Ontharen wordt steeds populairder

Het ontharen met laser is al een lange tijd een zeer populaire behandeling bij de schoonheidsspecialisten. We zien niet alleen vrouwen, maar ook steeds vaker mannen starten met laser-onthaarbehandelingen. Niet zo gek, want niet meer bezig hoeven zijn met ontharen en een mooie egale huid zonder stoppels geeft zelfvertrouwen.

We horen ook regelmatig tijdens intakes dat mensen al eerder laser-ontharingsbehandelingen hebben geprobeerd met onvoldoende resultaat. Soms is er geen of slechts tijdelijk resultaat behaald. De haargroei is te dun, de haarzakjes zitten te diep of de huid is te donker. Zij vragen zich af: “Welke laser is nu het meest geschikt voor mijn huidtype, haar- en huidskleur?” Tijd om de verschillen tussen de 5 meest bekende laserapparaten op een rijtje te zetten. Zo kun jij gelijk starten met de allerbeste optie.

Bekijk onze cursus permanent ontharen

De 5 meest bekende onthaarlasers

Wat is nou de beste keuze voor laser-ontharen? Is dat IPL, de Diode-laser, Nd:YAG-laser, Alexandrite-laser of de Ruby-laser?
Het verschil tussen ontharingslasers heeft te maken met diepte, kracht, instelling en golflente. De Laser is een lichtstraal en wanneer deze in de huid terecht komt, wordt de lichtstraal omgezet in warmte en vernietigd deze de haarzakjes in de huid. De golflengtes van de laser bepalen welke type haren de laser ziet en effectief kan vernietigen.

IPL (Intense Pulsed Light)

De IPL (Intense Pulsed Light) is een flitslamp die vaak als laser wordt beschouwd, maar dat is het niet. Het werkt door een brede straal licht uit te zenden, waardoor er verstrooiing en energieverlies ontstaan. Het principe lijkt op laser, maar IPL is minder effectief en dunne haren zijn hiermee lastig te behandelen. Ook wordt IPL afgeraden bij mensen met een donkere huid, vanwege extra risico op huidreacties. Deze techniek was in de jaren 90 erg populair, maar tegenwoordig zijn er betere technieken.

Diode-laser 808-755-1064-940 nm

De Diode laser is zéér effectief op het gebied van ontharen, na gemiddeld 6-8 behandelingen behaal je volgens onze klanten een haarreductie tot 80-90%. De diode laser is geschikt voor ieder huidtype, ook de zongebruinde huid kan effectief en veilig behandeld worden. Zo kun je het gehele jaar door jouw cliënten behandelen.

Dankzij de ICE kop, die koelt tot een temperatuur van -15, is de behandeling ontzettend aangenaam voor de client en wordt de behandeling als vrijwel pijnloos ervaren. De Diode laser heeft een flits capaciteit van 10 flitsen per seconde. Hierdoor profiteer je van een minimale behandeltijd. De diode EOS ICE laser heeft een vermogen van 80 miljoen flitsen. Hierdoor bespaar je aanzienlijk op het vervangen van je laserhandvat.

Het menu van het apparaat is voorzien van verschillende werkmenu’s waardoor je altijd de meest effectieve en veilige instellingen gebruikt.

Het apparaat werkt met 4 verschillende golflengtes en is dus geschikt voor alle huidtypen en haartjes. Ook de haartjes die ingegroeid zijn of heel oppervlakkig in de huid zitten. De 4 Golflengtes zetten het licht om in warmte en dit wordt geabsorbeerd door het pigment van het haarzakje, waardoor deze wordt verhit en afsterft.

De diode met 4 golflengte is krachtig en heeft een machine vermogen van 4000 watt. Het laserhandvat, ook wel de output genoemd, heeft een vermogen van 2000 watt. Het apparaat heeft 80 tot 100 miljoen flitsen. Het apparaat is zeer eenvoudig te bedienen door de gebruiksvriendelijke software.

