Skip to content

Hoe cool is dit? Coolsculpting

Een nieuwe ontwikkeling en een nieuwe vorm van de technologie die bijna overal selectief vet kan verminderen. Het lichaam met behulp van een veilige, injecteerbare ijsoplossing of “slurry”. De technologie, die nog niet is goedgekeurd voor gebruik bij mensen, is ontworpen voor het verwijderen van vet in de buik of andere delen van het lichaam – vrijwel overal dat kan worden bereikt met een hypodermische naald.

Vet is een normaal onderdeel van ons lichaam, maar bij overmaat of bij sommige ziekten kan levensbedreigend zijn. De nieuwe techniek wordt beschreven in een paper dat voor de publicatie online wordt gepubliceerd in het tijdschrift Plastic and Reconstructive Surgery. Zoals een van de recensenten van het artikel zei: “deze behandeling kan een van de meest uitgevoerde cosmetische ingrepen in de praktijk van plastische chirurgie worden.

Met Coolsculpting, een actuele koelingstechniek, moet de cliënt bijna een uur blijven zitten om voldoende warmte te verspreiden uit het vet onder de huid. Met deze nieuwe techniek kan via een simpele injectie net iets minder dan een minuut naar huis gaan en dan verdwijnt het vet geleidelijk.

Cryolipolyse is momenteel de toonaangevende niet-invasieve vetverwijderingstechnologie vanwege de geringe bijwerkingen en niet-invasieve aard. De Coolsculpting-methode wordt echter beperkt door de hoeveelheid vet die per behandeling kan worden verwijderd, en is niet praktisch voor het bereiken van dieper zittend vet rondom organen of andere lichaamsstructuren. De innovatieve draai aan de techniek omvat het gebruik van een injecteerbare ijssuspensie, een steriele oplossing van normale zoutoplossing en glycerol (een veelgebruikt voedselingrediënt) met ongeveer 20% tot 40% kleine ijsdeeltjes, qua textuur vergelijkbaar met slush. De oplossing kan rechtstreeks in vetafzettingen worden geïnjecteerd, waardoor de vetcellen (adipocyten) uitkristalliseren en afsterven en de vetafzettingen krimpen. De gedode vetcellen worden gedurende een periode van weken geleidelijk door het lichaam verwijderd. In ander weefsel zoals spieren, is er geen significant letsel.

Zoals de onderzoekers melden, resulteerde de injectie van de ijsoplossing in varkens in een vermindering van 55% van de vetdikte in vergelijking met die van varkens die met dezelfde maar gesmolten ijsoplossing waren geïnjecteerd. Er was geen schade aan huid of spieren op de injectieplaats en er werden geen systemische bijwerkingen of afwijkingen gezien. In tegenstelling tot lokale koeling, kan drijfmestinjectie vetweefsel op vrijwel elke diepte en elke plaats waartoe een naald of katheter toegang heeft, richten en verwijderen. Injectie van fysiologische ijssuspensie zou een transformatieve methode kunnen zijn voor niet-chirurgische lichaamscontouren.

We moeten afwachten wanneer dit product op de markt komt. Als het werkt wordt het zeker een groot succes. Super cool… om vet te verliezen

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.