Skip to content

Alexandrite ND YAG laser effectieve laser

Permanent ontharen met de Alexandrite laser

Voor veel mensen is het permanent verwijderen van ongewenst haar een langdurig en soms frustrerend proces. Van waxen tot scheren en alle ontharingscrèmes daartussenin, soms lijkt het alsof er geen einde aan de strijd komt. Gelukkig is er nu een oplossing: de Alexandrite laser.

De Alexandrite laser is een krachtige en effectieve manier van permanente ontharing die gebruikmaakt van hoogenergetisch licht om de haarzakjes te vernietigen en haargroei te voorkomen. Het is veilig en effectief voor alle huidtypen en kan worden gebruikt op verschillende delen van het lichaam, zoals de benen, oksels en bikinilijn.

Hoewel het idee om de Alexandrite laser te gebruiken voor ontharing misschien ontmoedigend lijkt, is het volgen van een cursus een goede manier om vertrouwd te raken met het proces en ervoor te zorgen dat het veilig en effectief wordt uitgevoerd. Tijdens de cursus leer je niet alleen hoe de laser werkt, maar ook hoe je de laser veilig kunt gebruiken en hoe je mogelijke bijwerkingen kunt verminderen.

Lasertechnologie Alexandrite

De Rolls-Royce onder de fiber lasers genoemd, is de toonaangevende Alexandrite laser die momenteel in gebruik is. De innovatieve technologie combineert Alexandrite-laser voor een lichte huid en Nd: YAG-laser voor donkere huidtypes. Talrijke voordelen en bewezen resultaten zorgen ervoor dat deze revolutionaire laser onze vertrouwde partner is bij de behandeling van u.

Aantal behandelingen

Doorgaans worden ongeveer acht behandelingen aanbevolen, met tussenpozen van vier tot zes weken. De laser biedt een breed scala aan vermogensinstellingen en pulsbreedtes om optimale resultaten te bereiken, iets wat andere lasers met vaste parameters niet kunnen. Individuele resultaten zullen variëren en dikker haar reageert beter dan fijner, lichter haar. Alle huidtypes hebben koeling van topkwaliteit nodig en hiervoor gebruiken we de SmartCool.

Voordelen Alexandrite ND Yag laser:

 • Snellere en minder pijnlijke behandelingen
 • Minder risico op bijwerkingen omdat het kan werken met minder warmte op de huid
 • Veelzijdigheid om veilig alle huidtypes te behandelen en aanpassingsvermogen aan gemengde huidtypes
 • Al na 6 behandelingen kunnen we een langere tijd tussen de sessies laten in vergelijking met een traditionele laser
 • Meer kansen om het dikkere en diepere haar te bereiken (zoals bikini of rug van mannen) door energie en parameters te moduleren
 • Meer effectiviteit op dunner haar op gezichten
 • Minder frequente onderhoudssessies

Gemengde technologie (Alex + Nd:YAG)

Een moeilijkheid bij laserontharing is gecentreerd rond het vermogen om donkere huiden met fijn haar te behandelen. De laser is het ultieme platformsysteem voor dit probleem door in één laserpuls de 2 gouden standaardgolflengten van ontharing samen te voegen. Door een deel van Alexandrite toe te voegen aan de veiligheid van een Nd:YAG-puls kunnen fijne haartjes op alle huidtypes worden behandeld.

Alexandrite (755nm) laser wordt beschouwd als de gouden standaard voor ontharing voor huidtypes 1-3 vanwege de hoge absorptie van deze golflengten in melanine (kleuring voor haar).

Nd:YAG (1064nm) laser is de veiligste golflengte voor het behandelen van alle huidtypes, wat betekent dat het kan worden gebruikt op een donker huidtype tot en met huidtype 6. Het heeft een lage melanine-absorptie, dus de golflengten worden niet geabsorbeerd door kleur vandaar de veiligheid bij de behandeling van donkere huidtypes. Het richt zich op de kiemcel van het haarzakje van de vasculaire toevoer van het haarzakje. Dit betekent dat het zelfs resultaten geeft in haar zonder melanine en effectief is in blond, rood en grijs haar.

