Skip to content

Nieuw!

Cursus permanent ontharen met de Eos ice Diode laser

Cursus Definitief ontharen met de EOS diode ice laser 4 golflengtes

Wil je als beautyspecialiste definitief ontharen met de krachtigste laser die er op dit moment is? Dan mag je de Eos Diode ice met 4 golflengtes niet missen!

De nieuwste en meest innovatieve apparatuur en de meest moderene technieken, zonder de grote uitgave.

Laser ontharing (diode / IPL / DPL / alexandrite)

Een opleiding tot laser ontharing technicus betekent een spannende carrièreswitch.

Laser ontharing is een gespecialiseerd gebied van de schoonheidsbranche en vereist specifieke training en vaardigheden om de haren van een cliënt veilig en efficiënt te verwijderen.

De rol van een laser ontharing specialist bevat het ontvangen van klanten en het begrijpen van de specifieke ontharingsbehoeften. Tijdens het eerste consult moet de specialist het huidtype, de medicatiegeschiedenis en de gezondheidsgewoonten bekijken om de veiligste en meest effectieve instellingen voor het laserapparaat te beoordelen.

De cursus laser ontharen

Tijdens de cursus permanent ontharen krijg je uitleg over de verschillende standen van de  diode ice laser of het IPL apparaat. Zoals de  SHR (super hair removal) methode. Deze laser ontharing methode zorgt voor een gelijkmatige/geleidelijke verhitting van de haarfollikels en voorkomt schade aan de omringende huid. Daarnaast zorgt het voor minder pijnsensatie en een diepere opwarming van de haar follikel. Dit gebeurt in een bewegende (in-motion) techniek. In plaats van de haarfollikel bloot te stellen aan één enkele energiepuls van hoge energie, wat letsel kan veroorzaken aan huid met een hoog melaninegehalte, verhit SHR laser ontharing de huid geleidelijk tot de vereiste thermische energie aan de haarfollikel wordt geleverd. Hierdoor is SHR de veiligste optie voor laserontharing, ook voor cliënten met een donkere huid.

HR modus

De HR laser ontharing methode is de stationaire techniek, die zorgt voor een intense warmte eenmalig in de haarfollikel.

Stack modus

De STACK-modus is lager in hertz. De stack modus laser ontharing is 5 hertz waar de shr modus 10 hertz is. De hertz is de snelheid waarmee de flitsen worden verstuurd.

Laserkoppen

Tijdens de cursus laser ontharing kun je ervoor kiezen om met één of twee applicaturen (laserkoppen) te werken. Het verschil van deze applicator zit in de grote van de spot size, waardoor je de behandelingsduur van laser ontharing halveert. Je kunt hierdoor meer behandelingssessies uitvoeren, in minder tijd met een applicator met groter behandelgebied. Zodat je grotere gebieden snel kunt behandelen terwijl je jouw cliënten de snelste en effectiefste ontharing biedt die maar mogelijk is. Je hebt een grote en een kleinere spot size voor de gebieden die een kleinere spot size nodig hebben, zoals de intieme zone, oksels end.

De lichte applicaturen maakt behandelingen comfortabeler voor behandelaars en aangenamer voor cliënten

Facial Tip
Voor een beter bereik hebben we een optioneel een facial tip. Hierdoor behandel je gemakkelijk gebieden die normaal moeilijk te bereiken zijn, zoals oren, neusgaten en glabella.

Golflengte diode ice laser

De golflengte van zowel een ipl of een diode ice laser is ontzettend belangrijk. Tijdens de cursus permanent ontharen leer je de drie zeer effectieve golflengten van het laser ontharen. Het richt zich tegelijkertijd op verschillende weefseldiepten en anatomische structuren in de haarfollikel, waardoor de efficiëntie van de behandeling wordt verhoogd.

755 golflente

755 golflente oftewel de alexandrite golflengte genoemd, wordt goed geabsorbeerd door de melanine chromoforen in de bovenste laag van de huid. De Alexandrite golflengte kan gebruikt worden voor de meest uiteenlopende haartypes en –kleuren en is het meest geschikt voor de behandeling van lichte haarkleuren en dun haar. Met de meer oppervlakkige penetratie pakt de 755nm golflengte de haarmatrix van de haarfollikel aan en is bijzonder effectief voor oppervlakkig ingebedde haren in gebieden zoals de wenkbrauwen en bovenlip.

De 808nm Golflengte

De 808 golflengte, ook wel gouden standaard golflengte in laserontharing genoemd, penetreert diep in de haarfollikel. De 808nm heeft een gematigd melanine absorptieniveau waardoor het veilig is voor donkere huidtypes. De 808nm richt zich op de haarmatrix en haarbulbus van het haarzakje, terwijl de matige weefseldieptepenetratie het ideaal maakt voor de behandeling van de armen, benen, wangen en baard.

1064 golflengte

De 1064 golflengte wordt gekenmerkt door een lagere melanine absorptie, waardoor dit een gerichte oplossing is voor donkere huidtypes. De 1064nm golflengte dringt diep door tot in de haarfollikel, waardoor de haarbulbus en de haarpapil behandeld worden en is daarmee geschikt voor diep ingebedde haren zoals de hoofdhuid, oksels en schaamstreek.
Een hogere waterabsorptie genereert een hogere temperatuur dat de opname van de golflengte 1064nm en het thermische profiel van de totale laserbehandeling verhoogt wat voor de meest effectieve ontharing zorgt.

Alexandrite laser

Lasertechnologie  Alexandrite
De Rolls-Royce onder de fiber lasers genoemd, is de toonaangevende Alexandrite laser die momenteel in gebruik is. De innovatieve technologie combineert Alexandrite-laser voor een lichte huid en Nd: YAG-laser voor donkere huidtypes. Talrijke voordelen en bewezen resultaten zorgen ervoor dat deze revolutionaire laser onze vertrouwde partner is bij de behandeling van u.