Alexandrite-laser 755 nm

De Alexandrite-laser is één van de snelste lasers voor ontharing en is de beste keuze voor overbeharing op de lichte tot zeer licht getinte huid. De nieuwste generatie werkt zelfs met 1 en 2 milliseconden. Het voordeel van de Alexandrite-laser is dat deze als enige laser dunnere gepigmenteerde haren effectief kan verwijderen. Tegenwoordig heb je ook gecombineerde lasers waarbij de alexandriet ook een tweede golflengte heeft de 1064 golflengte.

Ruby-laser 695 nm

De Ruby-laser is een van de eerste lasers die op de markt kwam, maar wordt tegenwoordig niet meer gebruikt. De laser geeft te veel risico op pigmentverschuiving en de resultaten laten te wensen over.

Wanneer ontstonden ontharingslasers? De Ruby-laser werd uitgevonden in 1960 en de Diode-laser volgde in 1962. Vervolgens kwamen de Nd:YAG-laser in 1964 en Alexandrite-laser in 1983. IPL werd in 1994 op de markt gebracht en de toevoeging van radiofrequentie bij IPL ontstond in 2003. Diode-lasers met filters ontstonden in 2012 (Soprano ICE) en 2015 (InMode). De ontwikkeling van de krachtige Nd:YAG- en Alexandrite-combinaties kenmerkt zich door de ontwikkeling van de GentleMax Pro-laser in 2007, de Elite+ in 2012 en tot slot de Clarty-laser in 2016.

Wil je het juiste resultaat, dan is het belangrijk dat de behandelaar goed is opgeleid!

Een juiste laser kiezen is essentieel om veilig het gewenste resultaat te bereiken. Het is belangrijk dat je het juiste type laser kiest dat alle huidskleuren kan behandelen.

De behandelaar speelt een grote rol bij het effectief en veilig verwijderen van ongewenst haar. Er zit nogal verschil in de kwaliteit van de lasers en kennis van behandelaren. Door de populariteit is er helaas een wildgroei ontstaan van permanent ontharingsklinieken, waarbij vaak ongeschoold personeel de behandelingen uitvoert. Vraag daarom altijd naar de kwalificering en ervaring van de behandelaar.

Onze keuze is de Diode ICE EOS 4 laser

Voor het permanent ontharen heeft de Huidspecialist opleidingen heel bewust gekozen voor de krachtpatser Diode ice EOS 4 laser. Deze laser staat in de hoogste top van effectieve en veilige lasers ter wereld.

Doordat de EOS ice nog geavanceerder is en zelfs tot 45% sneller en krachtiger. Hierdoor behaal je de beste behaalbare resultaten en is de behandeling sneller en zo goed als pijnloos.

Steeds meer behandelaars en cliënten kiezen daarom bewust voor de Diode ice laser. Door de combinatie van de 4 golflengtes en het hoge vermogen is het mogelijk om alle huidtypen en haardiktes te behandelen. De 755 golflengte is de beste laser voor de lichte huid en lichtbruine of donkere haren op de lichte huid. De Nd:YAG-laser 1064 golflengte is de optimale keuze voor de donkere huid. De afgifte van krachtige pulsen geven een snel effect, ook bij grote oppervlakten zoals de rug of bovenbenen. Dit komt door het hoge vermogen van de Diode laser.

Door de ingebouwde cryo-koeling is de behandeling prettig en krijg je geen brandwonden. Deze koelt je huid tijdens de behandeling. Ook is de laserspot groter dan bij andere systemen. Hierdoor is de EOS diode laser behandeling een stuk sneller en effectiever.

Wij zijn ontzettend trots om met de EOS ICE diode laser te mogen werken bij de Huidspecialist Opleidingen. Wil jij ook graag leren permanent ontharen en werken met de allerbeste permanent ontharingslaser. Neem dan contact op met de Huidspecialist Opleidingen. Wij helpen je graag verder met vragen of het volgen van een opleiding.