Skip to content

Steeds meer vrouwen wilen een derma planing behandeling

Marilyn Monroe en Elizabeth Taylor zouden het hebben gedaan. Zo ook Cleopatra. Maar het geheim achter de gloeiende huidskleur van deze schoonheid blijft taboe, zelfs vandaag. Waarom? Omdat ze in het geheim het gezicht scheerde. ‘Het is als een stigma. Mannen scheren hun gezicht en vrouwen niet.. Het is een mannelijk om te scheren. Ondanks het stigma ondergaan een groeiend aantal vrouwen een dermaplaning behandeling achter gesloten deuren, zeggen schoonheidsspecialisten. De procedure, dermaplaning genaamd, houdt in dat u een scalpelmes over het gezicht heen schraapt om de huid te exfoliëren en haar te verwijderen. “Oude technieken komen terug omdat ze werken. Dermaplaning bestaat dan ook al 30 jaar. ‘Dit is onderzocht en waar.’

Cliënten variëren in leeftijd van 20 tot 80 jaar. Sommigen hebben donker gezichtshaar, anderen hebben nauwelijks licht haar. Alle vrouwen hebben een bepaalde hoeveelheid haar op hun gezicht, vellusharen genoemd, zei Savoie. De haren, beter bekend als peach fuzz, zijn meestal meer uitgesproken op de bovenlip, kin en zijkant van de wang


Vrouwen zijn zo bezorgd over perzikfuzz. Maar als het gaat om dermaplaning, zijn veel vrouwen nog steeds op hun hoede. Ze zijn bang dat het haar dikker en grover zal worden – zoals een baard. Dat is onmogelijk. Anders zou je kale mannen kunnen scheren zodat ze dikkere haren terug krijgen. Het dikker worden van haar na scheren is een mythe. En hoewel het haar door de stompe snit “een beetje stekelig kan teruggroeien, blijven de vellusharen zacht. Afhankelijk van de persoon groeit het haar binnen twee weken tot twee maanden terug. Er zijn enkele risico’s aan de procedure, waaronder ingegroeide haartjes en huidirritatie.

Tot nu toe zijn klanten van de Filler Kliniek zeer enthousiast. We hebben gemiddeld zo n 30 behandelingen per maand voor derma planing in combinatie met de derma peel. Het geeft je een mooie, gladde huid.

Scheren, dermaplaning en het verwijderen van gezichtshaar bij vrouwen in het algemeen blijft een stil onderwerp, maar sommige vrouwen zien geen reden om zich te schamen. Ze zijn trots op hun huid. Het is fijn om een ​​mooie huid te hebben. Vooral bij het ouder worden krijg je last van overbeharing.

Dermaplaning De methode:

Dermaplaning is een twee-in-één exfoliatie- en ontharingsprocedure. Een schoonheidsspecialiste gebruikt een scalpel om dode huid- en vellusharen (de perzikpluis op je gezicht) te verwijderen en schraapt in de richting waarin het haar groeit. Pro: een volledig haarvrij gezicht en een glanzend uiterlijk. Weinig hersteltijd nodig. Haar groeit binnen twee weken tot twee maanden terug, afhankelijk van de persoon.

Minpunt: het haar moet normaal teruggroeien, maar de punten kunnen bot zijn. Andere procedures zijn beter om haargroei te vertragen. Mensen met slechte acne mogen geen dermaplaning proberen. Irritatie en ingegroeide haartjes vormen een risico.


Harsen

De methode: Harde was wordt verwarmd en op de huid aangebracht in de richting van de haargroei. Wanneer de was enigszins uithardt, wordt deze in de tegenovergestelde richting verwijderd en neemt het haar mee. Bij zachte was wordt een dun laagje op de huid aangebracht en vervolgens wordt de was er met een strook papier of stof afgetrokken.

Pro: Haar zou in eerste instantie zachter en fijner moeten worden. Als je na verloop van tijd consequent waxt, zal de haargroei worden belemmerd en moet deze schaarser en fijner worden. Con: Risico’s omvatten ingegroeide haartjes en gescheurde huid. Roodheid is direct na de behandeling normaal. Het kan ook pijnlijk zijn.

Sugaring

De methode: Net als bij waxen, wordt suiker op de huid aangebracht in de richting van de haargroei. Vervolgens wordt een strook op de suikerpasta aangebracht en wordt het haar eraf getrokken.

Pro: Suikerpasta is meestal niet zo heet als hete was. De procedure is beter voor een gevoelige huid dan harde was. Na verloop van tijd zal het haar schaarser worden.

Minpunt: Ingegroeide haren zijn een risico. Roodheid is direct na de behandeling normaal. Het kan pijnlijk zijn. sugaring is niet zo effectief als harsen om vellusharen te verwijderen.

Threading

De methode: Schoonheidsspecialisten wikkelen draad om individuele haren en plukken het haar vanaf de wortel.

Pro: Precisie – deze procedure is goed voor het vormen van wenkbrauwen. Net als bij harsen, moet het haar in eerste instantie schaarser en zachter worden. Threading is beter dan waxen voor mensen met een gevoelige huid. Na verloop van tijd zal het haar verminderen.

Minpunt: Ingegroeide haren zijn een risico. Procedure kan pijnlijk zijn. Roodheid is normaal na behandeling.

Laser haar verwijdering

De methode: een selectieve laser richt zich op donker gepigmenteerde haren, waardoor de haarzakjes beschadigd raken. Om gezichtshaar permanent te verwijderen, zijn meestal zes tot twaalf behandelingen nodig, met een tussenruimte van vier tot zes weken.

Pro: Ontharing is permanent. Geen uitvaltijd nodig na behandeling, maar het is belangrijk om zonnebrandcrème op het behandelde gebied te dragen. De procedure kan al dan niet pijnvrij zijn, afhankelijk van de behandeling en het gebruikte apparaat. Het verwijderingsgevoel kan lijken op een elastische band die op uw huid klikt.

Con: Niet erg effectief op haar met weinig pigment – d.w.z. blond, rood en grijs haar. Littekens, infectie, pigmentverandering en brandwonden zijn allemaal risico’s. Het is ook duur en vereist meerdere behandelingen.

Wil je een cursus dermaplaning volgen of meer informatie over een cursus, stuur de Filler Kliniek een mailtje met je vraag: info@huidspecialistopleidingen.nl

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.