Skip to content

Over Cursus tatoeage verwijderen picolaser met certificaat

Actieprijs nog 16 dagen geldig.
Eindhoven

Oorspronkelijke prijs was: €435,00.Huidige prijs is: €340,00. incl. 21% BTW

In het pakket zitten de volgende onderdelen:

 • Opleidingsboek
 • Informatiepakket en vragenformulier voor de cliënt
 • Certificaat
 • huur van de picolaser
 • Gebruik van alle producten tijdens de cursus zoals oppervlakte reiniging, nazorg gel.
 • gebruik Hygiëne producten en materialen ( Sterillium, wattenschijfjes, tissues, dental towels, handschoenen, wegwerpstoelhoes, non steriele gaasjes, schaartjes)
 • Gebruik hygiëne materialen & Linnengoed (handdoeken, kompres, bandeau, stoelhoes, wegwerphoes)
 • Nazorg gel & crème voor het model
Dagopleiding
Duur van de opleiding: 1 dag
Lestijden: 10:00-17.00 uur
Modellen  1-2 voor praktijk

Wat bieden wij:

Voor iedereen toegankelijk

Gelijk aan MBO niveau. Voor deze cursus is geen verplichte vooropleiding nodig.

Waardevol diploma

Incl. examen. Niet geslaagd? Gratis herexamen.

Voorziening

Koffie, thee water zijn inbegrepen.

Doelstelling

De cursus én de apparatuur zijn bedoeld ter uitoefening in beroep of bedrijf.

Kwalitatief hoogstaand onderwijs

Ons cursusmateriaal wordt voortdurend up-to-date gehouden en aangevuld met de laatste wetgevingen en belangrijke evoluties in je vakgebied.

Geen onvoorziene kosten

Kant en klare pakketten.

Cursus tattoo verwijderen

 

Hoe blijft een tattoo in de huid zitten

Weet jij dat één op de drie mensen een tatoeage heeft. En dat percentage wordt natuurlijk alleen maar hoger, als je ziet dat de toekomstige generaties bijna allemaal een tattoo nemen.
Nu is het misschien wel leuk om uit te leggen hoe de tatoeage inkt in de huid blijft zitten. Bijvoorbeeld in welke laag wordt een tatoeage geïnjecteerd, en waarom probeert onze huid de inkt niet kwijt te raken, of af te voeren. Want technisch gezien is het natuurlijk geen lichaamseigen stof.

En wat bedoelen we met tatoeages zijn permanent? Omdat sommige situaties ervoor zorgen dat ze vervagen in de tijd. We hebben dus wat vragen om te beantwoorden… Als we dus gaan praten over hoe tatoeages werken, moeten we de basis van de huid leren kennen. Dit wordt uitgebreid besproken tijdens de les.

Inkt afbreken in de huid

Inkt wordt geïnjecteerd in de dermis laag. Heel veel van die inkt zal in die collagene laag blijven zitten en een gedeelte wordt afgevoerd door het lymfestelsel. Maar dat is niet het enige wat er aan de hand is. De tattoo naald gaat ongeveer 50 tot 3000 keer per minuut in de huid, dat veroorzaakt trauma. Daarbij worden er lichaamsvreemde stoffen in de huid geïnjecteerd. Normaal gesproken wanneer er trauma aan de huid plaatsvindt, of wanneer er een lichaamsvreemde stof in ons lichaam terecht komt, heeft ons lichaam daar wel iets over te zeggen en reageert daarop!!

Het belangrijkste is dat de huid reageert door witte bloedcellen naar het trauma in de huid te transporteren, en dat gebeurt bij een tatoeage proces ook. Witte bloedcellen gaan naar het gedeelte waar de tattoo inkt wordt ingebracht. Deze witte bloedcellen worden ook wel macrofagen genoemd. Ze eten virussen, bacteriën en dood weefsel. In dit geval proberen ze de inkt op te eten. Dit proces wordt ook wel fagocytose genoemd, Waarbij de cel een andere cel omsluit zodat die veilig is opgeslagen. Normaal gesproken wanneer een macrofaag zo’n cel insluit wordt het afgebroken en verteerd maar inkt bevat stoffen zoals; plastic, ijzeroxide, koolstof en anderen niet lichaamseigen stoffen. Hiervoor zijn de macrofagen, het immuunsysteem niet gemaakt. Ze sluiten de inkt in en houden het vast!! Dus de macrofaag kapselt het in, zodat de inkt niet naar andere delen van het lichaam kan vloeien of migreren.

