Of je nu een opkomende wimperartiest bent die op zoek is naar professionele geheimen of een schoonheidsliefhebber die graag een kijkje achter de schermen wil nemen van een van de populairste wimperbehandelingen van dit moment, dit bericht geeft antwoord op de brandende vraag die in je opkomt: hoe doe je dat? een wimperlift doen?

Begin met het plakken van de bovenste wimpers op een siliconen schild en borstel ze naar boven om ze recht te maken en te scheiden. Breng vervolgens een verzachtende oplossing aan om de wimpers om te vormen tot een gelifte krul. Breng vervolgens een fixeeroplossing aan om de nieuwe vorm van de wimpers te fixeren. Eindig met het aanbrengen van een voedende olie op de wimpers.

Klinkt eenvoudig, toch? Nee! Er komt zoveel meer kijken bij een succesvolle, veilige wimperlifting dan deze samenvatting onthult. Ga met me mee terwijl ik de gedetailleerde stappen doorloop voor het maken van wimperliften die wimpers (en harten) doen fladderen!

Bekijk onze cursus voor wimperlifting

Hoe doe je een lashlift? (uw stapsgewijze handleiding)

Er zijn verschillende soorten wimperliften, van degene die je thuis doet tot die met wimperverdikkende voordelen. Ik zal een van de meest populaire manieren om wimpers te liften uitleggen, de keratine lashlift

Ik deel een wimperlifting op in 3 delen

Deel #1: Wat te doen voor een wimperlifting.
Deel #2: Wat te doen tijdens een wimperlifting.
Deel #3: Wat te doen na een wimperlifting.
Deel #4: Wat te doen voor een wimperliftingJe zou zo opgewonden kunnen zijn om een ​​wimperlift te doen dat je meteen in de actie springt. Wacht even, tijger! Je wimperlifting kan (letterlijk en figuurlijk) plat vallen als je een pre-procedure stap overslaat: het cliëntconsult.

Tijdens het consult krijgt u de kans om de verwachtingen en geschiktheid van uw cliënt voor de procedure te achterhalen.Vraag waarom?

Wil je een natuurlijk ogende of meer dramatische krul? Zo weet je welke maat schild je moet gebruiken: een groter schild voor een lossere krul en een kleiner schild voor een strakkere krul.Heeft u een gevoelige huid of ogen; allergieën; chronische tranende of droge ogen; huidaandoeningen zoals eczeem, rosacea, psoriasis of seborrheic dermatitis; of een oogaandoening zoals oculaire rosacea? Zo weet u of de cliënt een hoger risico loopt op bijwerkingen. Ga pas verder met de procedure nadat uit een patchtest is gebleken dat de cliënt de wimperliftoplossingen verdraagt.Bent u zwanger, heeft u een oogaandoening zoals glaucoom of staar, of heeft u onlangs een oogoperatie ondergaan? Voordat u een wimperlift uitvoert bij een zwangere vrouw, moet u de cliënt vragen om toestemming van hun arts voordat u doorgaat met de wimperlift. Zorg er bovendien voor dat ze de periode van 12 weken hebben geplakt.

Dingen om naar te zoeken. Waarom?

Is er een oogaandoening zoals pinkeye of een stye? Adviseer de cliënt om te wachten tot hunoogaandoening is behandeld voordat een wimperlifting wordt uitgevoerd.Zijn de wimpers kwetsbaar, dun of korter dan 4 mm? Adviseer de klant dat ze geen goede kandidaat zijn voor een succesvolle wimperlift.Zijn de wimpers beschadigd? Adviseer de klant om dagelijks castor- of kokosolie of een versterkend wimperserum aan te brengen en terug te komen voor een wimperlift als de wimpers in een betere conditie zijn.Hoe lang zijn de wimpers? De wimperlengte bepaalt de maat van het schild die u moet gebruiken (hierover later meer.)

Zijn de wimpers dik of super recht? Deze wimpertypes hebben meer tijd nodig om de verzachtende oplossing te laten werken. 
Het consult stelt uw klant ook in staat om vragen te stellen, dus zoek uit of er iets is dat ze graag willen weten. Je kalmeert hun geest, helpt hen los te laten en te ontspannen

Nog 2 essentiële pre-wimperlifting:

Schoonmaken! Verwijder grondig alle make-up, olie en vuil van de wimpers van de klant, want wimperlifting werkt alleen op piepend schone wimpers.

Schiet weg! Maak een “voor” foto van de wimpers van de klant.

