Skip to content

Dermaplaning

Dermaplaning is een cosmetische procedure waarbij de bovenste lagen van de huid worden verwijderd. De procedure heeft tot doel fijne rimpels en diepe acne-littekens te verwijderen en het huidoppervlak er glad uit te laten zien. Dermaplaning is veilig voor de meeste mensen, met weinig risico op bijwerkingen wanneer het wordt uitgevoerd door een gecertificeerde specialist. Deze procedure vereist geen uitvaltijd voor herstel, wat het uiterst handig maakt. De behandeling is effectief voor mensen die de huid jeugdiger, gladder en stralender willen laten lijken.

Hoe werkt het

Als je naar de tool kijkt die wordt gebruikt voor dermaplaningbehandelingen, ziet het mesje eruit als een operatiemesje. Door een steriel mes in een hoek van 45 graden te richten en langzaam over uw huid te slepen, verwijdert u dode cellen, littekenweefsel en ander vuil waardoor het huidoppervlak er ongelijk uit kan zien. Je huid wordt dagelijks blootgesteld aan agressieve milieu toxines, irriterende stoffen en schade door de zon. Hierdoor kan de bovenste laag van de huid er dof en verouderd uitzien. Dermaplaning ruimt die beschadigde huidcellen op, zodat de nieuwe huidcellen zichtbaar zijn.

Dermaplaning is een exfoliërende behandeling waarbij een schoonheidsspecialiste voorzichtig het oppervlak van de huid schraapt met een chirurgisch scalpel om de dode huid te verwijderen.

In de handen van een professional is dermaplaning veilig voor alle huidtypes, vooral degenen met beschadiging door de zon, fijne lijntjes, droge plekken en een doffe huid. Maar er zijn natuurlijk kanttekeningen: als een zeer reactieve, gevoelige huid heeft (zoals die met rosacea of ​​keratosis pilaris), kan deze behandeling de huid irriteren. Hetzelfde geldt voor iedereen met ontstoken acne – dit kan irriteren en bestaande puistjes verergeren.

Voor ieder huidtype

Zal dermaplaning puistjes veroorzaken?

Nee. Een opeenhoping van dode huid kan de poriën en haarzakjes verstoppen, wat niet alleen puistjes kan veroorzaken, maar ook verhindert dat de huidverzorgingsproducten de huid binnendringen.Daarom is afschilfering essentieel voor het behoud van een gelijkmatige, gezonde gloed. Maar, zoals ik al zei, als je al een uitbraak hebt, zul je deze behandeling helaas moeten uitzitten.

Wie mag deze dermaplaningbehandeling uitvoeren?

We raden aan om een cursus voor deze behandeling te volgen voordat deze behandeling wordt uitgevoerd. Een gecertificeerde schoonheidsspecialiste kan de beste en veiligste resultaten garanderen. Dermaplaning wordt uitgevoerd met chirurgische scalpels (niet het gemiddelde scheermes).

Downtime


Is er downtime na een dermaplaningbehandeling? Enige lichte roodheid is te verwachten, maar niet altijd.

Kun je make-up dragen na dermaplaning?

Hoewel het verleidelijk is om de resultaten meteen te zien, probeer te voorkomen dat er direct na de dermaplaning-behandeling make up wordt aangebracht.


Zal mijn haar dikker worden?

Dermaplaning zal je haar niet dikker of donkerder laten groeien. Zodra je haar terug begint te groeien, lijkt het misschien anders aanvoelt omdat het haar recht is doorgeknipt, maar het is eigenlijk dezelfde textuur als voorheen en het zal met dezelfde snelheid groeien.


Hoe vaak heb ik dermaplaningbehandelingen nodig?

Aangezien dit een diep exfoliërende behandeling is, raadt ik aan om minstens een maand te wachten tussen behandelingen, hoewel sommige cliënten met een gevoelige huid de behandelingen zelfs moeten beperken tot één keer per seizoen.

Zal dermaplaning de huid gevoeliger maken voor de zon?

Na het exfoliëren is de huid bijzonder gevoelig voor de zon, dus gebruik zachte zonnebrandmiddelen van minimaal SPF 30.

DERMAPLANING BEHANDELING EN TRAININGSPROTOCOL GELANCEERD, DERMAPEEL

Wij bieden een ruim aanbod aan behandelingen tijdens de cursus, allemaal gericht op het vernieuwen van de huid. Onze behandelingen en trainingen zijn ingedeeld in drie verschillende niveaus: level 1: oppervlakkig, level 2: middel-diep en level 3: diep. Hoe hoger het level, hoe intensiever de behandeling.

De DermaPeel is een unieke gezichtsbehandeling die Dermaplaning combineert met een chemische peeling. Eerst worden uw dode huidcellen en vellusharen verwijderd met behulp van een chirurgisch scalpel, wat zorgt voor exfoliatie op het oppervlak. Vervolgens wordt een chemische peeling op de huid aangebracht om de huidkwaliteit te verbeteren, de olieproductie opnieuw in evenwicht te brengen en de diepere huidlagen te vernieuwen. Te beginnen met Dermaplaning helpt de chemische peeling dieper in de huid te dringen, wat een verdere verjonging met zich meebrengt dan slechts één van deze behandelingen alleen. De resultaten zijn een stralender, levendiger en stralender huid. De DermaPeel is geschikt voor alle huidtypes, alle leeftijden en zelfs donkerdere huidtinten.

Chemische peeling dermapeel

Voordelen van de DermaPeel

 • Combineert twee super effectieve peelingbehandelingen
 • Dermaplaning helpt de chemische peeling in diepere huidlagen te dringen
 • Verzacht, verheldert en egaliseert een vermoeide teint
 • Verwijdert ‘peach fuzz’-vellusharen en exfolieert dode huidcellen
 • Geschikt voor alle huidtypes en zelfs donkere huidtinten

Een Peeling is een behandeling die bedoeld is om de buitenste laag van de huid te verwijderen, met als resultaat een hogere mitosesnelheid en epidermale regeneratie. Gebaseerd op het natuurlijke herstelvermogen van de huid.

Soorten peelings

Een peeling kun je definiëren op bedieningsmechanisme en werkingsdiepte Bedieningsmechanisme:

 • Mechanisch
 • Chemisch werkdiepte
 • Lasers peelings
 • Diepte van de chemische peelings
 • Oppervlakkige peelings (AHA’s, BHA’s, pyrodruivenzuur, Jessner-oplossing)
 • Medium peelings: 30% -40% TCA •
 • Diepe peelings: 88% fenol

We zullen de behandeling eindigen met PDT. Dat staat voor photodynamische therapie, een behandeling waarbij gebruik gemaakt wordt van verschillende soorten licht. Met een flinke huidverbetering als resultaat voor bijvoorbeeld de actieve acne, zal zichtbaar minder worden. ALA-PDT wordt binnen de dermatologie met veel succes toegepast bij de behandeling van huidkanker. Maar ook bij acne blijkt deze methode goed te werken.

PDT Apparaat

Heb je na het lezen van onderstaande informatie nog vragen, bel gerust. Wij helpen je graag verder

Cursus dermplaning

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.