Een van de meest gestelde vragen van ondernemers die zich bezighouden met het verwijderen van tatoeages is: “mag ik in Nederland tattoos verwijderen met de laser?

Hoewel het antwoord op deze vraag niet altijd even duidelijk is, is het korte antwoord meestal ja, het mag. Op 27 oktober heeft minister Van Ark, (Medische Zorg & Sport) haar standpunt over het gebruik van licht- (IPL) en laserbehandelingen door schoonheidsspecialisten geformuleerd. De minister concludeert dat er op dit moment geen reden is om IPL en Laserbehandelingen in het kader van de wet BIG te reguleren.

Meld je nu aan voor een cursus Tattoo verwijderen

Er zijn echter een paar uitzonderingen op deze regel, maar de meest voorkomende voorschriften bevatten een combinatie van de volgende vereisten:

  • Gebruik van een door de CE goedgekeurd apparaat voor het verwijderen van tatoeages.
  • Maak gebruik van een opleiding met minimaal 16 uur hands-on training.
  • Een laser met training en certificering is voor je eigen veiligheid en die van je klant.
  • Toestemmingsformulier voor het verwijderen van tatoeages
  • GGD hygiëne protocol

Voor ondernemers – doorgewinterd of anderszins – mogen deze taken niet ontmoedigend zijn. Elk gerenommeerd bedrijf dat laser verkoopt met een CE keurmerk, dat is goedgekeurd voor gebruik in Nederland, bekende trainingsorganisaties (en laserbedrijven) zullen de training geven die nodig is voor certificering. Filler Kliniek opleiding en Lason Groothandel heeft vele honderden ondernemers in bedrijven van verschillende groottes in Nederland geholpen door de middelen van het geven van trainingen met de juiste apparatuur.

Vertegenwoordigers van de Filler Kliniek opleidingen of Lason groothandel willen hun kennis met u delen om u te helpen het meeste uit uw markt te halen.