Skip to content

Tien Meest Voorkomende Beginnersfouten in Permanente Make-up

Het is volstrekt normaal om fouten te maken, zelfs de meest ervaren permanente make-up technici zijn niet immuun. Fouten dienen als leermomenten en zijn een integraal onderdeel van het leerproces. Elk nieuw begin brengt uitdagingen met zich mee; elke branche heeft subtiliteiten die de moeite waard zijn om te begrijpen. Ook permanente make-up ontsnapt niet aan deze nuances. Daarom hebben we besloten tien van de meest voorkomende fouten op te sommen die beginners in PMU maken, zodat ze in de toekomst vermeden kunnen worden.

Laten we van start gaan!

De Tien Fouten Die Beginners in Permanente Make-up Maken

Het schetsen van de toekomstige vorm is een uitdagende taak voor nieuwe specialisten. Deze taak vereist creatieve vaardigheden, artistieke gevoeligheid, kennis van verhoudingen, en een esthetisch oog. Voorspellen van resultaten, begrijpen van standaard verhoudingen en het visualiseren van een ideale schets zijn cruciaal.

Het is van essentieel belang voor een technicus om het gezicht als geheel te zien, resultaten van esthetische correcties te voorspellen, en standaardverhoudingen te begrijpen voordat ze de schets maken. Belangrijke fouten die gemaakt worden zijn angst en onzekerheid die leiden tot langere schetsingstijd, en onderschatting van de schets. Balans vinden tussen het volgen van de wensen van de klant en nemen van verantwoordelijkheid voor de vorm kan ook uitdagend zijn.

Het is begrijpelijk dat niet iedereen een kunstzinnige achtergrond heeft. Tijdens pmu cursussen krijg je voldoende oefening om verhoudingen beter te begrijpen.

Tip: Oefen schilderen en kies professionele permanente make-up cursussen met een goede lesmethodologie.

De Verkeerde Keuze in Pigment.  Een cruciaal aspect van het werk is de selectie van het juiste pigment, dat moet overeenkomen met de huid- en oogkleur van de cliënt. Het doel is om de permanente make-up er natuurlijk en passend uit te laten zien, en niet overdreven of ongepast. Communiceer goed met de klant over de pigmentkeuze en overleg over de gewenste eindresultaten.

Laten we nu de meest voorkomende kleurfouten systematiseren:

  1. Gebrek aan kennis over kleurentheorie en de begrippen helderheid, verzadiging en zuiverheid van kleuren.
  2. Onbekendheid met de samenstelling van pigmenten, het gedrag van hun componenten en het gebrek aan kennis over de eigenschappen van gebruikte pigmenten en hun kenmerken.
  3. Onbegrip van de verhouding tussen “warme” en “koele” pigmenten en hoe deze reageren op verschillende huidtypes.
  4. Moeite met voorspellen van kleurschema’s voor voorgestelde kleuroplossingen.
  5. Onvoldoende begrip van pigmentkleurveranderingen door verschillende brekingen onder de huid.
  6. Onbekendheid met het principe en de algoritmes voor het corrigeren van kleuren in bestaande kleuroplossingen.
  7. Varen op intuïtie voor het voorspellen van het eindresultaat, zonder grondige kennis van de bovengenoemde aspecten.

Het beheersen van al deze aspecten vormt een uitdaging voor beginnende specialisten. Kleur wordt beïnvloed door factoren zoals pigmentdiepte, toepassingsdichtheid en individuele lichaamskenmerken. Een diepgaand begrip van deze nuances is essentieel om consistente kleurresultaten te bereiken en je klanten aantrekkelijker te maken.

Communicatie met Klanten:

Bij het werken met klanten maken beginnende experts vaak fouten. Het vermogen om de wensen van de klant te begrijpen en passende oplossingen voor te stellen is essentieel. Elke specialist moet de klant uitleggen dat elke behandeling individueel is en discussies over kleur en vorm in detail voeren. Zorg ervoor om altijd een “Vrijwillige toestemming voor de procedure” te verkrijgen en contra-indicaties en nazorgbesprekingen te voeren voordat de behandeling begint.

Gebrek aan Ervaring:

Ervaring brengt intern vertrouwen en een dieper begrip van je expertise op een complex gebied. Het vereist kennis in verschillende disciplines: geneeskunde, kleurenleer, make-up, psychologie en observaties in de praktijk. Een professioneel oog komt voort uit ervaring en begrip, waardoor beginners meer kans hebben op fouten dan experts die zich houden aan normen en voorschriften. Opbouwen van ervaring leidt tot beter inzicht en nauwkeurigere behandelingen.

Permanente make-up is een eenvoudige procedure!

