Skip to content

Verschillende soorten dermaplaning-mesjes

Dermaplaning wordt uitgevoerd door huidverzorgingsspecialisten / schoonheidsspecialiste als onderdeel van een gezichtsbehandeling. Schoonheidsspecialiste zijn tijdens de behandeling afhankelijk van verschillende soorten dermaplaning-mesjes. Vandaar dat we hier wat meer uitleg over geven.

Korte geschiedenis van Dermaplaning-mesjes Het eerste 10S dermaplaning-mes werd gepatenteerd door Biomedic. Het lemmet van het dermaplaning mesje was gemaakt van roestvrij staal en had de vorm van een botermes. Daarom werd het bekend als het botermesje. Het mes werd geleverd aan artsen of beoefenaars die gecertificeerd waren in dermaplaning, evenals aan andere behandelprotocollen. Dit werd voornamelijk gedaan om het gebruik van het mes bij niet-erkende schoonheidsspecialisten te ontmoedigen. Tegenwoordig worden dermaplaning-bladen geleverd door verschillende fabrikanten van chirurgische instrumenten.

Tegenwoordig worden er veel verschillende mesjes gebruikt voor een derma behandeling

Hieronder volgen enkele van de populaire soorten mesjes die worden gebruikt tijdens dermaplaning:

  • 10S-mesjes: Deze scherpe botermesjes zijn gemaakt van chirurgisch roestvrij staal en worden vanwege hun scherpe rand als ideaal beschouwd voor behandeling. Het mes onderscheidt zich door zijn ronde punt.
  • No.10 Scalpelmesjes: Deze mesjes onderscheiden zich door hun naar buiten gebogen randen. Deze mesjes zijn niet ideaal om te gebruiken over hoekige delen van het gezicht zoals jukbeenderen, kin of onder de neus of ogen. Daarom worden minder gebruikt dan 10S-mesjes.
  • No.14 Scalpelmesjes: Deze mesjes worden ook gebruikt tijdens dermaplaning. De No.14 onderscheidt zich door zijn botermesvorm, een lang lemmet en een waarneembare hoek aan de rand. Van alle bovengenoemde dermaplaning-messen zijn de 10S-messen een van de meest populaire dermaplaning-messen die tegenwoordig worden gebruikt. Deze mesjes helpen de toplagen van de huid af te werken door een methode van gecontroleerd chirurgisch schrapen. Daarom is het erg belangrijk om ze te kopen bij een betrouwbare fabrikant of groothandel. Deze mesjes staan ​​bekend om hun consistentie, scherpte, gladheid, flexibiliteit en betaalbaarheid. Deze messen zijn ook gemaakt van hoogwaardig chirurgisch roestvrij staal.

Wil je meer informatie over de derma planing cursus of heb je vragen over de mesjes, kun je een mailtje sturen naar info@huidspecialistopleidingen.nl

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.