Skip to content

PMU naaldmodules

Er zijn enkele dingen die je als PMU-specialist absoluut moet weten om de mooiste resultaten te boeken. De PMU-naaldlengte is daar één van. De naaldlengte speelt een belangrijke rol bij hoe je de perfecte look voor je klanten kunt creëren. Verschillende formaten kunnen verschillende looks creëren en bepalen hoeveel pigment je gebruikt. Daarnaast is de tapsheid, het aantal, de lengte en de configuratie waarmee rekening moet worden gehouden.

PMU Naald

Omdat de industrie snel evolueert, worden er elke dag nieuwe producten en materialen geïntroduceerd, waaronder naalden. Als PMU-kunstenaar is het van cruciaal belang om verschillende naaldgroottes, taps toelopende delen, aantallen en configuraties te begrijpen om de juiste naaldkeuze voor jou klant te kunnen maken.

PMU-Naaldmaten

De naaldgrootte wordt bepaald door de naalddiameter, waarbij de dikte van de naald zich op het breedste punt bevindt. De diameter is de breedte van elke afzonderlijke naald die uit de naaldstang steekt. Dit wordt ook wel meter genoemd. Hoewel ze hetzelfde betekenen, wordt er verschillende terminologie gebruikt om de dikte van de naald aan te geven. Het meternummer wordt veel gebruikt voor tatoeagenaalden, terwijl de diameter het meest wordt gebruikt voor PMU-naalden. Hoe smaller of dunner de diameter, hoe fijner en gecontroleerder de inktstroom stroomt.
Een diameter van 0,25 mm (#8) levert bijvoorbeeld minder en een langzamere inktstroom op dan een diameter van 0,35 mm (#12).

 

OPMERKING: Als algemene regel heeft de dikte van de naalddiameter ook invloed op de inktstroom.

 

Diameter                Graadmeter                 Dikte van de naald               Grootte van de stip op de huid Inktstroom
0.25 mm                #8                              Extra dun                                 Kleinere stip Gecontroleerde inktstroom
0.30 mm                #10                            Dun                                        Kleinere stip Minder inktstroom
0.35 mm              #12                              Standaard                               Grotere stip Meer inktstroom

Naaldconus

De naaldconus geeft de lengte van de naaldpunt aan waar de naald smaller begint te worden. Met andere woorden, het geeft aan hoe lang de punt taps toeloopt.
Naalden zijn verkrijgbaar in verschillende taps toelopende vormen, van korte taps tot superlange taps toelopende delen. Om uw werk te optimaliseren, is het belangrijk om te begrijpen hoe elke naaldconus de huid beïnvloedt.

Opmerking: Als algemene regel geldt dat korte tapse naalden meer inkt uit de naald laten stromen, terwijl lange tapse naalden minder inkt afgeven. Met andere woorden: een langere tapsheid geeft u een betere controle over de inktstroom dan een kortere tapsheid.

Zie hieronder voor 6 taperlengteopties. De meest populaire conus in PMU is van ST naar LT.

Standaard (kort)                                        ST 1,5 mm
Lange tapsheid                                          LT 2 mm
Dubbele lange tapsheid                            DLT 2,5 mm
Extra lange tapsheid                                ELT 3,5 mm
Super lange taper                                    SLT 5,5 mm
Extra superlange tapsheid                       ESLT 8 mm

Hoewel er een breed scala aan naaldconusselecties bestaat, vergelijken we een korte conische naald met een lange conische naald.

Korte taper Lange tapsheid
Minder inktstroom Meer inktstroom
Grotere inktpunt Kleinere inktpunt
Meer trauma aan de huid Minder trauma aan de huid
Bouwt snel kleur op Bouwt langzaam kleur op
Ideaal: als u op een groter oppervlak werkt, kunt u de kleur sneller inkleuren met minder lagen. Het werkt ook goed op dikkere huidtypes. Ideaal: als u op een moeilijk gebied werkt waar meer precisiewerk vereist is, wilt u misschien lange taps toelopende naalden gebruiken, zodat u de tijd kunt nemen om de kleur langzaam op te bouwen met meer lagen zonder de huid te beschadigen. Deze taper werkt goed op dunnere huidtypes

Aantal naalden in de naaldmodule

Het aantal naalden is het getal dat aangeeft hoeveel naalden bij elkaar zijn gegroepeerd op de punt van de naaldstang om de naald te maken. Het verwijst ook naar het aantal individuele naalden dat aan de naaldstang is bevestigd.

