Skip to content

HIFU voor gezichtsverstrakking, huidverstrakking en bodycontouring

HIFU is een methode om met behulp van ultrageluidsgolven heel gericht bepaalde lichaamscellen te vernietigen, waaronder kankergezwellen. Hierbij wordt met een echoapparaat of MRI-scanner de locatie en diepte van de te behandelen tumor bepaald, zodat gericht de kwaadaardige kankercellen verhit worden en beschadigd raken zodat ze afsterven. Bij voldoende hoge akoestische geluidsgolven met een korte pulsduur zal traagheidscavitatie ( Cavitatie snel verdampen en condenseren van een vloeistof) een schokgolf veroorzaken, die in staat is celmembranen te vernietigen en zelfs cellen vloeibaar te maken of te vernietigen.

Overtollig vet


Door vetcellen te vernietigen met HIFU, verlies je op de behandelde zones vet. Door selectief op bepaalde locaties vetcellen te vernietigen kun je lichaamscontouren verbeteren. Je kunt effenctief en op significante wijze de buik- of dij omvang verminderen. Deze techniek is zeer nauwkeurig, waardoor er geen schade aan het omringende weefsel wordt veroorzaakt.

Werken met de HIFU is een uiterst precisie werkje. Als je de zone te oppervlakkig behandeld dan verbrandt de bovenste huidlaag, ga te diep en je vernietigd de vetlaag. De ultrageluidsgolven moeten op exact de juiste locatie gebundeld worden, waardoor cellen die ermee beoogt worden te vernietigen, ook daadwerkelijk worden vernietigt zonder het daaromheen liggend weefsel te beschadigen. Dit vergt kennis en ervaring.  De behandelaar kan niet simpelweg gebruik maken van een standaard ingestelde diepte, omdat personen onderling variëren wat betreft de conditie van de huid en locatie en andere anatomische kenmerken, zoals lichaamsgewicht. Daarnaast is de hoeveelheid gebruikte contactgel (die gebruikt wordt voor elke vorm van ultrageluid- en echotherapie) van belang: te weinig of teveel contactgel zorgt ervoor dat het ultrageluid te diep of niet diep genoeg in de huid kan komen.

Smas laag

SMAS Laag staat voor Superficial Musculo-aponeurotic System. De ultrasound verhit gelokaliseerd weefsel waardoor nieuwe collageenaanmaak wordt gestimuleerd. Hierdoor ontstaat een liftend effect van de huid, terwijl er geen beschadiging van de opperhuid optreedt. SMAS laag is een anatomische weefsellaag die onder de huid ligt. Deze laag bedekt en omgeeft diepe structuren in bijvoorbeeld het gelaat en de hals. De SMAS is ook verbonden aan de platysma, een belangrijke spier in het onderste deel van het gelaat en in de hals. Omdat de SMAS aan een groot deel van de gezichtsstructuren vast zit leidt het verstrakken van de SMAS tot een verbeterde (minder uitgezakte) ‘positie’ van de gelaatshuid. Omdat de SMAS een basislaag is leidt een SMAS-facelift tot een natuurlijker en langduriger effect dan wanneer alleen de huid wordt gelift.Het is de laag die tussen de spier en het vet zit, het werkelijke gebied dat een plastisch of cosmetisch chirurg zou trekken en aanspannen tijdens een faceliftoperatie.

Collageen is een eiwit dat veelvuldig in het menselijk lichaam voorkomt. Het is een structuureiwit. Als onderdeel van het bindweefsel zorgt het door het gehele lichaam voor stevigheid. Collageen komt van het Griekse woord ‘kolla’, dat samenbinden of lijm betekent. Het houdt organen en weefsels als het ware op hun plek. Botten, pezen en banden, maar ook haren en nagels bestaan uit collageen en natuurlijk de huid. Het zorgt onder andere in de huid voor stevigheid en elasticiteit. Er zijn 28 verschillende soorten collageen maar type 1 is het meest voorkomend. Collageenvezels in de dermis – dat is de laag onder de opperhuid –Zij zorgen voor stevigheid. Elastine, een ander belangrijk eiwit in het bindweefsel, is daarnaast verantwoordelijk voor de veerkracht of elasticiteit van de huid.

Collageen wordt onder andere in de huid aangemaakt. Maar dat proces neemt geleidelijk af bij het ouder worden. En dat is helaas al sneller dan je denkt. Vanaf eind twintig, begin dertig begint je huid ongeveer 1% collageen per jaar te verliezen. De huid van ouderen is daarom ook slapper en dunner dan die van jongere mensen. Ook externe factoren beïnvloeden de aanmaak en afbraak van collageenvezels in de huid. Zonblootstelling bijvoorbeeld, roken, maar ook bepaalde voeding.

 

collageen

Na 3 maanden is het uiteindelijke resultaat zichtbaar. Daarnaast ziet u vaak direct na de behandeling dat de huid wat strakker is. De verbetering van de huid gaat echter nog veel langer door! Het is mogelijk dat u 6 tot 12 maanden na de behandeling nog steeds verbeteringen constateert.

Voor wie is de HIFU geschikt en wat zijn de voordelen?

De behandeling heeft een natuurlijk liftend effect. Veel cliënten ervaren een stevigere, strakke huid met een gladdere textuur en een egalere tint. HIFU zal:

 • gezicht strakker maken
 • kaaklijn strakker maken
 • onderkin verstrakken
 • nek of hals liften
 • decolleté liften
 • Rimpels onder ogen verminderen
 • Rimpels rond de mond verminderen
 • Rimpels voorhoofd verminderen
 • Fronsrimpel verminderen
 • Neus mondplooi-rimpel verminderen
 • Wenkbrauw liften
 • Vel/huid kaak liften
 • Strakke kaaklijn zonder operatie

Om het resultaat vast te houden is een onderhoudsbehandeling van dezelfde zone om het jaar tot anderhalf jaar aan te raden.  Geschikt voor mensen die een verbetering en verstrakking van de huid willen zonder chirurgie. Met name geschikt voor het verbeteren van de kaaklijn, hals en decolleté.

 • Voordelen: Geen pigmentverschuivingen of een lichtgevoeligheidsreactie. Je kunt HIFU dus met een gerust hart het hele jaar door plannen.
 • HIFU is een mini-facelift zonder zwelling, blauwe plekken of korsten.
 • De behandeling zelf is kort, maar krachtig. 60 minuten
 • geen downtime
 • Na één behandeling gaan je fibroblasten als een dolle collageen en elastine produceren, maar voordat je huid echt strakker wordt, ben je 3 maanden verder.
 • Het proces heel natuurlijk verloopt.

VOOR WIE IS HIFU NIET GESCHIKT?

Een HIFU behandeling wordt afgeraden indien met recent is behandelen met fillers en of botox in het beoogde behandelgebied.Tevens niet geschikt voor zwangeren, of indien er sprake is voor een stollingsstoornis, immuunstoornis, leveraandoening, of een hartritmestoornis.

 • Zwangerschap of borstvoeding.
 • Stollingsstoornissen.
 • Immuunsysteem stoornissen.
 • Hart, lever en/of nier insufficiëntie.
 • Actieve herpes (koortslip)
 • Beschadigingen aan de huid zoals Eczeem.
 • Serieuze hartritmestoornissen.
 • Epilepsie.

Bijwerkingen:

In de meeste gevallen zijn de bijwerkingen minimaal, bestaande uit milde en voorbijgaande roodheid (erytheem), zwelling (oedeem), blauwe plek (ecchymose)

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.