High-Intensity Focused Ultrasound (HIFU) staat tegenwoordig bekend als een van de beste methoden om de gezichtshuid te verjongen zonder bijwerkingen, maar wist u dat dezelfde technologie kan worden gebruikt om de bodyomvang te verkleinen? Als je onlangs hebt gehoord over HIFU-bodysculpting, zijn er waarschijnlijk verschillende vragen over in je hoofd die we in dit artikel willen beantwoorden.

HIFU-bodysculpting heeft liposuctie vervangen als een niet-invasieve en pijnloze procedure, een mooi voorbeeld hiervan is HIFU-behandeling voor onderkin. De behandeling wordt uitgevoerd met behulp van echografie met als doel vetcellen te elimineren die zich in verschillende delen van het lichaam hebben opgehoopt.

De energie van ultrasone golven kan enkele centimeters onder het huidoppervlak doordringen en helpen de grootte in deze gebieden te verkleinen zonder veel pijn of vervelende bijwerkingen. De resultaten van de HIFU-behandeling bodysculpting zullen zichtbaar zijn in ongeveer 45 dagen na de behandelsessie.

HIFU Body Sculpting Resultaten

HIFU body sculpting kan u helpen zich te ontdoen van vetcellen die zich in het behandelde gebied hebben opgehoopt. De procedure wordt meestal in één sessie op drie delen van het lichaam uitgevoerd. De resultaten zijn de eerste één tot twee weken goed merkbaar, maar de daadwerkelijke resultaten zullen binnen 3 tot 4 maanden zichtbaar zijn.

Hoe lang houden de resultaten aan?

De resultaten worden ongeveer 2 tot 3 maanden na de behandelsessie waargenomen. Zolang je een gezonde levensstijl volgt; zorg voor een goed dieet en lichaamsbeweging; De resultaten van HIFU-bodysculpting kunnen een heel jaar aanhouden.

Bijwerkingen

HIFU body sculpting kan kleine bijwerkingen veroorzaken. Meestal voelen patiënten tijdens het hele proces niet veel pijn of ongemak.

Downtime

Er is geen downtime verbonden aan HIFU-bodysculpting en klanten hebben geen specifieke herstelperiode nodig. Ze kunnen direct na de behandelsessie hun normale activiteiten hervatten en zelfs weer aan het werk gaan.

Bekijk onze cursussen HIFU

Hoe werkt HIFU Body Sculpting?

HIFU body sculpting is een behandelmethode waarbij warmte wordt overgedragen door middel van gefocuste ultrasone golven met hoge intensiteit naar overtollige vetcellen in de doelgebieden. Op deze manier helpt HIFU body sculpting bij het verliezen van die extra vetlaag onder de huid in verschillende delen van het lichaam, zoals de armen, zijkanten, buik, enz.

HIFU Body Sculpting & Spot Fat Reduction

De ultrasone gel wordt eerst in het doelgebied gewreven om het HIFU-apparaat te helpen ultrasone golven naar de doelvetlagen te sturen met behulp van een speciaal handstuk. Als ultrasone golven de doellagen binnendringen, reageren de vetcellen. De procedure kan worden uitgevoerd voor elk deel van het lichaam, zoals de armen, buik of zijkanten.

Dit proces wordt meestal drie keer herhaald voor elk doelgebied. Het is volkomen normaal om de hitte, lichte trillingen en een branderig gevoel tijdens de behandeling te voelen. Door de warmte die wordt gegenereerd, ervaren de meeste patiënten het binnendringen van ultrasone golven met een branderig of tintelend gevoel op hun huid. Het is belangrijk om te weten dat HIFU body sculpting de oppervlaktelaag van de huid niet beschadigt.

U kunt de behandeling op verschillende delen van uw lichaam laten uitvoeren, waaronder:

 • Armen
 • Kanten
 • Binnen en buiten de dijen
 • Benen
 • Buik
 • Borst
 • Heupen
 • Kin
 • Oksels

Wie kan profiteren van HIFU Body Sculpting?

Idealiter iedereen die zijn omvang in verschillende delen van zijn lichaam wil verkleinen en vet onder de huid heeft opgehoopt; kan genieten van de voordelen van een HIFU-behandeling. Het doel van de procedure is de vermindering van opgehoopt vet en contouren van het lichaam.

Deze behandeling is een goede optie voor mensen die een goed dieet en regelmatige lichaamsbeweging volgen, en hun doel is niet om significant totaal gewicht te verliezen.

Het belangrijkste punt waar u op moet letten als het gaat om HIFU-bodysculpting, is dat het alleen effectief is voor het verminderen van spotvet, daarom is deze behandeling mogelijk geen effectieve manier om het totale lichaamsvet te verminderen voor mensen die aan obesitas lijden. Het is altijd het beste om een professional te raadplegen voordat u de definitieve beslissing neemt om ervoor te gaan of niet.

