Er is niets beters in de lente en zomer dan tijd doorbrengen in de buitenlucht en de warmte van zonlicht op je huid voelen. Maar als je met ongewenst haar leeft, kan het ontbloten van je huid gecompliceerde gevoelens met zich meebrengen. Als je erover hebt nagedacht om laserontharing te krijgen, is dit het perfecte moment om van dat ongewenste haar af te komen en je comfortabeler te voelen in de huid waarin je je bevindt.

Hoeveel sessies heb je nodig voor laserontharing?

Ieders lichaam is anders en verschillende biologische factoren kunnen van invloed zijn op het aantal sessies dat je nodig hebt om je ongewenste haar volledig te verwijderen. Over het algemeen hebben klanten ongeveer vier tot zes laserbehandelingen nodig wanneer ze met de Eos diode ice laser behandeld worden om volledig van haar af te komen.

U kunt na uw eerste behandeling een vermindering van ongeveer 10% tot 25% van het haar verwachten. Naarmate u doorgaat met uw behandelingen, zullen er steeds meer haar uitvallen en zult u merken dat het langzamer teruggroeit.

Hoe vaak mag je een ontharingsbehandeling ondergaan?

Is laserontharing permanent? Zo niet, hoe lang moet u wachten tussen laserbehandelingen? Het hangt af van verschillende factoren en uw laser specialist zal u laten weten hoe lang u moet wachten tussen de behandelingen. Over het algemeen kunnen klanten om de vier tot acht weken ontharen.

Een factor om in gedachten te houden met betrekking tot toekomstige behandelingen is dat haar niet in hetzelfde tempo groeit op verschillende delen van het lichaam. Als u behandelingen ondergaat op een gebied waar het haar snel groeit, zoals uw bovenlip, kunt u om de vier weken een laserbehandeling ondergaan. Als u behandelingen laat uitvoeren op een deel van het lichaam waar het haar langzaam groeit, zoals de rug, krijgt u misschien maar om de 10 tot 15 weken behandelingen.

Bekijk onze cursussen laserontharing

Is er sprake van een permanente ontharing?

Nadat u uw volledige set laserbehandelingen heeft ondergaan, bent u maanden of zelfs jaren haarvrij. Als u haar opnieuw laat groeien in het behandelde gebied, zult u merken dat het veel dunner en minder opvallend is dan uw haar vóór de behandeling. Het kan zijn dat u af en toe onderhoudsbehandelingen nodig heeft om haarvrij te blijven.

Kan laserverwijdering helpen bij andere problemen?

Een groot voordeel van laserverwijdering met de Eos diode ice laser is dat het helpt bij ingegroeide haartjes. Dit is een wonder voor mensen die de neiging hebben om ingegroeide haartjes te krijgen door het scheren van hun benen of bikinilijn. Overschakelen op laserverwijdering zal niet alleen het haar effectiever en permanenter verwijderen, maar het zal u ook een helderdere, gladdere huid geven met minder irritatie.

Is er downtime?

Er is geen downtime voor deze behandeling. U zou de rest van uw dag normaal moeten kunnen doorbrengen zonder ongemak.

Hoe lang duurt het voordat je haar uitvalt?

Het haar in het behandelde gebied valt niet onmiddellijk uit, maar zal na verloop van tijd uitvallen: meestal dagen tot weken. Haargroei vindt plaats in cycli en de herhaalde behandelingen werken het beste wanneer ze zich richten op de follikels in de nieuwe groeifase.

Terwijl u doorgaat met het ondergaan van behandelingen, zal uw haar blijven uitvallen en dunner worden totdat het weg is. Mogelijk heeft u onderhoudslaserbehandelingen nodig om uw haar langdurig weg te houden.

Welke lichaamsdelen kunnen deze behandeling ondergaan?

De meest voorkomende locaties voor een laserverwijderingsbehandeling voor ongewenst haar zijn de benen, oksels, bovenlip, kin en bikinilijn. Dat gezegd hebbende, kunt u deze behandeling in principe overal op uw lichaam laten doen, behalve op uw oogleden en de omliggende gebieden.

Hoe zit het met thuislasers?

Er zijn ontharingslasers voor thuis op de markt en het kan verleidelijk zijn om voor een apparaat voor thuis te gaan in plaats van voor behandelingen te gaan. Maar deze apparaten zijn meestal niet effectief, vooral niet op de lange termijn. Over het algemeen zijn deze apparaten ineffectief. Als u gaat investeren in laserontharing, moet dit bij een vertrouwde laser specialist zijn, anders krijgt u bijwerkingen van laserontharing.

Is laserverwijdering de enige manier om van ongewenst haar af te komen?

Absoluut niet, maar het is het meest effectief en het populairst. Laten we eens kijken naar de alternatieven om te zien waarom.

Scheren

Dit is misschien wel de meest populaire manier om van ongewenst haar af te komen, omdat het gemakkelijk, snel en goedkoop is. Maar er zijn genoeg nadelen. Omdat je het haar alleen op de huid afscheert in plaats van de follikel te verwijderen of te beschadigen, groeit het haar veel sneller terug. En als je haar consequent scheert, heeft het de neiging om dikker en donkerder terug te komen.

