Deze online gids bevat het onmisbare advies voor iedereen die overweegt om een Picolaser kopen voor het verwijderen van tatoeages te kopen. Of u nu een gevestigde medische praktijk heeft of voor het eerst de esthetiek wilt betreden, er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden voordat u een weloverwogen aankoop doet van laserapparatuur voor het verwijderen van tatoeages.

Apparatuur varieert sterk op basis van kenmerken en mogelijkheden. Sommige systemen zijn perfect voor het behandelen van een breed scala aan tatoeages, en sommige systemen zijn ideaal voor zeer specifieke tatoeage-inkten.

Lason groothandel beschrijft hierin de 6 basisconcepten die kopers moeten overwegen voordat ze een laser aanschaffen:

  • Q-schakelen
  • Piekvermogen
  • Golflengten
  • CE-goedkeuring
  • Laser onderhoud
  • Training en ondersteuning

Samen helpen de onderwerpen van deze gids u bij het navigeren door uw opties bij het kiezen van de juiste laserapparatuur voor het verwijderen van tatoeages voor uw praktijk. Het helpt ook om de voorschriften voor het verwijderen van tatoeages te begrijpen:

Bekijk onze cursus tattoo verwijderen met picolaser

Q-schakelen

De technologie die wordt gebruikt voor het verwijderen van tatoeages wordt “Q-switching” genoemd. Het is de productie van een specifiek type snelle, krachtige puls die tatoeage-inkt verbrijzelt zonder het omliggende huidweefsel te beschadigen. Ga voor meer technische details over deze geavanceerde technologie naar onze Q-switch Lasertechnologie-pagina.

Alle andere soorten esthetische lasers zullen tatoeages niet veilig en effectief verwijderen – Q-geschakelde lasers zijn de enige beproefde methode om tatoeages veilig en zonder littekens te verwijderen.

Er zijn twee hoofdtypen Q-geschakelde lasers op de markt: passief Q-geschakeld en actief Q-geschakeld. Passief Q-geschakelde lasers produceren pulsen van energie die in staat zijn om tatoeages te verwijderen, maar hebben niet de hoge prestatiemogelijkheden van grotere, actief Q-geschakelde lasersystemen.

Passief Q-geschakelde lasers zijn over het algemeen kleiner, draagbaarder en betaalbaarder, maar hebben niet de geavanceerde kracht en functies van actief Q-geschakelde modellen.

De Picosecond en de picoplus laser is een voorbeeld van een actief Q-geschakelde laser – elke puls is slechts 450 picoseconden lang voor een piekvermogen dat vele malen groter is dan concurrerende actief Q-geschakelde lasersystemen. Het hoge piekvermogen van een professioneel systeem zoals de picosecond en de picoplus zorgt ervoor dat de meest hardnekkige en moeilijk te behandelen tatoeages kunnen worden verwijderd.

Bekijk onze cursus tattoo verwijderen met picolaser

Piekvermogen

Kracht is belangrijk om bij elke behandeling hoogwaardige tattoo-verwijderingsresultaten te krijgen. Sommige systemen kunnen voldoende vervagingsresultaten opleveren voor de eerste paar behandelingen, maar hebben niet voldoende kracht om de inkt van hardnekkige tatoeages diep in de lederhuid te breken. Om dit probleem te voorkomen, is het belangrijk om rekening te houden met het piekvermogen bij het nemen van uw beslissing over de aanschaf van een laser.

Piekvermogen is het resultaat van pulsbreedte en energie – hoe kleiner de pulsbreedte en hoe groter de energieproductie, hoe hoger het piekvermogen. Hogere piekvermogens stellen laser specialistenin staat om tatoeages met grotere tattoos te behandelen zonder afbreuk te doen aan de grootte van de laserbehandelingsvlek. In totaal zorgt het piekvermogen ervoor dat u betere verwijderingsresultaten krijgt voor een grotere client tevredenheid.

Zowel de picosecond als de picoplus hebben een hoge energieproductie en uitzonderlijk korte pulsbreedtes voor de beste piekvermogenproductie in zijn klasse. Houd rekening met het piekvermogen bij het nemen van uw beslissing over de aanschaf van lasers.

Golflengten

Verschillende kleuren tatoeage-inkt absorberen verschillende golflengten van energie – wat betekent dat de specialisten die een tatoeage verwijderen schakelen tussen verschillende golflengten van laserenergie bij het behandelen van tatoeages. Als u de mogelijkheden van verschillende golflengten begrijpt, zal dit uw laserkeuze enorm helpen.

Er zijn drie veelvoorkomende typen Q-Switched lasers in de tatoeage-verwijderingsindustrie: Nd: YAG, Ruby en Alexandrite.

De go-to laser voor de meeste beoefenaars van tatoeage verwijderen is een Nd: YAG-laser, zoals de picosecond, omdat deze in staat is om de meest veelzijdige golflengten te produceren: 1064 nm en 532 nm. De golflengte van 1064 nm is een krachtpatser voor het behandelen van zwarte, blauwe en andere donkere inktkleuren; de golflengte van 532 nm is zeer effectief voor het verwijderen van rode, oranje, roze en andere felle kleuren. Deze twee krachtige golflengten kunnen 95% van de tatoeages volledig verwijderen.