Kan HIFU Body Sculpting liposuctie vervangen?

Als u op zoek bent naar een niet-invasief en effectief alternatief voor liposuctie; HIFU bodysculpting kan de beste optie voor u zijn. HIFU body sculpting geeft u meer natuurlijke resultaten in vergelijking met liposuctie en wordt op de huid uitgevoerd zonder dat er incisies of operaties nodig zijn.

Met HIFU body sculpting is slechts één behandelingssessie zonder enige downtime voldoende om vet in elk deel van uw lichaam te helpen verminderen . De procedure is volledig effectief en veilig.

HIFU versus andere methoden voor lichaamssculptuur

Andere bodysculpting-methoden vereisen normaal gesproken meerdere behandelingssessies, terwijl HIFU-bodysculpting in slechts één behandelingssessie een aanzienlijk effect zal hebben op het verminderen van lichaamsvet.

De technologie die wordt gebruikt bij de HIFU-behandeling helpt bij het wegwerken van een slappe huid na het beeldhouwen van het lichaam. Daarom zal de huid in het behandelde gebied, nadat de vetlaag verloren is gegaan, er mooi glad uitzien.

Door het gebruik van ultrasone energie in HIFU in vergelijking met RF, krijgt de stimulatie van de collageenproductie in de diepe lagen van de huid een boost en zo ook het proces van vetreductie met HIFU en eliminatie van cellulitis.

HIFU body sculpting is een unieke, snelle en nauwkeurige methode voor vetvermindering, bodysculpting en huidverstrakking, en in tegenstelling tot andere bodysculpting-methoden heeft het zeer milde bijwerkingen.

Voordelen van HIFU Body Sculpting

 • Korte behandelsessies van minder dan 30 minuten
 • Milde bijwerkingen
 • Geen downtime
 • Resultaten op korte en lange termijn
 • Economisch
 • Ideaal voor het verminderen van spotvet
 • Niet-chirurgisch en niet-invasief: Invasieve bodysculptingbehandelingen, zoals liposuctie, gaan meestal gepaard met specifieke risico’s van chirurgie en hebben een lange herstelperiode en vereisen zeer speciale nazorg.

Zelfs nieuwere en minder invasieve bodysculpting-methoden worden beschouwd als een subtype van chirurgie. HIFU bodysculpting is, in tegenstelling tot al deze methoden, niet-invasief en cliënten kunnen hun normale activiteiten meestal onmiddellijk na de behandeling hervatten.

Nauwkeurige lichaamssculptuur: verschillende cltiënten hebben verschillende lichaamsvormen en -maten en de manier waarop vet zich in hun lichaam heeft opgehoopt, verschilt ook van elkaar. In dit scenario is de functionaliteit van andere bodysculptingmachines en -methoden beperkt en vereisen ze normaal gesproken enkele uren of sessies behandeling in één gebied.

Met HIFU body sculpting heeft de therapeut echter controle over de plaats en de hoeveelheid geleverde energie en kan hij de cliënten daarom gemakkelijk het gewenste resultaat geven in een behandelsessie van een uur.

Betere penetratiediepte: Met andere niet-invasieve bodysculpting-technologieën, zoals radiofrequentie en laser, wordt energie op een hoog niveau geabsorbeerd of verspreidt zich in de buurt van het huidoppervlak, waardoor de penetratiediepte in onderhuids vetweefsel wordt beperkt, wat resulteert in slechts tijdelijke resultaten.

De ultrasone energie dringt echter door in verschillende lagen van de huid en bereikt het doelvetgebied zonder de huid of de omliggende weefsels te beschadigen. Andere ultrasone beeldvormingsapparaten gebruiken vaak laagfrequente energie, waardoor het aantal behandelsessies toeneemt en het gewenste resultaat niet wordt gegarandeerd.

HIFU body sculpting, aan de andere kant, maakt gebruik van zeer intensieve, gefocuste ultrasone energie om onderhuids vet af te breken, wat consistente en voorspelbare resultaten oplevert in slechts één sessie.

HIFU Body Sculpting versus HIFU Facelift

Om de huid uit te rekken en het gezicht te verjongen met HIFU, moet ultrasone energie de onderliggende lagen van de huid binnendringen op een diepte van 1,5 tot 3 mm (ongeveer 0,12 inch). Natuurlijk is de nieuwe HIFU-technologie zo ver gevorderd dat door het gebruik van speciale cartridges de energie kan doordringen tot een diepte van 4,5 mm (ongeveer 0,18 inch) of de SMAS-laag die de spieren en de vetlaag onder de huid volledig aantast.