 

Naaldconfiguratie

De naaldconfiguratie geeft aan hoe de naalden aan elkaar worden gesoldeerd. Tatoeagenaalden worden onderverdeeld in 3 verschillende groepen, afhankelijk van hoe ze worden gevormd:

 • Ronde naald, Magnum- naald en Platte naald.
 • Ze zijn verder onderverdeeld in Liner- en Shader- naalden. Afhankelijk van het gebruik is er een duidelijk verschil tussen LINER- en SHADER-naalden.
 • Voeringnaalden worden dicht bij elkaar gevormd, terwijl shadernaalden verder uit elkaar worden gevormd. Om deze reden kunnen voeringnaalden een betere compacte schaduw bereiken in vergelijking met shadernaalden.
Ronde naald | Voering & Omlijning & Schaduw
Ronde – hade            RS                      Kleine puntjes arceren
Magnum-naald | Grote gebieden schaduwen en blenden
Geweven Magnums    M1                Dikke lijnen en schaduwen
Vastgemaakte Magnums    M2                 
Dikke lijnen, contouren en schaduwen
Gebogen Magnums                    CM  Schaduwen en kleuren mengen
Platte naald | Voering en schaduw
Platte voering               FL          Lijnen en contouren
Platte hader              FS        Schaduw

Kleine naald

Voordelen

 • Er is minder kracht nodig om de huid te penetreren omdat het kleinere oppervlak van de naald minder trauma aan de huid veroorzaakt.
 • Biedt meer precisiemogelijkheden voor gedetailleerd werk .
 • Fijnere en meer gecontroleerde stroom pigmentstroom

Nadelen

 • Het oppervlak dat door de huid moet dringen is kleiner en de kans is groter dat het dieper in de huid doordringt.
 • Grotere kans op pigmentmigratie doordat het met een kleinere naaldconfiguratie gemakkelijker in de huid dringt.

Grote naald

Voordelen

 • Minder kans om diep in de huid door te dringen, waardoor pigmentmigratie wordt voorkomen.

Nadelen

 • Vereist meer kracht om de huid te penetreren vanwege het grotere oppervlak van de naald.
 • Ongecontroleerde druk kan meer trauma aan de huid veroorzaken .
 • Het is gemakkelijker om sectieschaduw te creëren als u niet voorzichtig bent met uw druk.

Pro-tip Naaldlengtes

 • Lang : als u de naald langer instelt, gaat er minder inkt van de cartridge naar de huid.
 • Kort : als u uw naald korter instelt, gaat er meer inkt van de cartridge naar de huid.
 • Als er te veel pigment op de huid wordt verspreid, verleng dan uw naald zodat er minder inkt naar de huid reist. Als u merkt dat de inkt op de huid blijft plakken, kunt u het beste uw naald verlengen.
 • De naaldlengte moet, wanneer de machine is ingeschakeld, ongeveer 1,5 mm – 2 mm uitsteken. We noemen dit de ‘naaldhang’.
 • Door de naald tot 2 mm te laten hangen, kunt u de punt van de naald beter zien en kunt u de naalddiepte regelen.

Dit betekent NIET dat u de hele naald in de huid steekt. U strijkt alleen met de punt van de naald op de huid. Houd er rekening mee dat het hangen van de naald niets te maken heeft met de diepte van de naald die in de huid wordt gestoken.

Hartelijk dank voor het lezen van onze blog over PMU-naaldgroottes. Mocht je vragen hebben of een pmu cursus willen volgen dan staan onze medewerkers van de Huidspecialist opleidingen je graag te woord.

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.