Skip to content

Wat is nu het verschil van ontharen met de diode ice laser

Wat is nu het verschil van SHR en HR

Tijdens de cursus permanent ontharen krijgen wij vaak de vraag wat het verschil van shr, shr stack en hr ontharen is.  SHR (super hair removal) is een methode dat zorgt voor een gelijkmatige/geleidelijke verhitting van de haarfollikels en voorkomt schade aan de omringende huid. Daarnaast zorgt het voor minder pijnsensatie en een diepere opwarming van de haar follikel. Dit gebeurt in een bewegende (in-motion) techniek.
In plaats van de haarfollikel bloot te stellen aan één enkele energiepuls van hoge energie, wat letsel kan veroorzaken aan huid met een hoog melaninegehalte, verhit SHR de huid geleidelijk tot de vereiste thermische energie aan de haarfollikel wordt geleverd. Hierdoor is SHR de veiligste optie voor laserontharing, ook voor cliënten met een donkere huid.

HR modus

De HR methode is de stationaire techniek, die zorgt voor een intense warmte eenmalig in de haarfollikel.

Stack modus

De STACK-modus is lager in hertz. De stack modus is 5 hertz waar de shr modus 10 hertz is. De hertz is de snelheid waarmee de flitsen worden verstuurd.

Laserkoppen

Je kunt ervoor kiezen om een laser met een of twee applicaturen (laserkoppen) te kopen. Het verschil van deze applicator zit in de grote van de spot size, waardoor je de behandelingsduur halveert. Je kunt hierdoor meer behandelingssessies uitvoeren, in minder tijd met een applicator met groter behandelgebied. Zodat u grotere gebieden snel kunt behandelen terwijl u uw cliënten de snelste en effectiefste ontharing biedt die maar mogelijk is. Je hebt een grote en een kleinere spot size voor de gebieden die een kleinere spot size nodig hebben, zoals de intieme zone, oksels end.

De lichte applicaturen maakt behandelingen comfortabeler voor behandelaars en aangenamer voor cliënten

Facial Tip
Voor een beter bereik hebben we een optioneel een facial tip. Hierdoor behandel je gemakkelijk gebieden die normaal moeilijk te bereiken zijn, zoals oren, neusgaten en glabella.

Golflengte diode ice laser

De applicaturen combineren drie zeer effectieve golflengten in één handstuk. Het richt zich tegelijkertijd op verschillende weefseldiepten en anatomische structuren in de haarfollikel, waardoor de efficiëntie van de behandeling wordt verhoogd.

755 golflente

755 golflente oftewel de alexandrite golflengte genoemd, wordt goed geabsorbeerd door de melanine chromoforen in de bovenste laag van de huid. De Alexandrite golflengte kan gebruikt worden voor de meest uiteenlopende haartypes en –kleuren en is het meest geschikt voor de behandeling van lichte haarkleuren en dun haar. Met de meer oppervlakkige penetratie pakt de 755nm golflengte de haarmatrix van de haarfollikel aan en is bijzonder effectief voor oppervlakkig ingebedde haren in gebieden zoals de wenkbrauwen en bovenlip.

De 808nm Golflengte

De 808 golflengte, ook wel gouden standaard golflengte in laserontharing genoemd, penetreert diep in de haarfollikel. De 808nm heeft een gematigd melanine absorptieniveau waardoor het veilig is voor donkere huidtypes. De 808nm richt zich op de haarmatrix en haarbulbus van het haarzakje, terwijl de matige weefseldieptepenetratie het ideaal maakt voor de behandeling van de armen, benen, wangen en baard.

1064 golflengte

De 1064 golflengte wordt gekenmerkt door een lagere melanine absorptie, waardoor dit een gerichte oplossing is voor donkere huidtypes. De 1064nm golflengte dringt diep door tot in de haarfollikel, waardoor de haarbulbus en de haarpapil behandeld worden en is daarmee geschikt voor diep ingebedde haren zoals de hoofdhuid, oksels en schaamstreek.
Een hogere waterabsorptie genereert een hogere temperatuur dat de opname van de golflengte 1064nm en het thermische profiel van de totale laserbehandeling verhoogt wat voor de meest effectieve ontharing zorgt.

Heb je interesse om met ontharen te starten in jouw salon of praktijk en zie je door de bomen het bos niet meer met de verschillende ontharingslasers? De medewerkers van de Filler kliniek opleidingen helpen je graag verder met eventuele vragen. Je kunt ook een cursus ontharen volgen, zonder de laser er direct bij te kopen. Zodat je de ontharingslaser kunt uitproberen en kijken of deze naar jouw wensen is.

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.