Skip to content

wimperstyliste worden

Hoe krijg je stralende wimpers

Laat ik mezelf even voorstellen. Ik Dewi ben docente bij de huidspecialist opleidingen. In 2015 ben ik begonnen met het zetten van wimpers, inmiddels mag ik mezelf wimper expert noemen en geef ik ook cursussen voor mensen die graag wimpers willen leren zetten.  Wil je starten met het zetten van mooie wimpers, leer ik je graag de perfecte  technieken om een wimperstyliste te worden.

Waar te beginnen

Als opleidingsinstituut krijgen we vaak de vragen: Waar moet je beginnen als je wil starten met het aanbieden van wimperverlengingen? Zijn  wimperextensions slecht zijn voor de wimpers, en kun je een allergische reactie krijgen of last hebben van de extensions. Alle antwoorden op jouw vragen leg ik uit in deze blog.

Geschiedenis wimperverlenging 

Interessant om te weten is, waar wimperverlenging  vandaan komt. Vroeger bedachten mensen de gekste dingen, zoals de wimpers knippen zodat ze daarna beter zouden gaan groeien ect.

Een pruikenmaker is begonnen met een wimperstrip met echte haren die hij door een gaasje heen haalde en daarmee is een van de eerste nep wimpers ontstaan. Uiteraard was het heel duur en konden alleen beroemde mensen deze manier van wimperverlenging betalen. Uiteindelijk was het geen succes en verdween het weer van de markt.

Rond de jaren 50 bloeide de business van wimperextensions zetten, weer helemaal op. Een nieuwe rage waren de plastic wimperextensions. En het werd razend populair, onder de beroemde mensen.

Uiteindelijk in het jaar 2000 werden de wimpers steeds meer betaalbaar en werden er verschillende materialen zoals zijde, mink, synthetisch of polyester ontwikkeld voor de wimper extensions. Deze verschillende materialen en soorten wimpers worden allemaal tijden de cursus wimperextensions besproken.

 

De wimpers

Over het hele lichaam zitten er haartjes, en deze groeien in verschillende fases. Zo ook bij onze wimpers. Heel de wimperrand vernieuwd iedere +/- 6-8 weken. Gezonde wimpers zijn lang stevig en dik.

Tijdens het plaatsen van wimperextensions letten we op de goede en gezonde haartjes. Hier plaatsen we de wimperextensions op, zodat het niet schadelijk is voor de wimpers. Het is normaal dat je elke dag zo’n 3 wimpers per dag verliest. Vandaar dat het logisch is, dat de uitgevallen wimper meer opvalt op het moment dat er een extensions op zit. Schrik hier niet van, want dit is volkomen normaal. opvullen moet dus regelmatig worden gedaan, zodat je geen gaten krijgt tussen de wimpers.

Schoonmaken en onderhoud

Heel veel klanten zeggen: “Ik wil ze niet nat maken want dan gaan de wimperextensions eraf”. Zoals ik hiervoor al vertelde verlies je elke dag drie haartjes en is het juist een natuurlijk proces dat de wimpers met wimperextension gelijkmatig uitvallen. Belangrijk is juist dat je ze schoonmaakt. Waarom is dit zo belangrijk: Tussen de aanhechting en de rand van de oogleden komt vuil van de hele dag, stof, vocht en cosmetica (make-up). Zorg er dus voor, dat je de wimpers elke dag of twee dagen reinigt met een reinigingsproduct dat de wimperspecialist adviseert, zodat alle viezigheid weg gaat en je wimpers gezond blijven.

Het onderhoud van de wimpers is ook belangrijk, omdat je met wimperextensions geen producten met olie mag gebruiken. Denk hierbij aan mascara, eyeliner, oogmaskers en eventuele dagcrème op de ogen. Op het moment dat er olie bij de lijm komt, waaraan de wimperextension bevestigd is,  wordt de lijm als het ware weer vloeibaar en daardoor gaat aan elkaar plakken. Hierdoor kun je serieuze klachten krijgt. 

Wel of geen wimperextensions?

Wanneer je een  te dikke wimper extension (bijvoorbeeld 3 keer zo dik)  op een natuurlijke wimper geplaatst, zullen de wimpers hieronder lijden. Gelukkig is dit tijdelijk omdat je wimpers elke 6 tot 8 weken vernieuwen, waardoor de schade tijdelijk is. Uw wimperstyliste zal dan ook een goed wimperserum adviseren om te gebruiken, zodat de wimpers goed gevoed worden en kunnen aansterken.

Als je  kiest voor een goede opleiding om wimperstyliste te worden en je maakt gebruik van kwaliteitsproducten, zal er weinig tot geen schade van de wimpers zijn. Natuurlijk is de verzorging van de klanten thuis ook belangrijk. 

One By one of Russian volume/2-6 D Volume?

Je hebt natuurlijk verschillende soorten wimperextension technieken zoals, one by one, of russian volume.

Zoals de naam eigenlijk al zegt is One by one. één extension per wimperhaartje en russian volume is 2-6 ultra dunne extensions per wimperhaartje.

De one by one techniek, is een natuurlijke volle wimper techniek. (mascara look) Wil je juist naar een glamour look met meer volume, kies dan de russian / 2-6 d Volume techniek.

Belangrijk is om goed naar je klanten als wimperstyliste te luisteren, naar de wensen en wat mogelijk is bij de klant. ( denk aan korte/lange wimpers, je kunt niet maximaal verlengen als iemand een hele korte wimper heeft).

Ook is het belangrijk dat wanneer je een cursus gaat volgen en nog nooit wimperextensions hebt gezet, eerst begint met de one by one cursus. Ga dit dan eens even flink oefenen en in de praktijk brengen en kijk daarna pas, voor de mogelijkheden om een volume cursus te volgen. De techniek is hetzelfde, maar bij de one by one plaats je één extension per haartje, en bij de volume maak je een waaiertje met je pincet en plaats je hem per haartje.

Het is dus niet mogelijk om de one by one cursus en de volume cursus op een dag af te ronden. Want dat gaat simpelweg niet lukken. Omdat je de techniek met je pincetten onder controle moet krijgen.

Tot slot, Geen wimperextensions maar natuurlijke wimper?

  • Het is belangrijk dat jij je wimpers goed verzorgt met een goed wimperserum zodat je wimpers voldoende voeding krijgen en ze goed kunnen groeien. ( het werkt als een soort conditioner  voor de wimpers.
  • Reinig iedere avond en ochtend je ogen en je gezicht. Ook wanneer je geen make up op hebt gehad. Er komen namelijk allemaal stofjes van buiten af,  tussen de wimpers en deze kunnen hierdoor ook weer beschadigd raken.
  • Gebruik geen wimperkruller na de mascara dan kunnen de wimpers afbreken
  • Vind je extensions too much? Denk dan eens aan een lash lift, bij deze behandelingen krullen we de natuurlijke wimpers en zit er een mooie krul in.

Wil je meer informatie of een wimpercursus volgen bij de Huidspecialist opleidingen sta ik of mijn medewerkers je graag te woord.

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.