Mogen schoonheidsspecialisten chemische peelings uitvoeren?

Chemische peeling is een veilige en effectieve behandeling om verschillende huidproblemen aan te pakken en de algehele uitstraling van de huid te verbeteren. Het principe van peeling omvat gecontroleerde chemische schade aan de huid om deze te verjongen en de oppervlaktetextuur te verbeteren, waardoor de huid gladder wordt.

Bekijk onze cursus Chemische peeling

Soorten chemische peelings

Er zijn verschillende soorten chemische peelings die op basis van de mate van letsel aan de huid worden ingedeeld, wat bepaalt voor welke indicaties ze kunnen worden gebruikt. Oppervlakkige peelings zijn gericht op het behandelen van oppervlakkige aandoeningen zoals melasma, acne en huidverkleuring, terwijl peelings van middelmatige diepte nuttig zijn bij de behandeling van zonnekeratosen, verkleuring van de huid en pigmentstoornissen.

Mogen chemische peelings worden uitgevoerd door schoonheidsspecialisten?

De vraag of een schoonheidsspecialiste chemische peelings mag uitvoeren, hangt af van het percentage van de gebruikte peelingoplossing. Peelings tot 30% kunnen door schoonheidsspecialisten worden uitgevoerd, terwijl peelings van 50-70% door huidtherapeuten kunnen worden gedaan. Peelings van 70% en hoger dienen te worden uitgevoerd door een dermatoloog.
Chemische peeling is een proces waarbij gecontroleerde chemische schade aan de huid wordt veroorzaakt door het aanbrengen van een chemisch peelingmiddel. Dit resulteert in de exfoliatie van de oppervlakkige huidlagen, gevolgd door de regeneratie van nieuwe huidweefsels.

Salicylzuur als chemisch peeling

Salicylzuur is een veelgebruikt ingrediënt in chemische peelings vanwege zijn exfoliërende eigenschappen. Het wordt al meer dan 2000 jaar gebruikt om verschillende huidaandoeningen te behandelen. Salicylzuur staat bekend om zijn vermogen om acne te behandelen en heeft ook indicaties voor melasma, fotoschade, sproeten en lentigines. Het wordt erkend vanwege zijn vermogen om cellulaire verbindingen te verstoren en heeft bewezen werkzaam en veilig te zijn voor verschillende huidtypes.

Wil je meer weten over chemische peelings of een cursus volgen om een behandeling aan je klanten te geven? Opleidingsinstituut de Huidspecialisten geeft je graag meer informatie over de mooie behandeling.