Pro-tip: doe er alles aan om uw klant te laten genieten van hun wimperliftervaring. Professioneel zijn, de procedure personaliseren en regelmatig controleren hoe uw klant zich voelt, zal vertrouwen creëren, en een ontspannende omgeving zorgt ervoor dat de wimperlift aanvoelt als een verwensessie

Deel #2: Wat te doen tijdens een wimperliftingDe eigenlijke wimperliftprocedure bestaat uit 4 basisstappen

Stap 1: Bereid de wimpers voor.
Stap 2: Breng een verzachtende oplossing aan op de wimpers.
Stap 3: Breng een fixeeroplossing aan op de wimpers.
Stap 4: Voeg de finishing touch toe.
Stap 5: Bereid de wimpers voor. Bedek de onderste wimpers van de klant met ooglapjes en selecteer vervolgens de juiste maat schild voor hun bovenste wimpers

Pro tip: Om de grootte van het schild te vinden die het beste werkt, plaatst u het schild precies op de wimperlijn en kamt u de wimpers ertegenaan. Als de wimperuiteinden zich uitstrekken tot het einde van het schild zonder over de rand te gaan, heeft u het juiste schild gevonden! Als de wimpers echter voorbij de rand van het schild uitsteken, gebruik dan een grotere maat. En als de wimpers maar halverwege het schild komen, neem dan een maat kleiner

Als je eenmaal de juiste maat van het schild hebt gevonden, plaats je het nauwsluitend op de wimperlijn van je cliënt. Breng vervolgens lijm aan op het schild en borstel de wimpers ertegenaan, zorg ervoor dat elke wimper recht, gescheiden en op zijn plaats zit.

Stap 2: Breng een verzachtende oplossing aan op de wimpersBreng een verzachtende oplossing aan op de wimpers om de stoffen (wetenschappelijke naam: disulfidebindingen) die hun natuurlijke vorm creëren af ​​te breken.

1 Het resultaat: wimpers worden flexibel en nemen een nieuwe gelifte, gekrulde vorm aanworden flexibel en nemen een nieuwe gelifte, gekrulde vorm aan.

Laat de oplossing 6 tot 12 minuten inwerken. Dikkere, rechtere wimpers en meer dramatische krullen hebben een langere duur nodig in dit tijdsbestek.

Pro-tip: breng slechts een beetje oplossing per keer aan met een vaste hand. Breng de oplossing zo dicht mogelijk bij de wimperlijn van uw klant, zonder dat deze de huid raakt.Stap 3: Breng een setting-oplossing aan op de wimpersNadat de wimpers zijn omgevormd van recht naar gekruld, brengt u een fixeeroplossing aan om ervoor te zorgen dat de wimpers hun nieuwe vorm behouden.

Laat deze oplossing 8 tot 10 minuten intrekken.

Stap #4: Voeg de finishing touch toe. Je bent bijna klaar! Nu nog deze paar taken: verwijder de oplossingsresten, schilden van de bovenste wimpers en gelpads van de onderste:  breng een voedende olie aan om het vocht dat de procedure heeft verwijderd terug te brengen … en geef je opgewonden klant een spiegel!

Goed om te weten: Veel klanten kiezen ervoor om een ​​wimperlifting op te volgen met een tint. Dit omvat het donkerder maken van de wimpers om die gedefinieerde mascara-look te krijgen.

Na de procedure

Nadat uw klant zijn nieuwe wimpers heeft uitgecheckt, maakt u een “na” -foto. Dit is mijn favoriete onderdeel van de procedure: het verschil zien dat de wimpermake-over maakt voor het uiterlijk van mijn klant – en hoe het hun zelfvertrouwen vergroot!

Het laatste wat op je to-do-lijst voor wimperlifting staat, is om je klant een instructiekaart voor nazorg te geven en uit te leggen hoe ze hun resultaten langer kunnen laten duren. De biggies houden wimpers 24 uur na de wimperlift uit de buurt van water, stoom, hitte, make-up en producten.

Een paar andere aanpassingen aan de levensstijl kunnen ook de levensduur van een wimperlift verlengen. Krijg extra tips om wimperlifting lang mee te laten gaan

Pro-tip: geef je klant een wimperverzorgende goodie zoals ricinusolie of kokosolie om mee naar huis te nemen.

Hoe doe je een lashlift? – Belangrijkste leerpuntenSuccesvolle wimperliften hebben volledige focus nodig voor, tijdens en na de procedure. Bepaal voor de procedure of een wimperlift geschikt is voor uw klant en welke resultaten ze nastreven.

Volg tijdens de procedure de stappen zorgvuldig en pas ze aan de specifieke wimpers van uw klant aan. En deel na de procedure richtlijnen met uw klant om hun resultaten te behouden.

Probeer alle tips, richtlijnen en adviezen in dit bericht. Uw klant zal waarschijnlijk zo blij zijn met hun nieuwe wimpers (en uw professionaliteit) dat ze hun volgende sessie ter plaatse boeken hun nieuwe wimpers (en uw professionaliteit) dat ze hun volgende sessie ter plaatse boeken!

Nog steeds nieuwsgierig? Lees mijn ultieme gids voor wimperlifting.