Gemengde technologie

 • Verminderde thermische energie, dus minder pijn
 • Effectief op elk huidtype
 • Effectief op alle huidskleuren
 • Veilig op alle huidtypes, inclusief donkere huiden
 • Snellere behandelingen
 • Verbeterde resultaten voor huidverjonging
 • Snelle behandeltijden
 • Behandelingen het hele jaar door

Lichte huidtypes I – III (Alexandrietlaser)

De zeer lichte huid (type I) wordt behandeld met een korte pulsbreedte, waarbij een agressievere pulsbreedte wordt gereserveerd voor latere sessies naarmate het haar fijner wordt. Grof haar heeft minder energie nodig dan fijn haar. Gezichtshaar van mannen en dik, dicht haar op andere delen van het lichaam kan worden gestart met lage instellingen. We gebruiken de grootst mogelijke spotgrootte gezien de combinatie van instellingen om een ​​snelle en effectieve behandeling te bieden. Herhalingsfrequenties van meer dan 1 Hz kunnen worden gekozen op basis van het comfort van de cliënt.

Donkere huidtypes IV-VI (Nd:YAG-laser)

Mensen met een donkere huid hebben een verhoogd risico op bijwerkingen bij het gebruik van de Alexandrite-laser , dus de Nd:YAG is de golflengte bij uitstek. Om de huid van deze patiënten te beschermen, gebruiken we langere pulsbreedtes (langere leveringstijd van energie). Nogmaals, de grootte van het te behandelen lichaamsgebied bepaalt de grootte van de vlek. Dit kan 10 mm zijn op kleine gebieden zoals het gezicht, de bikinilijn en de oksels, en een vlekgrootte van 12 of 15 mm op de benen, rug en borst.

Effectieve laserontharing

Vrouwen kiezen er meestal voor om hun bikinilijn, oksels, gezicht, benen, armen en rug te behandelen. Mannen kiezen gewoonlijk hun borst, buik en rug, evenals de baard- en nekgebieden. Degenen die een behandeling zoeken vanwege ingegroeide haartjes en scheerbrandwonden zien doorgaans een volledig herstel na acht tot twaalf sessies met tussenpozen van zes weken.

Bijwerkingen van laserontharing

Folliculair oedeem, of zwelling van de haarzakjes, is een volkomen natuurlijk gevolg van elke laserontharingssessie. Bij 90% van de patiënten is het binnen 15 minuten verdwenen. In zeldzame gevallen kan het enkele dagen aanhouden en jeuk veroorzaken. In deze gevallen wordt een behandeling met Aloë Vera of 1% hydrocortisonlotion geadviseerd.

Heb je interesse om met ontharen te starten in jouw salon of praktijk en zie je door de bomen het bos niet meer met de verschillende ontharingslasers? De medewerkers van de huidspecialist opleidingen helpen je graag verder met eventuele vragen. Je kunt ook een cursus ontharen volgen, zonder de laser er direct bij te kopen. Zodat je de ontharingslaser kunt uitproberen en kijken of deze naar jouw wensen is.

De cursus permanent ontharen met de Alexandrite laser is ontworpen voor professionals die toegang willen hebben tot deze geavanceerde ontharingsmethode. Het programma omvat algemene informatie over de laser en hoe deze werkt, maar ook hoe de laser kan worden aangepast aan verschillende huidtypes en haartypes. Daarnaast omvat de cursus praktische training, waarbij de deelnemers in de praktijk leren hoe ze de laser moeten gebruiken voor de beste resultaten. Bovendien is het volgen van een cursus permanente ontharing met de Alexandrite laser ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je de nieuwste technieken en ontwikkelingen op het gebied van ontharing begrijpt. Met deze kennis en vaardigheden zul je beter gepositioneerd zijn om hoogwaardige ontharingsdiensten en -behandelingen aan klanten aan te bieden. Kortom, het is raadzaam om een cursus te volgen voor deze geavanceerde ontharingsmethode. Het zal je helpen om een ​​veilige en effectieve behandeling uit te voeren en de nieuwste en beste technieken in ontharing te begrijpen.

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.