Als het gaat om semi-permanente make-up (PMU), is de juiste pen van het grootste belang. Een goede PMU-pen kan een verschil maken tussen een succesvolle en mislukte behandeling. Er zijn tal van PMU-pennen op de markt, elk met hun eigen voor- en nadelen. Laten we eens kijken naar de verschillende soorten PMU-pennen die beschikbaar zijn en welke het beste is.

Bekijk onze cursus voor wimperlifting

Waar moet u op letten bij het kiezen van een PMU-pen?

Voordat we bespreken welke PMU-pen het beste is, is het belangrijk om te weten waar u op moet letten bij het kiezen van een PMU-pen. Hier zijn enkele belangrijke factoren om in gedachten te houden:

1. Type naald: PMU-pennen zijn er in verschillende soorten en maten naalden. Naalden met enkele rijen naalden zijn geschikt voor fijne lijnen en details, terwijl meerdere rijen naalden geschikt zijn voor het invullen van gebieden met pigment. Het is belangrijk om een pen te kiezen met de juiste naald voor uw specifieke behoeften.

2. Power Supply: Een juiste spanningsvoorziening is belangrijk voor een PMU-pen, omdat deze de snelheid en precisie van de pen beïnvloedt. Sommige pennen werken op batterijen terwijl anderen zijn aangesloten op een stopcontact of USB-poort. Het kiezen van een juiste voeding kan het verschil maken tussen een goed en slecht resultaat.

3. Prijs: Net als bij elke andere aankoop is de prijs van de PMU-pen iets om over na te denken. Kwaliteitspennen variëren in prijs, dus het is belangrijk om een ​​budget voor uw aankoop te bepalen.

 

Wat zijn de verschillende soorten PMU-pennen?

Er zijn verschillende soorten PMU-pennen op de markt, waaronder:

1. Cartridge Penseel: Dit zijn de meest populaire pennen die vaak worden gebruikt. Deze hebben een naaldcartridge die gemakkelijk kan worden vervangen en kunnen worden gebruikt voor verschillende soorten behandelingen.

2. Coil Pen: Dit type PMU-pen is de meest gebruikte pen voor tatoeages, maar kan ook worden gebruikt voor permanent make-up. Dit type pen heeft een spoel die vibreert om de naald op en neer te bewegen.

3. Rotary Pen: Dit soort PMU-pen gebruikt een geavanceerd systeem om de naald op en neer te bewegen. Het voordeel van deze pennen is dat ze gemakkelijk te gebruiken zijn en minder lawaai maken dan coil pennen.

 

Welke PMU-pen is het beste?

Nu we enkele van de verschillende soorten PMU-pennen hebben bekeken, laten we bespreken welke PMU-pen het beste is. Er is geen eenduidig antwoord omdat de keuze afhangt van een aantal factoren, zoals het type naalden dat u wilt gebruiken en uw budget.

Voor beginners raden we pennen met cartridges aan omdat ze eenvoudig te gebruiken en gemakkelijk te vervangen zijn. Bovendien hebben cartridge-pennen vaak instelbare naaldpuntmaten (0,18 mm tot 2,5 mm) waardoor u meer flexibiliteit heeft bij het aanbrengen van het pigment.

Voor ervaren gebruikers kunnen coil en rotary pennen ook een goede optie zijn, omdat deze pennen kunnen worden aangepast voor meer precisie en snelheid.

Enkele van de beste PMU-pennen op de markt zijn onder andere de Cheyenne Hawk, de permablend pen, de Dragonhawk Mast, de Mast Tour en de EZ Revolution. Deze pennen hebben allemaal bewezen betrouwbaar te zijn en een uitstekende prestatie te leveren.

 

Conclusie

Het kiezen van de juiste PMU-pen is cruciaal voor een succesvolle behandeling. Er zijn verschillende soorten pennen op de markt, elk met hun eigen voor- en nadelen. Beginners kunnen beginnen met cartridge-pennen vanwege de eenvoudige bediening en vervangbare naalden, terwijl ervaren gebruikers coil en rotary pennen kunnen gebruiken vanwege meer precisie en snelheid. Onthoud de belangrijkste factoren om op te letten bij het kiezen van een PMU-pen, zoals type naald, stroomvoorziening en prijs, om de beste keuze te maken.