Wat is HIFU?

HIFU, wat staat voor High Intensity Focused Ultrasound, is een veelgebruikte behandeling in de kosmetiek. Het houdt in dat korte en intense uitbarstingen van ultrasone golven door de huid van een Cliënt worden gestuurd. Hierdoor worden de diepere lagen van de huid verwarmd, wat kleine schade aan deze weefsels veroorzaakt. Wanneer het lichaam begint te genezen en extra collageen produceert op deze diepe huidniveaus, wordt celgroei gestimuleerd. Collageen is verantwoordelijk voor het strak en glad houden van de huid, dus deze boost in collageen resulteert in faceliftachtige effecten zonder de noodzaak van een risicovolle of pijnlijke operatie.

Een onderzoek uit 2019, waarbij 73 vrouwen en 2 mannen professionele HIFU-behandelingen ondergingen, toonde aan dat artsen een verbetering van 80% in huidspanning en -uiterlijk op het gezicht en de hals opmerkten. Meer dan 78% van de cliënten gaf aan volledig tevreden te zijn met de behandeling.

Vanwege de niet-invasieve aard van de behandeling, de toenemende bekendheid en populariteit, en de gunstige verhouding tussen bedrijfskosten en behandelingskosten, groeit HIFU uit tot een van de mees voorkomende esthetische behandelingen in Nederlandse en Belgische klinieken en schoonheidssalons. Met de overvloed aan HIFU-machines op de markt, inclusief goedkope imitaties en onbetrouwbare apparaten voor thuisgebruik, rijst de vraag hoe u kunt verzekeren dat het apparaat dat u voor uw kliniek aanschaft veilig, betrouwbaar is en de beste resultaten biedt voor uw cliënten. We hebben de topkeuzes gerangschikt om u te helpen!

Bekijk onze cursus over HIFU

Beste algehele HIFU-machine:

De onbetwiste topper onder de professionele HIFU-machines op de markt is momenteel de 10D hifu van Lason groothandel. Deze 10D hifu van Lason groothandel levert hoogwaardige ultrasone pulsen die nauwkeurig gericht zijn op specifieke huiddiepten, variërend van 1,5 tot 9 mm.

Met verwisselbare patronen kunnen verschillende lichaamsdelen worden behandeld, van de buik, billen en dijen tot delicate zones als rond de ogen, mond, neus-lippenplooi, kin en voorhoofd, allemaal met één enkel apparaat. Afhankelijk van de penetratiediepte van de cartridge kan de 10D hifu worden ingezet voor diverse behandelingen, zowel voor huidverstrakking als vetvermindering.

Cliënten die behandelingen met de 10D hifu ondergaan op het gezicht en lichaam rapporteren een verbeteringspercentage van meer dan 95% in de 4 tot 12 weken na de behandeling. Met korte behandelingsduur van slechts 20-30 minuten per sessie kan een hoger aantal behandelingen plaatsvinden met minimale verstoring van de routines van uw cliënt. De resultaten zijn niet alleen direct merkbaar, maar blijven zich gedurende de volgende negen maanden nog verder ontwikkelen.

Ondanks dat sommige HIFU-behandelingen ongemakkelijk en zelfs pijnlijk kunnen zijn, wordt de 10D hifu geprezen als de meest comfortabele HIFU-behandeling vanwege de hogere opnamesnelheid. Merkbare resultaten en comfortabele behandelingen zijn key factoren die cliënten herhaaldelijk terug laten komen, wat kan resulteren in herhaalaankopen voor uw kliniek.

Beste HIFU-machine voor vetreductie:

Wist u dat HIFU ook kan worden ingezet voor vetvermindering?10D Hifu maakt gebruik van op HIFU gebaseerde technologie genaamd Macro Focused Ultrasound om ongewenste vetophopingen op de buik, love handles, flanken en dijen te verminderen.

Door ultrasone golven dieper te concentreren dan bij traditionele HIFU-machines, verwarmt de 10D hifu de vetcellen tot coagulatieve necrose ontstaat. Vetcellen die deze vorm van afsterven ondergaan veranderen in een gelachtige substantie die binnen enkele dagen door het lichaam wordt afgevoerd via natuurlijke metabolische processen.

Hoewel het proces van vetvermindering met deze methode even kan duren, maakt 10D hifu gebruik van grotere spotgroottes en twee handstukken. Met slechts één behandeling kan de 10D hifu de tailleomvang van een cliënt met 2,5 cm reduceren, en zelfs tot 8 cm in de drie maanden na de behandeling. Dat is aanzienlijk!