Vaak wordt gedacht dat permanente make-up een eenvoudige procedure is, maar in werkelijkheid is het niet zo simpel. Beginners realiseren zich dit zodra ze beginnen te werken en kunnen overweldigd raken. De eerste mislukkingen kunnen leiden tot ontmoediging, maar fouten maken is een normaal onderdeel van het leerproces. Vaardigheden ontwikkelen is een geleidelijk proces dat niet altijd gelijkmatig verloopt. Studenten voelen zich vaak zelfverzekerd tijdens begeleide trainingen, maar ervaren uitdagingen bij het werken met echte klanten.

Een veelvoorkomende fout is het onvermogen om goed met pigmenten te werken, wat soms leidt tot ontmoediging of uitval onder opgeleide specialisten aan het begin van hun carrière. Bij Huidspecialist opleidingen PMU ligt de focus op meer dan 70% van de training op praktijkervaring. Oefenen is van onschatbare waarde en essentieel om bekwaam te worden in permanente make-up. Het is een continu proces!

Het is belangrijk om in jezelf te geloven, in je kracht te vertrouwen en een passie te hebben voor groei en excellente resultaten. Het vergt toewijding en doorzettingsvermogen, maar met vastberadenheid en toewijding kun je veel bereiken. Onze gedreven studenten zijn hier het perfecte voorbeeld van.

Fouten bij de Selectie van pmu Apparatuur

Een veelgemaakte fout is het maken van de verkeerde keuze in apparatuur voor permanente make-up. De juiste apparatuur kiezen kan afhangen van de pmu school waar je hebt gestudeerd, wat beginners soms verward achterlaat.

Vaak zijn er twee opties die beginnende specialisten volgen: kiezen voor goedkope apparatuur met de intentie om later te upgraden naar professionelere apparatuur, of bewust kiezen voor en investeren in hoogwaardige apparatuur vanaf het begin.

Wij geloven dat werken met hoogwaardige apparatuur van cruciaal belang is en dat kwaliteit en integriteit nooit onderschat mogen worden. Een van de belangrijkste aanbevelingen voor toekomstige professionals is: ‘Wees eerlijk, gebruik hoogwaardige apparatuur en handhaaf een veilige werkomgeving.’

Correct Gebruik van Verdoving

Het gebruik van verdoving bij permanente make-up is cruciaal vanwege de pijnlijke aard van de procedure. Het is belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen bij het toedienen van verdoving, aangezien onjuist gebruik en toepassing risico’s met zich kunnen meebrengen.

Veelgemaakte fouten zijn onder meer: onverantwoordelijk gebruik van anesthetica, misvattingen over complicaties, en gebrek aan begrip over het gebruik van anesthetica. Voor de veiligheid van de cliënt is het essentieel dat de specialisten over de juiste kennis en procedures beschikken om alle mogelijke complicaties direct en adequaat aan te pakken. Het pmu model of de pmu klant dient bij de huisarts Emla zalf op recept te halen, zodat de huisarts hier akkoord op kan geven.

Een verkeerde keuze in de permanente make-upschool kan veel problemen veroorzaken.

De rol van de leraar is van onschatbare waarde in het vormen van een bewuste en zinvolle benadering van nieuwe kennis. Een correcte introductie in het vak is van groot belang, aangezien het fundament legt voor basisvaardigheden, passie voor het vak en de mogelijkheid om fouten te vermijden.

Toewijding en nauwgezetheid zijn essentieel bij de beoefening van permanente make-up. De inspanningen die je in je werk steekt zullen helpen bij het bereiken van professionaliteit, stabiliteit en perfectie in je techniek, en het vermogen om verschillende technieken toe te passen afhankelijk van elke situatie.

Het ontbreken van voortdurende professionele ontwikkeling is een grote fout voor elke specialist. De industrie evolueert voortdurend en het upgraden van kennis door het volgen van bijscholing en relevante cursussen is essentieel voor professionele excellentie. Het streven naar voortdurende professionele ontwikkeling is een kenmerk van uitmuntendheid en helpt elke specialist hun dienstenaanbod uit te breiden en up-to-date te blijven met nieuwe technologieën en materialen binnen de branche. Het behouden van een balans tussen het leren van nieuwe en gevestigde technieken is van vitaal belang, en het testen van nieuwe materialen op kunsthuid vermindert risico’s aanzienlijk.

Het bereiken van technische perfectie vereist consistent oefenen, maar blijven leren en bijscholen door middel van seminars, masterclasses en trainingen versterkt uw positie in de beautybranche en verbetert de kwaliteit van uw diensten. Wij bij de huidspecialist opleidingen zijn gespecialiseerd in het geven aan verschillende pmu opleidingen en helpen je graag verder.

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.