Skip to content

Bodysculpting

Wat is bodysculpting? Het bodysculpt apparaat vermindert vetweefsels en zorgt ervoor dat vet verdwijnt en de spiermassa met 25% toeneemt. Ons lichaam bestaat voor 30-40% uit spieren daarom is deze Sculpt techniek een ware innovatie. Tijdens deze spiercontracties wordt er veel vet verbrand, zo veel dat vetcellen zelfs ten gronde gaan! Studies hebben aangetoond dat gemiddeld 30% van het overtollig vet verdwijnt en de spiermassa met 25% toeneemt. Wanneer we er strakker uit willen zien gaat het niet alleen om vet, immers: ons lichaam bestaat voor 30-40% uit spierweefsel. Een strakkere en plattere buik, met een betere definitie van de spieren of stevige en ronde billen, het is nu mogelijk met de bodysculpt techniek.

Hoe werkt bodysculpting?

De bodysculpt combineert electromagnetische straling met radiofrequentie. De electromagnetische straling is van een hoge frequentie (dezelfde als die van een MRI-scanner in het ziekenhuis) en zorgt voor 20.000 spiercontracties tijdens een 30 minuten durende behandeling. Stel je voor: 20.000 maximale sterke contracties (die we zelf in de sportschool niet kunnen bereiken) in 30 minuten. Dat zijn dus 20.000 sit-ups of 20.000 squats! work-out without working out!

Het Resultaat

Je voelt de eerste tastbare resultaten meteen na bodysculpt behandeling. Echt positieve resultaten mag je verwachten 4 weken na de laatste behandeling. Daarna zal de verbetering nog verder doorzetten. In de sportschool zul je merken dat je ‘core’ sterker is geworden en dat je de oefeningen beter en makkelijker kan volhouden.

Studies bodysculpting

Maar liefst 7 klinische studies met diverse diagnostische onderzoeken hebben de effecten van de bodysculpt behandeling aangetoond! In dit weefselonderzoek waren er stijgingen van 92% in het aantal ten gronde gaande vetcellen, na een sculpt behandeling! De onderzoekers concludeerden op basis van de MRI beelden dat de gemiddelde vetreductie 19% was en de gemiddelde toename in de spiermassa 16%. In deze studie nam bij de 22 deelnemers aan de studie de buikomvang met gemiddeld 3,5 cm af.

De body sculpt behandeling

De behandeling start met een consult waarin de wensen en doelstellingen worden besproken, eveneens krijg je voorlichting over de te verwachten resultaten. Vervolgens worden 4 opeenvolgende behandelingen ingepland binnen een tijdbestek van 2-4 weken.

De behandeling is niet pijnlijk maar voelt wel als een intensieve work-out en je kunt spierpijn hebben na de behandeling. Een behandeling duurt 30 minuten en er is geen downtime. Tijdens de behandeling lig je op je rug of op je buik, afhankelijk van het te behandelen gebied. De beide handstukken worden op het lichaam gezet en vastgemaakt met een elastische band. Via de handstukken komt de electromagnetische energie, zeer gericht op het te behandelen gebied. De electromagnetische energie van de body Sculpt heeft dezelfde kracht & intensiteit als die van een MRI-apparaat in het ziekenhuis! De electromagnetische energie zorgt ervoor dat de onderliggende spieren gaan samentrekken.

De body sculpt zorgt voor sterke (maximale) spiercontracties, die je niet bereikt tijdens een work-out. De spieren gaan reageren op deze sterke spiercontracties en worden dikker doordat zowel het aantal spiervezels als het volume van iedere spiervezel afzonderlijk toeneemt. Tijdens deze contracties gebruiken de spieren veel vet, zoveel dat de vetcellen ten gronde gaan.

Cursus bodysculpting

Een mooie behandeling om in je salon of sportschool als extra behandeling aan te bieden. Wil je meer weten over het bodysculpt apparaat, of eerst een behandeling boeken om zelf te ervaren wat de cliënten ondergaan tijdens de body sculpt behandeling. De Filler kliniek opleidingen staat je graag te woord.

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.