Overweegt u het verwijderen van tattoos aan uw dienstenpakket toe te voegen?

Voordat u de sprong waagt, om een cursus tattoo verwijderen te volgen, zijn er een aantal factoren waarmee u rekening moet houden. Dit artikel is bedoeld om enkele van de vragen te verduidelijken die esthetische professionals vaak stellen aan de Filler Kliniek over het verwijderen van tattoos.

Mag ik in Nederland met een laser tattoos verwijderen?

U kunt en mag tattoos in Nederland verwijderen. Dit is een aantal jaren een discussie geweest maar inmiddels heeft de minister dit goedgekeurd. Als u echter niet over een geldige kwalificatie beschikt, kan dit van invloed zijn om een adequate verzekering tegen medische wanpraktijken af te sluiten.

Meld je nu aan voor een cursus Tattoo verwijderen

Erkende cursus laser veiligheid

Zorg ervoor dat u een adequate training heeft voor het verwijderen van tattoos.
De overgrote meerderheid van de beoefenaars die een laser hebben voor het verwijderen van tattoos, erkennen de bijbehorende risico’s en hebben daarom (tenminste) een basiskwalificatie, en hebben een cursus tattoo verwijderen gevolgd.

 

Picolaser

Investeren in een laserapparaat voor het verwijderen van tatoeages kost tijd en onderzoek en wat je ook doet, ga niet voor het goedkoopste apparaat dat er is! Uw keuze mag alleen worden beperkt tot bekende Nederlandse leveranciers, aangezien dit zou moeten garanderen dat het apparaat picolaser apparaat goedgekeurd is.

De beste apparaten voor het verwijderen van tatoeages met laser zijn die in het bereik van de picoseconde pulsbreedte. Picoseconde technologie maakt het mogelijk om een grote hoeveelheid energie vrij te geven in een zeer kort tijdsbestek. Dit verbrijzelt tatoeage-inkt effectiever, in kleine deeltjes en maakt behandeling van een breder scala aan inktkleuren mogelijk. Van picoseconde lasers wordt ook gemeld dat ze de collaterale schade aan omliggende weefsels minimaliseren.

Als een picoseconde laser buiten uw budget valt, is een Q-Switched laserapparaat nog steeds een uitstekende optie. Q-geschakeld (kwaliteit geschakeld) betekent dat de pulsbreedte binnen het nanoseconde bereik ligt. Dit zorgt nog steeds voor een goede verwijdering van tatoeage-inkt en de meeste lasers worden geleverd met meerdere handstukopties om alle inktkleuren aan te pakken.

Zowel picoseconde als Q-geschakelde lasertechnologie kan worden gebruikt buiten het bereik van het verwijderen van tatoeages. Behandelingen zoals oppervlakkige pigmentatie, gezichtsbehandelingen (soms aangeduid als laser toning of Carbon Peel), rimpelbehandelingen en littekenreductie zijn aanvullende diensten die u kunt aanbieden.

Uw uiteindelijke keuze moet afhangen van de mate waarin u van plan bent uw diensten voor het verwijderen van tatoeages met de laser te laten groeien. Als het uw bedoeling is om het verwijderen van tatoeages als uw primaire service te laten groeien, is het raadzaam te investeren in picoseconde-technologie.

 

Cliënten overleg

Overleg en beoordeling van de client vormen de basis voor succesvol verwijderen van een tattoo. De behandeldoelen en verwachtingen van de client moeten worden geadviseerd en behandelingsopties, verwachte resultaten, mogelijke risico’s, downtime en zorg na de behandeling moeten worden benadrukt. Naast het vaststellen van een realistisch aantal behandelsessies, is het belangrijk dat behandelaars de client informeren over de mogelijke bijwerkingen, het ongemak van de behandeling, de kosten, de effectiviteit van het verwijderen en de bijbehorende complicaties / reacties en hoe deze kunnen worden aangepakt.

 

Cursus tattoo verwijderen iets voor mij?

Welke cursus tattoo verwijderen is geschikt. Laser specialisten voor het verwijderen van een tattoo moeten kennis en vaardigheden hebben op de volgende gebieden:

  • Laser- en lichtfysica
  • anatomie
  • Parameter selectie
  • Soorten tatoeages (inkt en applicatie)
  • Infectiecontrole
  • Wondzorg na procedures
  • Laser veiligheid
  • Het is uw zorgplicht jegens uw clienten om ervoor te zorgen dat u voldoende bent opgeleid om te voldoen aan het geven van goede behandelingen.

De laserleverancier biedt training aan voor het laserapparaat dat u heeft gekocht. Dit is een cruciaal onderdeel van uw training, maar zou niet de enige training moeten zijn die u krijgt. U heeft allereerst de onderbouwde theoretische kennis nodig voordat u de laser koopt. Dit maakt uw eerste hands-on training veilig en effectief. Voor kandidaten die geen picolaser ervaring hebben en / of uren onder toezicht nodig hebben om te voldoen wordt aangeraden een cursus te volgen met zowel een theorie- als een praktijkcomponent. Trainingsopties kunt u ondermeer volgen bij de Filler Kliniek opleidingen