Picolaser verpulvert de kapselvorming

Bij het verwijderen van tatoeages gebruik je een picolaser om deze kapselvorming te verpulveren. Binnen een paar seconde zendt de laser een lichtflits uit. De inktdeeltjes die in de huid zitten worden door het licht van de laser geabsorbeerd. Dit zorgt ervoor dat de inkt in kleine delen uit elkaar vallen. Deze inktdeeltjes worden door het afweersysteem van het lichaam afgevoerd. Het gaat niet alleen om het verwijderen van tatoeages of pigment. De contra-indicaties zijn erg belangrijk. Zo moet jij onderscheid kunnen maken van huidproblemen en of huidafwijkingen die om medische redenen niet behandeld mogen worden.

Wil je graag tattoos gaan verwijderen of de tatoeëerder meer artistieke vrijheid geven om te coveren, volg dan de cursus tattoo verwijderen bij de Huidspecialist opleidingen.

Inhoud Picosecond laser opleiding:

Zeer praktijkgericht:

Theorieles:

 • Huidanalyse o.a. aandoeningen
 • kennis van de inktsoorten en pigmenten
 • GGD hygiëne richtlijnen
 • Oppervlakte desinfecteren
 • Verwijderen o.a. PMU en tattoo
 • Littekens verminderen
 • Instellen picolaser
 • Onderscheiden van lenzen en carbonfilter
 • Nazorg
 • Behandelplan opstellen
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Praktijk 2 modellen voor verwijderen tattoos

Certificaat

Certificering wordt verleend na succesvolle afronding. Aan het einde van de cursus wordt een examen afgenomen waarbij een voldoende wordt behaald van 80%. U kunt dit examen zo vaak opnieuw afleggen als nodig is om te slagen. Na afronding van de opleiding ontvangt u één certificaat.

Verplichte voorkennis of opleiding

U heeft voor deze cursus geen verplichte vooropleiding nodig

Afgestudeerd bij de Huidspecialist opleidingen

Als je eenmaal student bent, ben je student voor het leven. We bieden ook na de training ondersteuning aan al onze studenten, eenmaal afgestudeerd aan een van onze opleidingen,  krijg je de ondersteuning die nodig is om een succesvolle behandeling neer te zetten in je salon.

Gespreid betalen

Geniet nu van de vrijheid om te leren en groeien op jouw eigen tempo, zonder je zorgen te maken over de kosten. Bij ons is het mogelijk om gespreid te betalen voor zowel de cursus als de benodigde apparatuur. Met onze flexibele betalingsoptie, kun je de kosten spreiden over meerdere termijnen, waardoor de financiële druk verlicht wordt. Of je nu kiest voor een maandelijkse of kwartaalbetaling, je hebt de controle over je betalingen en kunt je focussen op je leertraject. Zo wordt het behalen van nieuwe vaardigheden toegankelijker dan ooit tevoren.

Stap voor stap investeren in je toekomst is onze missie. Ontdek de mogelijkheid tot gespreid betalen en schrijf je vandaag nog in voor onze cursus. Neem de eerste stap in je leerreis zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de financiële last!

Waarom kiezen voor de Huidspecialist opleidingen?

 • Kwalitatieve opleidingen
 • Betaalbare prijzen
 • Duidelijke uitleg
 • Persoonlijke begeleiding
 • Gratis examen (intern)
 • Lessen in kleine groepen of privéles
 • Gerenommeerde vakdocenten

Verplichtingen behandeling

Verplichtingen behandeling: Bij het uitvoeren van behandelingen met invasieve apparatuur  is het belangrijk om te voldoen aan de nieuwe wetgeving WTZA (Wet toetreding zorgaanbieders). Deze wet is van kracht om de kwaliteit en veiligheid van zorg te waarborgen. Als zorgaanbieder ben je verplicht om aan bepaalde eisen te voldoen en te voldoen aan de gestelde normen. Voor meer gedetailleerde informatie, verwijzen wij je graag naar de volgende link: Regelgeving behandelingen Tijdens de cursus zullen we uitgebreid aan je uitleggen waar je aan moet voldoen.

Bekend van SBS6 Cursus tattoo verwijderen met de Picolaser

YouTube video

 

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.