Skip to content

Wat is het verschil tussen een handelsmerk en een behandeluitvoering

De Filler Kliniek opleidingen krijgt vaak vragen of wij een cursus plexr geven of een cursus met de soprano ice laser. Plexr is echter een wereldwijd gepatenteerde naam door professor elektrochirurgie aan de Staatsuniversiteit van Rome, Giorgio Fippi. De plexrpen werkt via plasma.

Een handelsmerk kan een of een combinatie zijn van de volgende:

  • 1. een bedrijfsnaam
  • 2. een productnaam
  • 3. een submerk
  • 4. een onderscheidende slogan
  • 5. een logo, afbeelding of symbool
  • 6. een kleur, woord, letter, cijfer of geluid
  • 7. een onderscheidende productvorm
  • 8. een aspect van verpakking
  • 9. een geur

Een patent en handelsmerk betekent dat zij het alleenrecht hebben op een technische uitvinding. Dit kan een uitvinding zijn zoals de plexrpen of de soprano diode ice laser of de tixel.

Zoals al eerder geschreven is de plexr en de soprano ice laser een patent naam. De plexrpen en de soprano ice laser hebben een bepaalde vormgeving die is vastgelegd. Wanneer je een plexr behandeling of een ontharingsbehandeling met de soprano uitvoert en dit op jouw website plaatst mag dit alleen wanneer er ook daadwerkelijk een plexrpen of soprano ice laser wordt gebruikt.

Wat is nu het verschil?

Een plexrpen werkt volgens een plasmatechniek, ook wel een fibroblast techniek genoemd. Dit geldt ook voor de soprano ice laser. De soprano ice laser werkt volgens een diode ice laser in motion techniek. Zo heb je meer gepatenteerde namen en apparatuur, waarbij je een bepaalde techniek hanteert. Hierbij wil het niet zeggen dat apparaten zonder een gepatenteerde naam verminderde resultaten geven dan de gepatenteerde naam, maar vaak is het zo dat de gepatenteerde naamhouder, het apparaat ontwikkeld heeft en zo ook veel meer naamsbekendheid krijgt en de daarbij horende prijzen.

Wanneer je een opleiding met apparaat volgt is het altijd belangrijk om te kijken naar de juiste certificaten, zoals een CE, medische CE en ISO certificaat en zit er een handleiding bij het apparaat. De Filler Kliniek opleidingen geeft diverse plasmapen opleidingen en diode ice laser opleidingen, waarbij wij met vergelijkbare apparatuur werken zoals de soprano ice laser en de plexrpen. Wil je meer informatie over de opleiding of apparatuur, staat het team van de Filler Kliniek opleidingen je graag te woord.  

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.