Skip to content

Wat komt er kijken bij het starten van een eigen praktijk

Wil je graag starten met een schoonheidssalon, beautysalon of praktijk en weet je niet goed, hoe je moet starten?  Een goede voorbereiding is belangrijk, om deze reden hebben wij  op een rij gezet waar je allemaal aan moet denken.

Voordat je een beautysalon wil starten, is het belangrijk om alles op papier te zetten. Een ondernemersplan maken. Dit is niet alleen belangrijk wanneer je bijvoorbeeld een lening af wil sluiten bij de bank maar dit is ook belangrijk voor jezelf. 

Ondernemingsplan:

In een bedrijfsplan beschrijf je hoe jouw schoonheidssalon eruit gaat zien. … 

  • Welke behandelingen je gaat geven.
  • Met welke product je gaat werken,
  • rechtsvorm ( zoals een eenmanszaak of een bv), 
  • concurrentie ( wat zijn de prijzen van de schoonheidssalons om je heen), Hoeveel salons zitten er in de omgeving waar je wil gaan starten
  • Wil je vanuit huis werken of een praktijkruimte huren
  • Wat zijn de huidige trends,
  • Wat is je doelgroep
  • Wat zijn de risico’s, 
  • Prijzen van jouw behandelingen bepalen

Een businessplan biedt inzicht in de strategie en doelen van jouw bedrijf en geeft je de kans je plannen te concretiseren. 

Na het maken van je business plan, schrijf je jezelf in bij de KVK. Bij de KVK moet je een bedrijfsnaam door geven. Let hierbij op, dat de bedrijfsnaam niet te lang is, en dat klanten begrijpen met je bedrijfsnaam wat je voor bedrijf hebt. 

Website

Om een professionele uitstraling te hebben is het belangrijk dat je een website hebt. Je kunt deze zelf maken of laten maken door een webdesigner. Wanneer je een naam voor je bedrijf hebt gekozen, is het belangrijk dat ook de domeinnaam van de website beschikbaar is. Dit kun je doen bij de KvK voor de naam van je bedrijf, en de  domeinnaam voor je website kun je nakijken bij SIDN.  

Wanneer je jezelf hebt ingeschreven bij de KVK is het belangrijk om een zakelijke bankrekening te openen en een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.  

Vergunningen

Doe gedegen onderzoek naar de vergunningen van eventuele behandelingen, zoals wanneer je een permanent make up behandeling wil geven.

Administratie

Zorg dat je de administratie goed op orde hebt. Een boekhouder of accountant kan je hiermee helpen.

Maak keuzes

Daarnaast draait een onderneming en in eerste instantie een ondernemersplan om het maken van keuzes. Wanneer je niet durft kiezen of een beslissing te maken, is een van de grootste valkuilen. Start je met heel veel verschillende schoonheidsbehandelingen en doe je van alles een beetje, dan ga je nooit ergens in uitblinken. Het is een misvatting dat je meer bereikt door meer te doen, je bereikt juist meer door minder te doen. Specialisaties is hierbij belangrijk. Focus je op bijvoorbeeld een filler behandeling met de mesogun. Je kunt met de mesogun al 5 verschillende soorten behandelingen geven. Of het ontharen met een diode ice laser. Maar je moét wel keuzes maken.’

Wie niet kiest, verliest

Ben uniek en durf een doelgroep te kiezen. Vind je het lastig om te kiezen, bepaal dan eerst voor welke doelgroep of behandeling je niet wil kiezen.

Volg een gedegen beauty training, opleiding of cursus. Bij de Filler kliniek opleidingen geven wij gespecialiseerde cursussen op het gebied van beauty. Naast de cursus helpen wij je ook met vragen over het starten van je onderneming. Wil je graag meer informatie over een training, dan staan de medewerkers van de Filler kliniek opleidingen, je graag te woord.

Als laatste wensen we je heel veel succes met het starten van je nieuwe onderneming. 

HERFSTDEAL
Gratis online cursus

Alleen in november

Gratis online cursus!

De hele maand november krijg je bij een beauty cursus van Huidspecialist Opleidingen een gratis online cursus naar keuze! 🎁

Wil jij je kennis uitbreiden op het gebied van beauty en huidverzorging? Dan is dit jouw kans! Bij Huidspecialist Opleidingen geloven we in continu leren en willen we het voor jou zo gemakkelijk mogelijk maken om je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Dus, als je je inschrijft voor een van onze beauty cursussen tussen 1 november en 30 november, krijg je een GRATIS online cursus naar keuze! 📚💻

Of je nu geïnteresseerd bent in anti-aging, permanent ontharen, tattoo removal, pmu cursus of iets anders, we hebben een breed scala aan cursussen waaruit je kunt kiezen.

Investeren in jezelf en je carrière en word een expert in de beauty industrie, vergroot je kansen op succes!

Mis deze geweldige aanbieding niet – deze is alleen geldig in november! Neem vandaag nog contact met ons op en meld je aan voor een beauty cursus bij Huidspecialist Opleidingen. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen en je te helpen groeien in deze opwindende branche!

Bij het boeken van een van onze cursussen, wordt in overleg de gratis cursus samen met u ingepland. U hoeft hiervoor niets extra’s te doen bij de betaling.