Het verwijderen van een tatoeage is een procedure die wordt uitgevoerd om te proberen een ongewenste tatoeage te verwijderen. Veelgebruikte technieken voor het verwijderen van tatoeages zijn laserchirurgie, chirurgische verwijdering en dermabrasie.

Tatoeage-inkt wordt onder de bovenste laag van de huid geplaatst. Dat maakt het verwijderen van tatoeages ingewikkelder – en duurder – dan de oorspronkelijke tatoeagetoepassing.

Als je geïnteresseerd bent in het verwijderen van tatoeages, raadpleeg dan een laser specialist over de mogelijkheden. Probeer de tatoeage niet zelf te verwijderen. Doe-het-zelf crèmes voor het verwijderen van tatoeages en andere thuisbehandelingen zijn waarschijnlijk niet effectief en kunnen huidirritatie of andere reacties veroorzaken

Waarom een tattoo verwijderen

Je kunt overwegen om een tatoeage te verwijderen als je spijt hebt van een tatoeage of als je niet tevreden bent met het uiterlijk van je tatoeage. Misschien is de tatoeage vervaagd, of besluit je dat de tatoeage niet past bij je huidige imago.

Het verwijderen van een tatoeage kan ook belangrijk zijn als u een allergische reactie op de tatoeage of andere complicaties ontwikkelt, zoals een infectie.

Risico ‘s

Littekens zijn waarschijnlijk het grootste risico na tatoeageverwijdering. Het ligt echter niet altijd aan het verwijderen. Er kan namelijk al littekenweefsel zijn ontstaan na het tatoeëren. Daarnaast bij de verkeerde nazorg of verkeerd gebruik van de laser kunnen er Infecties ontstaan of een ander risico is huidverkleuring.

Hoe bereid je je voor?

Als je overweegt een tatoeage te verwijderen, raadpleeg dan een specialist. Hij of zij kan u de opties voor het verwijderen van tatoeages uitleggen en u helpen bij het kiezen van de methode die het meest waarschijnlijk effectief is voor uw tatoeage.

Sommige tatoeage-inkten reageren bijvoorbeeld beter op laserbehandeling dan andere. Evenzo kunnen kleine tatoeages goede kandidaten zijn voor chirurgische verwijdering, terwijl andere gewoon te groot zijn om met een scalpel te verwijderen.

Bekijk onze cursussen tattoo verwijderen

Wat je kunt verwachten

pico lasers – die energie afgeven in een enkele, krachtige puls – zijn vaak de voorkeursbehandeling voor het verwijderen van tatoeages.

Vóór de laserbehandeling kan de huid worden gekoeld met een gefilterd luchtsysteem de huid voelt dan verdoofd aan. Vervolgens wordt een krachtige energiepuls op de tatoeage toegepast om de tatoeage-inkt te verwarmen en te verbrijzelen. Veelkleurige tatoeages moeten mogelijk worden behandeld met verschillende lasers en verschillende golflengten.

Na de ingreep kunt u zwelling en mogelijk blaarvorming of bloeding opmerken.

 Je zult waarschijnlijk herhaalde sessies nodig hebben om de tatoeage te verwijderen.

Chirurgische verwijdering

Tijdens chirurgische verwijdering wordt de huid verdoofd met een injectie met een plaatselijke verdoving. De tatoeage wordt verwijderd met een scalpel en de randen van de huid worden weer aan elkaar gehecht. Na de ingreep helpt antibacteriële zalf de genezing te bevorderen.

Chirurgische tatoeageverwijdering is effectief, maar het laat een litteken achter en is misschien alleen praktisch voor kleine tatoeages.

Dermabrasie

Tijdens dermabrasie wordt het getatoeëerde gebied meestal gekoeld tot het gevoelloos is. Vervolgens wordt de getatoeëerde huid tot op diepere niveaus geschuurd met een snel roterend apparaat met een schuurwiel of borstel. Hierdoor kan de tatoeage-inkt uit de huid lekken.

Het getroffen gebied voelt enkele dagen na de ingreep pijnlijk en rauw aan. Het herstel kan twee tot drie weken duren. Vanwege onvoorspelbare resultaten en minder effectieve resultaten dan laser of een combinatie van laser en excisie, is dermabrasie geen gebruikelijke keuze.

Wil je graag een specialist worden op het gebied van tattoos verwijderen? Volg dan een opleiding bij Huidspecialist Opleidingen tattoo en pmu verwijderen met de picolaser