Laserontharing steeds populairder

Laserontharing is in een rap tempo een van de meest populaire methoden geworden om ongewenst haar te verwijderen. Het overtreft waxen, scheren en crèmes op het gebied van gemak, technologie, efficiëntie en voordelen op de lange termijn. 

Als we de algehele voordelen van permanente ontharing in ogenschouw nemen, is het gemakkelijk te zien hoe het zo’n populair alternatief is geworden voor potentieel pijnlijke en tijdrovende methoden. In feite is het moeilijk om een groep mensen tegen te komen waarbij minstens één persoon het nog niet heeft laten doen! En het zijn niet alleen vrouwen, maar ook mannen. Steeds vaker zien we mannen langskomen voor definitieve ontharing. Behaarde ruggen behoren tot het verleden!

Een van de meest gehoorde vragen zou moeten zijn of het voor hen een effectief proces zal zijn. Er zijn tenslotte zoveel verschillende en variërende haartypes, texturen en kleuren die allemaal het proces beïnvloeden. Om beter te begrijpen hoe zwart haar verschilt van lichter haar tijdens het laserverwijderingsproces, moeten we bespreken wat laserontharing is en wat het oplevert.

Bekijk onze cursussen Laserontharing

Wat is laserontharing?

Deze ontharingsmethode is sinds het midden van de jaren negentig in de handel verkrijgbaar en biedt een scala aan voordelen, zoals:

• Minder frequente behandelingen in vergelijking met scheren en harsen.
• Positieve langetermijneffecten, zoals een voortdurende vermindering van de haargroei.
• Snelle en vrijwel pijnloze behandeltijden.
• Weinig tot geen hersteltijd.

Laserontharing is het proces waarbij ongewenst lichaamshaar wordt verwijderd door gebruik te maken van pulsen van laserlicht en energie op de huid die de haarzakjes targeten en vernietigen. Dit wordt technisch gezien selectieve fotothermolyse genoemd.

Effectiviteit van laserontharing voor donkerder haar

Om dezelfde redenen waarom je in de zomer geen zwarte kleding moet dragen (omdat zwart meer licht absorbeert en warmte creëert – waardoor je een warme/zweterige puinhoop krijgt!), werkt laserontharing het beste op donker haar. Licht wordt het beste geabsorbeerd door donker pigment, dat vervolgens de warmte en energie creëert die nodig is om de haarzakjes te vernietigen. Door de selectieve absorptie van de laser kunnen alleen haarkleuren zoals zwart, bruin, roodbruin of donkerblond worden verwijderd. Aangezien donkere haarkleuren de kleuren zijn die het meest zichtbaar zullen zijn bij een cliënt, zal het effectief kunnen verwijderen van deze haren via laserontharing een zucht van verlichting brengen voor degenen die op zoek zijn naar een permanente oplossing.

Effectiviteit van laserontharing voor lichter haar

Er zijn twee soorten melanine als het om haar gaat: Eumelanine en Pheomelanine. Eumelanine geeft het haar een bruine of zwarte kleur, terwijl Pheomelanine een blonde of rode kleur geeft. Zoals we eerder vermeldden dat zwart meer licht absorbeert, betekent dit ook dat lichtere haarkleuren niet zoveel pigment hebben om het laserlicht mee aan te trekken, waardoor het moeilijker wordt voor de laser om de haarzakjes te zoeken en te vernietigen. Dit betekent echter niet dat het onmogelijk is. Maar het betekent wel dat je wellicht een speciaal ontwikkelde laser nodig hebt voor ontharing van lichtere kleuren en een daarop afgestemd behandelplan. De EOS ice Diode laser met 4 golflengtes is hiervoor de meest geschikte permanent ontharingslaser ter wereld. Je kan alle kleuren haren verwijderen op ieder huidtype.

Andere factoren: Huidskleur

Huidskleur is een andere factor die betrokken is bij de algehele werkzaamheid en uitkomst van laserontharing.

Terugkomend op onze eerdere punten over hoe lasers omgaan met verschillende kleurpigmenten, is donkerder haar en een lichte huid de combinatie die de beste ontharingsresultaten oplevert. Aan de andere kant, als u een donkerdere huid of lichtgekleurd haar op uw lichaam heeft, zal de laser waarschijnlijk een soort kleurenblindheid ervaren bij het zoeken naar het haarzakje. Als er niet genoeg verschil is in de diepte van het kleurpigment tussen uw huid en uw haar, of als uw haar niet veel donkerder is dan uw huid, zal de laser in de war raken en zijn energie op een minder directe en minder directe manier verspreiden. meer verdunde warmtepulsen in uw huid.

Laserontharing zal niet voor iedereen dezelfde behandelervaring zijn. Maar met deskundig opgeleid personeel, de modernste technologie zoals de EOS diode ice laser van Lason groothandel, die veiligheid en werkzaamheid laat beoordelen om ervoor te zorgen dat consumenten altijd de meest actuele informatie en behandelingen ontvangen, kunt u er zeker van zijn dat u dat ook zult doen. krijgen het hoogste niveau van persoonlijke zorg.

Wil je graag leren permanent ontharen en heb je hierover vragen? Neem dan gerust contact met ons op.