Het doel van HIFU facelift is om meer collageenproductie en warmte in de diepere lagen van de huid te stimuleren om de zelfherstellende effecten van dit proces te versterken. Bij deze procedure is het doel van de behandeling meestal het elimineren van rimpels, diepe lijnen en slappe huid, acne, enzovoort.

De resultaten zullen na ongeveer drie maanden volledig zichtbaar zijn en omdat het het huidoppervlak niet beschadigt, laat het geen wonden, infecties of andere ernstige bijwerkingen achter. De sessies zijn meestal erg kort.

Bij HIFU-bodysculpting worden cartridges gebruikt die ultrasone energie kunnen overbrengen naar de diepere lagen van de huid, tot 8 en 13 mm (ongeveer 0.51 inch). HIFU body sculpting richt zich op de vetlaag met ultrasone energie. Deze procedure is ideaal voor het contouren van het lichaam, vooral na de zwangerschap, om vet te verwijderen van de buik, heupen, dijen, billen en andere gebieden waar zich ophopen.

Is HIFU bodysculpting pijnlijk?

Een bodysculpting sessie met HIFU zal niet erg pijnlijk zijn. De meeste cliënten hoeven geen plaatselijke verdovende crème aan te brengen, sommige cliënten voelen de zwakke elektrische energie die op hun lichaam wordt overgebracht en kunnen een tintelend of branderig gevoel op de huid voelen.

Deze zijn perfect te verdragen, maar kunnen variëren afhankelijk van het gebied dat wordt behandeld voor het gezicht of lichaam. In ieder geval, als u denkt dat u erg gevoelig bent voor pijn, is het beter om uw schoonheidsspecialiste hiervan op de hoogte te stellen, zodat passende maatregelen kunnen worden genomen om uw ongemak te verminderen.

Is HIFU bodysculpting veilig?

Lichaamscontouren met HIFU is een volkomen veilige en effectieve methode die wordt uitgevoerd zonder dat een operatie nodig is. Het gebruik van een HIFU-apparaat met als doel de huid af te slanken en strakker te maken, is sinds 2012 goedgekeurd en veilig.

Wat gebeurt er met het vet?

Het verloren vet wordt binnen enkele weken tot enkele maanden na de behandeling opgevangen en uitgescheiden door de lever of het lymfestelsel. De cliënt zal gedurende deze tijd een vermindering van de behandelde gebieden ervaren en de huid wordt meestal ook stevig.

Komt het verloren vet terug?

Volwassenen hebben een beperkt aantal vetcellen. Daarom, nadat de cellen zijn vernietigd tijdens de HIFU-bodysculpting-procedure, zullen de resterende cellen zich niet delen en als gevolg daarvan wordt hun totale aantal verminderd. De resterende cellen kunnen echter groeien, afhankelijk van uw dieet, lichaamsbeweging, medicijnen en andere leefstijlfactoren.

We raden je aan om je gewicht constant te houden om langer te kunnen genieten van de resultaten van HIFU bodysculpting. Maar zelfs met gewichtstoename zullen de behandelde gebieden aanzienlijk minder vet bevatten dan andere delen van het lichaam.

Wie kan geen HIFU-bodysculpting ondergaan?

Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, kunnen deze behandeling niet krijgen. U moet ouder zijn dan 18 jaar, geen aandoeningen hebben zoals hernia’s, infecties en huidziekten en er mogen geen wonden of littekens zijn in het te behandelen gebied.

Hoeveel vermindering in omvang zal ik ervaren?

Gemiddeld neemt de tailleomvang van onze klanten af met ongeveer 3 cm. Natuurlijk zullen bij verschillende mensen de resultaten meer geaccentueerd zijn en bij sommige anderen minder.

Laatste woord

HIFU body sculpting is een nieuwe methode zonder dat een operatie nodig is, die naast het beeldhouwen en verkleinen van de lichaamsgrootte ook effectief kan zijn bij het optillen van de huid van het behandelde gebied. In tegenstelling tot andere methoden voor lichaamssculptuur en contouren, zoals liposuctie, vereist HIFU Body Sculpting geen injectie of incisie op het huidoppervlak, maar maakt het gebruik van ultrasone energie die verschillende diepten onder de huid binnendringt, daarom is HIFU-bodysculpting effectief bij het verminderen van spotvet.

Vanwege de vele voordelen van deze procedure, waaronder de lagere kosten en verhoogde veiligheid, is er de afgelopen jaren een sterke toename geweest van het aantal HIFU-bodysculpting-procedures dat in het hele land wordt uitgevoerd.