De belangrijkste aspecten bij permanente ontharingsbehandelingen

Wanneer je overweegt om permanente ontharingsbehandelingen aan te bieden bij klanten, zijn er enkele belangrijke factoren om in gedachten te houden. Een van de meest geavanceerde en effectieve technologieën op dit gebied is het gebruik van de diode ice laser. Deze innovatieve laser biedt tal van voordelen en is uitermate geschikt voor het bereiken van optimale resultaten.

Bij het overwegen van de geschikte laser voor permanente ontharing, zijn golflengtes een cruciale factor om rekening mee te houden. De diode ice laser maakt gebruik van verschillende golflengtes, namelijk 755, 808, 1064 en 940 nanometer. Elke golflengte heeft zijn eigen unieke eigenschappen die bijdragen aan het succes van de behandelingen.

Bekijk onze cursus definitief ontharen

Golflengtes & Toepassingen: Technologische Precisie

De 755 nanometer golflengte is uitermate geschikt voor de behandeling van lichte haren en huidtypes I en II. Deze golflengte wordt vooral gebruikt voor oppervlakkige ontharing op gevoelige delen van het lichaam.

De 808 nanometer golflengte is ideaal voor het behandelen van middelmatige tot donkere huidtypes (III tot VI) en donkere haren. Het biedt uitstekende resultaten bij het verwijderen van haar op grotere lichaamsdelen zoals benen, armen en rug.

Voor diepere ontharing en het behandelen van alle huidtypes (I tot VI) is de 1064 nanometer golflengte van essentieel belang. Deze golflengte is ideaal voor donkere en dikke haren op verschillende delen van het lichaam.

De 940 nanometer golflengte wordt gebruikt voor behandelingen bij donkere huidtypes (IV tot VI) en het verwijderen van haar op gevoelige gebieden zoals het gezicht.

Naast de diverse golflengtes biedt de diode ice laser ook verschillende standen aan: SHR (Super Hair Removal), HR (Hair Removal) en Stack. Deze standen maken het mogelijk om de behandelingen af te stemmen op de unieke behoeften van elke klant.

Behandelingsflexibiliteit: SHR, HR, Stack

SHR is speciaal ontworpen om grote lichaamsdelen snel en comfortabel te behandelen. Het maakt gebruik van een hogere herhalingsfrequentie en lagere energie per puls, waardoor de behandeling minder pijnlijk en effectiever wordt.

HR, ofwel Hair Removal, is ontwikkeld voor het verwijderen van haar op kleinere lichaamsdelen of gebieden waar precisie vereist is. De energie per puls is hoger dan bij SHR, waardoor het haar efficiënt wordt verwijderd.

Stack is de derde stand en wordt gebruikt voor het behandelen van diepere haren. Door meerdere pulsen kort na elkaar af te geven, kan deze stand zelfs de meest hardnekkige haren effectief verwijderen.

Gekoelde Laser Kop: Comfort als Prioriteit

Een gekoelde laser kop is van cruciaal belang bij de behandeling met de diode ice laser. Deze innovatieve koeltechnologie zorgt ervoor dat de huid tijdens de behandeling continu gekoeld wordt, waardoor het ongemak tot een minimum wordt beperkt. Bovendien minimaliseert het de kans op huidbeschadiging, waardoor de behandeling veilig en effectief is.

De Huidspecialist Opleidingen: Topkwaliteit in Ontharing

Bij instituut De Huidspecialist opleidingen begrijpen we het belang van deze factoren bij permanente ontharing. Daarom bieden wij de beste diode ice lasers aan met een vermogen van 4000 millijoules (mj). Hiermee kunnen we optimale resultaten behalen en onze klanten de beste ervaring bieden.