Skip to content

Collageen Booster lichttherapie

Dé krachtigste behandeling op het gebied van anti-aging is een collageen booster lichttherapie behandeling met rood licht. Het is één van de meest gebruikte combinaties, tijdens of na diverse intensieve behandelingen met dit apparaat.

Waarom de Collageen Booster

De gezonde en helende lichttherapie stimuleert de huidfuncties door collageen aanmaak en doorbloeding van de huid. Ook krijgt de huid een betere zuurstofvoorziening en hydratatie. De behandeling is geschikt voor alle huidtypen en werkt met verschillende kleuren filters zoals rood (collageen aanmaak), oranje (huid uit balans) en blauw (acne).

Hoe werkt het

De Collageen Booster is een snelle en natuurlijke methode om meer collageen in de huid op te bouwen met rood licht. Wettenschappers zijn het er over eens dat bepaalde lichtspectra van invloed zijn op de processen in ons lichaam, met name de fotobiomodulatie. Het licht op een golflengte van 633 manometer activeert de natuurlijke lichaamsprocessen om de huidveroudering tegen te gaan. Met andere woorden: fibbroblasten, die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van collageen en elastine, worden gestimuleerd om collageen en elastine aan te maken.

Lichttherapie is een relatief nieuwe methode waarbij licht gebruikt wordt om huidziekten te behandelen zoals psoriasis, eczeem en jeuk. Zonlicht bestaat onder meer uit UV-A en UV-B licht en kan een gunstig effect hebben op deze huidziekten.  UV-B licht heeft het meeste effect bij de behandeling van huidaandoeningen. Daarom wordt bij lichttherapie in ziekenhuizen vaak UV-B gebruikt. Een zonnebank heeft alleen maar UV-A licht en is daarom niet geschikt voor behandeling. Vanaf ongeveer 1980 is er in de medische wereld enorm veel onderzoek gedaan naar de effecten van allerlei soorten lichttherapie en dat is nu nog steeds het geval.

Voordelen

  • de huidcellen krijgen meer energie waardoor de huidfuncties verbeteren
  • betere doorbloeding
  • stimulering van de collageen aanmaak, waardoor fijne lijntjes en rimpels verminderen
  • betere zuurstofvoorziening in de huid
  • betere hydratatie
  • de huid krijgt een gezondere uitstraling
  • totale ontspanning tijdens de inwerktijd

Wat is collageen?

Collageen is een belangrijk eiwit in onze huid. Vanaf ons 25e levensjaar gaat de collageen aanmaak minder worden. Tijdens het eerste jaar in de overgang verliezen we het meeste collageen type 1. Doordat we collageen type 1 verliezen zien we onze huid verouderen, ontstaan de eerste rimpels en gaat hij slapper worden. Collageen kun je niet toevoegen aan de huid door middel van cremes of serums van buitenaf omdat de moleculen te groot zijn om bij je eigen collageen te komen. Cremes of serums met collageen werken alleen in de bovenste lagen van de huid en gaan zich daar binden met het vocht, omdat collageen ook een vochtbinder is. Voor het stimuleren van je collageen aanmaak heb je apparatuur nodig die in de lederhuid kan komen waar het collageen zit. Naast collageen type 1 hebben we ook nog collageen type 3 voor de huid. Dit type maken we ons hele leven aan en als we een wondje hebben gaat de huid zich herstellen door collageen type 3 aan te maken. Collageen type 3 gaat over in collageen type 1 voor zover mogeli

Resulaat

De Collageen Booster heeft een zeer stimulerende werking op de huidcellen in de lederhuid (2e huidlaag) maar resultaat heeft tijd nodig. Om nieuw collageen aan te maken heeft de huid 8 maanden nodig. De huid voelt gladder aan, heeft een betere doorbloeding en krijgt een frissere uitstraling.

Bij De Filler Kliniek werken we met diverse intensieve behandelingen met licht. Een van de favoriete behandelingen zijn de dermaplaning behandelingen in combinatie met de Retinol Charisma lijn van NOON Aestetics, een anti-aging huid booster therapie dat verjongt, verstevigt, verheldert en fijne rimpels reduceert. Het verfijnt de textuur en teint van de huid. Verkrijgbaar in 3 concentraties (het gebruik moet opgebouwd worden): Retinol Delicate 0.3%, Retinol Intense 1%, Retinol Plus 1.6%. 

Waar andere producten maximaal 0,3% retinol kunnen toepassen vanwege irritaties, gaat NOON verder met 1,0% en zelfs 1,6% retinol zonder irritaties dankzij DermShield™ Wil je meer weten over de opleidingen en de behandelingen of producten staan wij je graag te woord. Mail: info@huidspecialistopleidingen.nl

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.