Elite-beoefenaars die zich zorgen maken over de resterende 5% van de tatoeages, investeren vaak in een extra picoplus (650 en 585 nm), zoals de picoplus (755 nm) als aanvulling op hun aankoop van een Nd: YAG-laser. De golflengten Ruby en Alexandrite werken op dezelfde manier en worden uitstekend geabsorbeerd door moeilijk te behandelen inktkleuren zoals limoengroen, groenblauw en turkoois.

Het picoplus systeem – dat de veelzijdigheid van een Nd: YAG-laser combineert met de unieke mogelijkheden van een Ruby-laser – is een krachtige optie voor klinieken die het beste van beide soorten lasers willen hebben. Het belangrijke verschil tussen de picoplus en andere tattoo-verwijderingssystemen met meerdere golflengten is dat het uitzonderlijk krachtige pulsen heeft voor elke golflengte. Pas op voor “handstukfiltersystemen” die extra golflengten aanwerven, maar geen stroom leveren.

CE-goedkeuring

De regering van de Nederland beschouwt het verwijderen van Tattoos als een cosmetische procedure. Daarom is laserapparatuur voor het verwijderen van tatoeages geclassificeerd als medische hulpmiddelen en gereguleerd en dien je een laser te hebben met een CE certificaat.

CE-goedkeuring betekent dat deze methode voor het verwijderen van tatoeages voldoet aan de eisen van de instanties voor veiligheid en effectiviteit.

Als je online naar lasers hebt gezocht, heb je waarschijnlijk de machines gezien die op eBay en andere online handelssites worden verkocht. Deze lasers hebben meestal een zeer aantrekkelijke prijs, maar laat u niet misleiden – het is illegaal om tatoeages te verwijderen in Nederland met apparaten die geen CE-goedkeuring hebben. Deze lasers zijn vaak gemaakt van materialen van lage kwaliteit, produceren inconsistente hoeveelheden energie en brengen de huid van de client in gevaar.

Laser onderhoud

Geavanceerde actief Q-geschakelde lasers voor het verwijderen van tatoeages hebben regelmatig onderhoud nodig om optimaal te presteren. Deze geavanceerde lasersystemen hebben delicate technische en optische componenten die periodiek moeten worden gereinigd, gekalibreerd en uitgelijnd. Zonder preventief onderhoud en service door getrainde professionals, zullen tattoo-verwijderingsapparatuur in de loop van de tijd minder kracht en efficiëntie hebben.

Omdat u waarschijnlijk van plan bent om nog vele jaren tatoeages te verwijderen, is het belangrijk om een laserleverancier te kiezen die doorlopende service verleent na het verstrijken van de garantie. Uw laser voor het verwijderen van tatoeages is tenslotte de hoeksteen van uw praktijk.

Sommige laserfabrikanten bieden geen à-la-carteservices aan, wat betekent dat als u niet onder een verlengd garantiecontract valt, ze uw laser niet zullen repareren als deze defect raakt. Evenzo bieden dealers van gebruikte lasers doorgaans geen onderhouds- of serviceondersteuning, en het kan zijn dat de oorspronkelijke fabrikanten van het gebruikte systeem niet akkoord gaan met het verlenen van service.

Training en ondersteuning

Er zijn twee dingen waar elke laserinkoper rekening mee moet houden bij het kopen van een laser: de kwaliteit van het lasersysteem. Wanneer u een laser voor het verwijderen van tatoeages koopt, bouwt u ook een voortdurende relatie op met de laserleverancier; u wilt er zeker van zijn dat zij de middelen bieden om uw klinische operatie te laten gedijen.

Een grondige training is essentieel voor elke beoefenaar van het verwijderen van tatoeages om zich zelfverzekerd te voelen bij het behandelen van patiënten. Van het beoordelen van tatoeages tot het bespreken van nazorg, er zijn veel details die moeten worden geleerd om uw patiënten eersteklas service te bieden.

Filler kliniek opleidingen geeft alle klanten een uitgebreide praktijkopleiding. Opleidende klanten leren uitgebreide details over de wetenschap en praktijk van het verwijderen van tattoos, waardoor ze een basiskennis krijgen wanneer ze deze winstgevende procedure beginnen uit te voeren.

Ook zijn effectieve marketinginspanningen essentieel voor het succes van elke tatoeageverwijdering. Zelfs als een kliniek over de beste beschikbare lasertechnologie beschikt, zal het geen winst opleveren tenzij marketing wordt gebruikt om clienten binnen te halen.

Lason groothandel biedt meer dan lasertechnologie van wereldklasse – we bieden een doorlopend partnerschap om u te helpen slagen bij het verwijderen van tattoos.

Lason voor het verwijderen van tatoeages

Lason is de enige laserfabrikant die gespecialiseerd is in technologie en apparatuur voor het verwijderen van tatoeages. Onze systemen worden gekozen door de meest erkende namen op het gebied van tatoeage verwijderen en door elite huidspecialisten die de beste resultaten willen voor hun clienten.

De picoplus is de krachtigste laser met meerdere golflengten die momenteel op de markt is. Met vijf krachtige golflengten en een hoog piekvermogen is de picoplus de ultieme technologie voor het verwijderen van inkt. Geen enkel ander tattoo-verwijderingssysteem kan het volledige scala aan tatoeage-inktkleuren zo snel verwijderen en zulke mooie huidresultaten produceren.

Wil je graag wat meer informatie over de verschillende lasers en de opleidingen, staan de docenten van de Filler kliniek opleidingen je graag te woord.