Ontharing – Uitleg over Lasers

Om optimale resultaten te garanderen voor diverse combinaties van haartypes en huidskleuren, zijn meerdere lasergolflengten essentieel. Wij bieden een scala aan lasersystemen aan, zodat we kunnen profiteren van de sterke punten van elke technologie zonder beperkt te worden door zwakke punten.

Voor deskundige ontharing is een zeer bekwame laserspecialist nodig die veilig de volgende laserparameters kan aanpassen:

– Golflengte (lichtkleur)

– Pulsbreedte (flitsduur)

– Spotgrootte (meestal gemeten in mm)

– Fluentie (vermogen)

– Het maken van de juiste keuze zorgt voor optimale vernietiging van de haarzakjes zonder schade aan de omliggende huid.

– Lasergolflengte (lichtkleur)

Bekijk onze cursus over laserontharing

Het selecteren van de meest geschikte lasergolflengte is cruciaal omdat dit mogelijk maakt:

– Veilige behandeling van alle huidtypes. Lichtere huidtypes reageren goed op de Alexandrite 755nm-laser, terwijl donkere huidtypes beter reageren op de Nd Yag 1064nm-laser. De diode 808 nm laser is handig voor gematigde huidtypes.

  • Effectieve behandeling van haarzakjes op verschillende dieptes. Haarzakjes kunnen op verschillende dieptes onder het huidoppervlak liggen, variërend van 2 tot 7 mm. Daarom zijn meerdere lasergolflengten nodig om alle follikels op verschillende diepten te targeten.
  • Behandeling van verschillende haarkleuren. Fijn lichtgekleurd haar reageert goed op lasers met een sterke aantrekkingskracht op melanine, zoals de Alexandrite 755 en de 940 nm laser. Donkerder, dikker haar reageert beter op de diode 808nm-laser of Nd Yag 1064nm-laser.

Het selecteren van de juiste pulsduur is essentieel omdat dit de behandeling van haren met verschillende diameters mogelijk maakt. Fijn haar vereist kortere pulsduur, terwijl dikker haar langere pulsduur nodig heeft om effectief behandeld te worden.

Naarmate de laserontharing vordert en de follikels kleiner worden, is aanpassing van de pulsduur nodig om de behandeling effectief te houden.

Laserspotgrootte

Kleine spotgroottes zijn effectief voor oppervlakkige haarzakjes, terwijl grote spotgroottes ideaal zijn voor diepere doelen. Grotere spotgroottes zorgen voor diepere laserpenetratie en de mogelijkheid om snel grote lichaamsgebieden te behandelen.

Laserkracht (fluentie)

Hoe krachtiger de laser, hoe beter het resultaat. Voor permanente haarreductie zijn lasers van hoge kwaliteit nodig die grote hoeveelheden energie kunnen produceren om de follikel onomkeerbaar te beschadigen.

Om superieure resultaten te behalen, moeten lasers energie van verschillende soorten kunnen leveren, zoals korte pulsen met hoog piekvermogen voor kleinere haarzakjes en langere pulsen met laag piekvermogen voor grotere haarzakjes.

Door gebruik te maken van hoogwaardige lasers met variabele eigenschappen kunnen ervaren operators uitstekende resultaten behalen, ongeacht haarkleur, huidtype, haardikte of follikeldiepte. We hebben een laser voor elke potentiële klant.