Skip to content

Cryolipolyse versus 1060 nm laser voor vetoplossing: Een diepgaande vergelijking

In de wereld van esthetische behandelingen zijn cryolipolyse en 1060 nm laser twee populaire methoden voor vetvermindering. Beide technieken hebben bewezen effectief te zijn, maar wat zijn de belangrijkste verschillen tussen deze technieken? In dit artikel zullen we dieper ingaan op cryolipolyse en de nieuwste 1060 nm laser voor vetoplossing om te begrijpen hoe ze werken, welke resultaten ze bieden en welke factoren moeten worden overwogen bij het kiezen tussen de twee.

Wat is cryolipolyse?

Cryolipolyse is een niet-invasieve en niet-chirurgische methode voor vetvermindering. Het maakt gebruik van gecontroleerde koeling om vetcellen te bevriezen en te vernietigen, zonder schade aan te richten aan aangrenzende weefsels. Deze methode is gebaseerd op het principe dat vetcellen gevoeliger zijn voor koude temperaturen dan andere weefsels. Hierdoor kunnen de vetcellen worden bevroren en geleidelijk door het lichaam worden afgevoerd.

 

 Hoe werkt de 1060 nm laser voor vetoplossing?

In de evoluerende wereld van schoonheidsbehandelingen is de 1060-nm-diodelaser een revolutionaire technologie voor vetvermindering. Deze nieuwe methode maakt gebruik van verwarming van huidweefsel om af te slanken. Door zijn lange golflengte heeft de diodelaser een hoge affiniteit voor vetweefsel. Het verhoogt de temperatuur van vetcellen tot tussen 42 ℃ en 47 ℃, waardoor hun structurele integriteit wordt beschadigd. Dit stimuleert ontstekingsreacties, wat resulteert in de natuurlijke eliminatie van verstoorde vetcellen en cellulair afval.

De 1060-nm-diodelaser maakt gebruik van een specifieke golflengte van 1060 nm, waardoor deze zeer geschikt is om vetweefsel aan te pakken. Wanneer de laser op het behandelde gebied wordt gericht, dringt deze diep door in de huid en verhoogt de temperatuur van de vetcellen tot tussen 42 ℃ en 47 ℃. Deze gecontroleerde verwarming beschadigt de structuur van de vetcellen, waardoor ze worden afgebroken.

Stimulatie van ontstekingsreacties en natuurlijke eliminatie van vetcellen

Na blootstelling aan de 1060-nm-diodelaser worden ontstekingsreacties gestimuleerd in het lichaam. Hierdoor worden macrofagen aangetrokken, die verantwoordelijk zijn voor het opruimen van beschadigde cellen en cellulair afval. De macrofagen verwijderen op natuurlijke wijze de verstoorde vetcellen en het afval via fagocytose, waardoor het lichaam geleidelijk aan vetweefsel verliest.

 Effectiviteit en resultaten

Onderzoeken hebben aangetoond dat de 1060-nm-diodelaser zeer effectief is in het verminderen van vetophopingen. Na een reeks behandelingen kan er aanzienlijke vetreductie worden waargenomen. Gemiddeld wordt een vetvermindering van 24% gerealiseerd na slechts één behandelingscyclus. Deze resultaten kunnen variëren op basis van individuele factoren en het te behandelen gebied.

 

Voordelen van de 1060-nm-diodelaser voor vetvermindering

  • Niet-invasief en niet-chirurgisch: De 1060-nm-diodelaser biedt een niet-invasieve en niet-chirurgische methode voor vetvermindering. Er zijn geen incisies of hersteltijd nodig, wat betekent dat cliënten snel kunnen terugkeren naar hun dagelijkse activiteiten.
  • Hoge affiniteit voor vetweefsel: De 1060-nm-diodelaser heeft door zijn lange golflengte een hoge affiniteit voor vetweefsel, waardoor het specifiek en gericht vetophopingen kan aanpakken.
  • Comfortabel en veilig: Veel patiënten ervaren een comfortabele behandelsessie zonder pijn. Bovendien is de diodelaser veilig voor de huid en andere weefsels, zonder schade aan te richten aan nabijgelegen structuren.

Waar vind je de beste 1060-nm-diodelaser voor vetvermindering?

Voor de beste 1060nm-diodelaser voor vetvermindering kun je terecht bij Lason Groothandel. Lason Groothandel biedt hoogwaardige apparatuur die voldoet aan de hoogste normen op het gebied van kwaliteit en effectiviteit. Met het deskundige team van de Huidspecialist Opleidingen is een opleiding samengesteld, waarmee we onze cursisten met uitgebreide kennis van vetvermindering kunnen voorzien en van de beste 1060nm diodelaser in de industrie.

Resultaten en effectiviteit

Beide methoden, cryolipolyse en de 1060 nm laser, bieden vergelijkbare beloften van vetvermindering. Studies hebben aangetoond dat cryolipolyse effectief kan zijn in het verminderen van vetlagen met gemiddeld 20-25% na één behandeling. De 1060 nm laser heeft vergelijkbare resultaten laten zien, met een gemiddelde vetreductie van 24% na één behandeling. Het is belangrijk op te merken dat individuele resultaten kunnen variëren.

Behandelingstijd en herstelperiode

Cryolipolyse behandelingen duren doorgaans tussen 30-60 minuten, afhankelijk van het te behandelen gebied. Na de behandeling kan er enige roodheid, zwelling en tijdelijke gevoelloosheid optreden, maar dit verdwijnt meestal binnen enkele dagen. De herstelperiode is minimaal, waardoor mensen meestal direct na de behandeling hun normale activiteiten kunnen hervatten.

De behandeling met de 1060 nm laser duurt meestal ook tussen 30 minuten per sessie. Direct na de behandeling kan er enige roodheid, zwelling en gevoeligheid ontstaan, maar deze verdwijnen meestal binnen enkele dagen. Evenals bij cryolipolyse kunnen mensen meestal normale activiteiten hervatten na de behandeling.

Kostprijs en aantal behandelingen

De prijzen van cryolipolyse en de 1060 nm laser kunnen variëren, afhankelijk van de locatie en de kliniek. Over het algemeen kunnen meerdere behandelingen nodig zijn om optimale resultaten te bereiken, ongeacht de methode die wordt gekozen. Gemiddeld worden er 1 tot 3 behandelingen aanbevolen, met een tussenpoos van enkele weken tot maanden.

Conclusie

Zowel cryolipolyse als de 1060 nm laser voor vetoplossing zijn effectieve methoden voor vetvermindering, elk met hun eigen unieke benadering. Cryolipolyse maakt gebruik van koude temperaturen om vetcellen te bevriezen en ze geleidelijk af te voeren, terwijl de 1060 nm laser specifiek licht gebruikt om vetcellen te vernietigen. Het kiezen tussen deze twee methoden hangt af van individuele voorkeuren, budget en wat je verwacht van de behandeling. Het is altijd het beste om een deskundige te raadplegen voordat je een beslissing neemt over welke methode het meest geschikt is voor jouw situatie

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.