf heel moeilijk weg te krijgen is. Lasers die worden gebruikt om ongewenst pigment te verwijderen, kunnen slechts tot een bepaalde diepte worden afgesteld in de huid, en de pigmenten die in miniscule deeltjes verspreid zitten dieper in de dermis en subcutis zijn bijna niet te verwijderen. Daarnaast zoekt een laser pigment en verpulverd deze, omdat de pigmenten te ver verspreid zitten kunnen de lasers de pigmenten bijna niet vinden.

Niet alleen het pigment en de wijze van aanbrengen hebben een beslissende invloed op het latere uiterlijk. Een huid die overmatig gebruind is, laat een technicus niet toe om de ware kleur en schaduw nauwkeurig te bepalen. We adviseren onze klanten altijd om hun behandelingen te plannen voor wanneer ze geen kleur op hun huid hebben (echte of spraytan).

Hoe kunnen de blauwe semi-permanente wenkbrauwen gecorrigeerd worden?

Het blauwe pigment blijft permanent in de huid. Helaas zal het niet vanzelf verdwijnen.

Het kan op twee manieren worden behandeld: er kan een warme tint pigment bovenop worden aangebracht om de koele toon te neutraliseren, of een betere en naar mijn mening voorkeursoptie – laserverwijdering of pigment verwijdering door middel van de vloeistofverwijdering.

De eerste optie kan meerdere procedures nodig hebben, meestal 2 of zelfs 3. Het duurt ook niet erg lang omdat het blauwe pigment na enige tijd steeds weer opduikt (het blauwe pigment blijft in de huid achter). Het resultaat is afhankelijk van vele factoren zoals; hoeveel geconcentreerd het blauwe pigment is en de diepte ervan.

De tweede en derde manier om blauwe wenkbrauwen te corrigeren is om ze met een laser te verwijderen. Laserverwijdering zorgt voor een veel betere correctie. De blauwe kleur vervaagt en lijkt minder dicht, waarna het nieuwe juiste pigment kan worden aangebracht voor het gewenste resultaat.

Wil je leren hoe je mooie permanent make up leert zetten, zonder dat je blauwe of grijze ondertonen krijgt? Huidspecialist opleidingen geeft diverse pmu opleidingen met de correcte uitleg en kleuradviezen