Waxing

Harsen houdt in dat je je ongewenste haar bedekt met wax en het vervolgens afscheurt. Dit heeft als voordeel dat naast het haar ook de follikel eruit wordt getrokken en betekent dat de resultaten veel langer aanhouden omdat de follikel opnieuw moet groeien. Dit betekent ook dat wanneer het haar teruggroeit, het de neiging heeft zachter en dunner te zijn. Deze methode is echter meestal meer dan alleen een beetje pijnlijk, en daarom kiezen zoveel mensen er niet voor om te waxen.

Ontharingsmiddel

Ontharingsmiddelen zijn crèmes die je haar in feite verbranden. Sommige ontharingsmiddelen werken op het haar boven het huidoppervlak, terwijl andere door de huid naar de follikel kunnen dringen. De effectiviteit van deze crèmes varieert afhankelijk van de dikte en kleur van het haar. Natuurlijk heeft deze methode ook enkele grote nadelen. Omdat ontharingsmiddelen chemicaliën zijn, kunnen ze de huid irriteren of zelfs verbranden.

Elektrolyse

Elektrolyse is vergelijkbaar met laserverwijdering omdat het gaat om het sturen van energie naar de haarzakjes. Elektrolyse stuurt echter elektrische energie rechtstreeks naar de follikel, terwijl laserverwijdering het gebruik van lichtenergie omvat die wordt omgezet in warmte-energie.

Het gebruik van elektriciteit is een effectievere manier om van de follikel af te komen, wat betekent dat elektrolyse waarschijnlijker is dan laserverwijdering om haar permanent te verwijderen.

Dat gezegd hebbende, elektrolyse houdt in dat je letterlijk een elektrische puls in je follikel stuurt. Daarom is de behandeling vaak erg pijnlijk. Een andere reden waarom mensen niet de neiging hebben om elektrolyse te verkiezen boven laserverwijdering, is dat u deze behandeling meestal alleen op kleine gebieden kunt laten doen, zoals de wenkbrauwen en het gezicht.

Alles over laserontharing

Deze behandeling maakt gebruik van een laser om ongewenst haar te verwijderen. Tijdens de behandeling zendt een laser een licht uit dat wordt geabsorbeerd door het pigment in het haar, melanine genaamd. Deze lichtenergie wordt omgezet in warmte en reist door het haar naar de follikel in de huid. De warmte-energie beschadigt de follikels om toekomstige haargroei te remmen of te vertragen.

Een nadere beschouwing

Het basisprincipe van ontharen met lasers is dat het pigment van het haar, maar niet van de huid, de lichtenergie moet absorberen. Hierdoor kan de huid ongedeerd blijven terwijl het ongewenste haar de energie absorbeert waardoor de follikel kan worden beschadigd. Dit betekent dat de behandeling het beste werkt wanneer er een contrast is tussen haar- en huidskleur.

In de begindagen van deze behandeling was het moeilijk om het effectief uit te voeren bij personen die geen hoog contrast hadden tussen hun huid- en haarkleuren, wat een lichte huid met donker haar betekent. Er is echter technologische vooruitgang geboekt die effectieve ontharing mogelijk maakt voor personen met een donkere huid met behulp van lang gepulseerde NDYAG-lasers.

Hoe voor te bereiden

Uw eerste stap om van uw ongewenste haar af te komen, is het plannen van een consult met bij uw laserspecialist. Tijdens uw consult zal uw laser specialist u vragen waar u naar op zoek bent bij laserontharing. Ze zullen u vragen naar uw medische geschiedenis en eventuele medicijnen die u gebruikt, zowel op recept als zonder recept.

Zorg ervoor dat u eventuele supplementen of kruiden die u gebruikt opneemt, omdat deze de behandeling kunnen beïnvloeden.

Blijf uit de zon

Uw laser specialist zal u adviseren om voor de behandeling zoveel mogelijk uit de zon te blijven. Als je niet kunt voorkomen dat je in de zon bent, draag dan een breedspectrum zonnebrandcrème van minimaal SPF30.

Vermijd sommige ontharingsmethoden

Het is belangrijk dat het haarzakje intact blijft om de laserbehandeling effectief te laten zijn. Uw laser specialist  zal u vragen om plukken en harsen gedurende de behandeling te vermijden, omdat elk van deze de follikel kan verstoren.

Scheer het behandelgebied

Trim of scheer het te behandelen gebied de dag voordat u voor uw laserbehandeling komt. Dit verwijdert haar boven het oppervlak, maar laat de follikel intact onder de huid. Het zorgt er ook voor dat het haar je huid niet verbrandt tijdens de behandeling.

Nazorg

Vermijd na elke laserbehandeling zoveel mogelijk zonlicht. Gebruik minimaal zes weken geen zonnebank en zorg ervoor dat je dagelijks een breedspectrum zonnebrandcrème van minimaal SPF30 gebruikt.

Weg met het haar

Het is tijd om jezelf te bevrijden van de last van ongewenst haar. Laserontharing is een gemakkelijke en effectieve manier om langdurige haarvermindering te bereiken, zodat u er niet alleen op uw best uitziet, maar zich ook op uw best voelt. Wil jij de behandeling permanent ontharen aanbieden in je beautysalon. Huidspecialist Opleidingen heeft verschillende permanent ontharen opleidingen met apparatuur.