Skip to content

Het Verschil Tussen Reguliere Plasma- of Fibroblast Behandelingen en Cold Plasma Behandelingen: Hoe Werken Deze Technieken en Welke Resultaten Geven Ze aan de Huid?

In de huidverzorgingswereld zijn er talloze behandelingen die beloven de huid te verjongen en te verbeteren. Twee veel voorkomende technieken die hiervoor worden gebruikt zijn de reguliere plasma- of fibroblast behandelingen en de opkomende cold plasma behandelingen. Maar wat zijn nu precies de verschillen tussen deze technieken? En welke resultaten kunnen ze bieden voor de huid? In dit artikel zullen we deze vragen beantwoorden en inzicht geven in hoe deze behandelingen werken.

Reguliere Plasma- of Fibroblast Behandelingen

Reguliere plasma- of fibroblast behandelingen zijn al geruime tijd populair in de esthetische industrie. Ze maken gebruik van plasma-energie om kleine puntjes op de huid te creëren, waardoor de bovenste huidlaag wordt gecontroleerd beschadigd. Dit proces stimuleert de natuurlijke helingsreactie van de huid en bevordert de productie van collageen en elastine.

De behandeling wordt uitgevoerd door een apparaat dat een elektrische stroom levert om de lucht tussen het apparaat en de huid te ioniseren. Dit creëert een “plasmawolk” die gericht wordt op het te behandelen gebied. De plasma-energie zorgt ervoor dat de cellen in de huid samentrekken, wat resulteert in een liftend effect en verstrakking van de huid.

De resultaten van reguliere plasma- of fibroblast behandelingen kunnen indrukwekkend zijn. Veelvoorkomende huidproblemen zoals fijne lijntjes, rimpels, littekens en pigmentvlekken kunnen verminderd worden. Bovendien kan de algehele textuur en uitstraling van de huid verbeteren, wat resulteert in een jeugdiger ogende teint.

Cold Plasma Behandelingen

Cold plasma behandelingen zijn relatief nieuw in de wereld van huidverzorging en bieden een alternatieve benadering ten opzichte van reguliere plasma- of fibroblast behandelingen. In tegenstelling tot de traditionele plasma-technieken maakt cold plasma gebruik van geïoniseerd gas om de huid te behandelen, zonder warmte of thermische schade te veroorzaken.

Het geïoniseerde gas wordt in een plasma-vrijstaat gebracht, waardoor het koude plasma wordt gegenereerd. Dit koude plasma bevat actieve deeltjes en ionen die de huid kunnen penetreren zonder de cellen te beschadigen. Het effect van cold plasma op de huid is het stimuleren van celregeneratie, het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van een gezondere huidstructuur.

Cold plasma behandelingen kunnen helpen bij het verminderen van huidproblemen zoals acne, rosacea en het verbeteren van de algehele huidtextuur. Deze techniek heeft ook collageenstimulerende eigenschappen, wat kan leiden tot een stevigere en stralendere huid.

Verschillen en Overeenkomsten

Hoewel reguliere plasma- of fibroblast behandelingen en cold plasma behandelingen beide gericht zijn op het verbeteren van de huidconditie, zijn er enkele duidelijke verschillen tussen de twee technieken. Het belangrijkste verschil is dat reguliere plasma- of fibroblast behandelingen warmte gebruiken, terwijl cold plasma behandelingen geen warmte genereren. Dit heeft als voordeel dat cold plasma behandelingen veiliger zijn en minder risico op thermische schade met zich meebrengen.

Een ander verschil is dat cold plasma behandelingen voornamelijk gericht zijn op het behandelen van ontstekingen en het stimuleren van celregeneratie, terwijl reguliere plasma- of fibroblast behandelingen meer gericht zijn op het stimuleren van collageenproductie en het genereren van een liftend effect.

Wat betreft de resultaten variëren deze per individu en het specifieke huidprobleem dat behandeld wordt. Zowel de reguliere plasma- of fibroblast behandelingen als de cold plasma behandelingen kunnen indrukwekkende resultaten bieden, maar het is belangrijk om te weten dat meerdere behandelingen vaak nodig zijn om optimale resultaten te behalen.

Conclusie

Zowel reguliere plasma- of fibroblast behandelingen als cold plasma behandelingen bieden effectieve opties voor huidverbetering. Terwijl reguliere plasma- of fibroblast behandelingen zich richten op het stimuleren van collageenproductie en het creëren van een verstrakt effect, richten cold plasma behandelingen zich meer op ontsteking, celregeneratie en een gezondere huidstructuur. Het is essentieel om de behandeling te kiezen die het beste past bij jouw individuele behoeften en om altijd een gekwalificeerde professional te raadplegen voor een juiste evaluatie en uitvoering van de behandeling. Onthoud dat consistentie en geduld sleutelfactoren zijn bij het behalen van de gewenste resultaten.

Wil je meer weten over de plasma of over de coldplasma of de bijbehorende trainingen staan onze medewerkers van Huidspecialist opleidingen en Lason groothandel je graag te woord.

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.