Aantal behandelingen

Doorgaans worden ongeveer acht behandelingen aanbevolen, met tussenpozen van vier tot zes weken. De laser biedt een breed scala aan vermogensinstellingen en pulsbreedtes om optimale resultaten te bereiken, iets wat andere lasers met vaste parameters niet kunnen. Individuele resultaten zullen variëren en dikker haar reageert beter dan fijner, lichter haar. Alle huidtypes hebben koeling van topkwaliteit nodig en hiervoor gebruiken we de SmartCool.

Voordelen Alexandrite ND Yag laser:

 • Snellere en minder pijnlijke behandelingen
 • Minder risico op bijwerkingen omdat het kan werken met minder warmte op de huid
 • Veelzijdigheid om veilig alle huidtypes te behandelen en aanpassingsvermogen aan gemengde huidtypes
 • Al na 6 behandelingen kunnen we een langere tijd tussen de sessies laten in vergelijking met een traditionele laser
 • Meer kansen om het dikkere en diepere haar te bereiken (zoals bikini of rug van mannen) door energie en parameters te moduleren
 • Meer effectiviteit op dunner haar op gezichten
 • Minder frequente onderhoudssessies

Gemengde technologie (Alex + Nd:YAG)

Een moeilijkheid bij laserontharing is gecentreerd rond het vermogen om donkere huiden met fijn haar te behandelen. De laser is het ultieme platformsysteem voor dit probleem door in één laserpuls de 2 gouden standaardgolflengten van ontharing samen te voegen. Door een deel van Alexandrite toe te voegen aan de veiligheid van een Nd:YAG-puls kunnen fijne haartjes op alle huidtypes worden behandeld.

Alexandrite (755nm) laser wordt beschouwd als de gouden standaard voor ontharing voor huidtypes 1-3 vanwege de hoge absorptie van deze golflengten in melanine (kleuring voor haar).

Nd:YAG (1064nm) laser is de veiligste golflengte voor het behandelen van alle huidtypes, wat betekent dat het kan worden gebruikt op een donker huidtype tot en met huidtype 6. Het heeft een lage melanine-absorptie, dus de golflengten worden niet geabsorbeerd door kleur vandaar de veiligheid bij de behandeling van donkere huidtypes. Het richt zich op de kiemcel van het haarzakje van de vasculaire toevoer van het haarzakje. Dit betekent dat het zelfs resultaten geeft in haar zonder melanine en effectief is in blond, rood en grijs haar.

Gemengde technologie

  • Verminderde thermische energie, dus minder pijn
  • Effectief op elk huidtype
  • Effectief op alle huidskleuren
  • Veilig op alle huidtypes, inclusief donkere huiden
  • Snellere behandelingen
  • Verbeterde resultaten voor huidverjonging
  • Snelle behandeltijden
  • Behandelingen het hele jaar door

Lichte huidtypes I – III (Alexandrietlaser)

De zeer lichte huid (type I) wordt behandeld met een korte pulsbreedte, waarbij een agressievere pulsbreedte wordt gereserveerd voor latere sessies naarmate het haar fijner wordt. Grof haar heeft minder energie nodig dan fijn haar. Gezichtshaar van mannen en dik, dicht haar op andere delen van het lichaam kan worden gestart met lage instellingen. We gebruiken de grootst mogelijke spotgrootte gezien de combinatie van instellingen om een ​​snelle en effectieve behandeling te bieden. Herhalingsfrequenties van meer dan 1 Hz kunnen worden gekozen op basis van het comfort van de cliënt.

Donkere huidtypes IV-VI (Nd:YAG-laser)

Mensen met een donkere huid hebben een verhoogd risico op bijwerkingen bij het gebruik van de Alexandrite-laser , dus de Nd:YAG is de golflengte bij uitstek. Om de huid van deze patiënten te beschermen, gebruiken we langere pulsbreedtes (langere leveringstijd van energie). Nogmaals, de grootte van het te behandelen lichaamsgebied bepaalt de grootte van de vlek. Dit kan 10 mm zijn op kleine gebieden zoals het gezicht, de bikinilijn en de oksels, en een vlekgrootte van 12 of 15 mm op de benen, rug en borst.

Effectieve laserontharing

Vrouwen kiezen er meestal voor om hun bikinilijn, oksels, gezicht, benen, armen en rug te behandelen. Mannen kiezen gewoonlijk hun borst, buik en rug, evenals de baard- en nekgebieden. Degenen die een behandeling zoeken vanwege ingegroeide haartjes en scheerbrandwonden zien doorgaans een volledig herstel na acht tot twaalf sessies met tussenpozen van zes weken.

Bijwerkingen van laserontharing

Folliculair oedeem, of zwelling van de haarzakjes, is een volkomen natuurlijk gevolg van elke laserontharingssessie. Bij 90% van de patiënten is het binnen 15 minuten verdwenen. In zeldzame gevallen kan het enkele dagen aanhouden en jeuk veroorzaken. In deze gevallen wordt een behandeling met Aloë Vera of 1% hydrocortisonlotion geadviseerd.

Heb je interesse om met ontharen te starten in jouw salon of praktijk en zie je door de bomen het bos niet meer met de verschillende ontharingslasers? De medewerkers van de huidspecialist opleidingen helpen je graag verder met eventuele vragen. Je kunt ook een cursus ontharen volgen, zonder de laser er direct bij te kopen. Zodat je de ontharingslaser kunt uitproberen en kijken of deze naar jouw wensen is.

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.